Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. katestojkoska13

katestojkoska13 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    18
    ^
    Сепак твоја е одлуката ова не е за еднаш јас го искористив 5-6 пати и тоа кога сакаш можиш да се напрскаш, јас неможев да поверувам дека косата ми беше толку осветлена стварно е ефикасно

2. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    ^
    Супер. :) А колку време стои бојата9

3. katestojkoska13

katestojkoska13 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    18
    :D Toa zavisi kolku ke stavis eve jas pred 3 meseci posledno staviv i pojga poleka bojata! ako stavis poveke podolgo ke ti stoi i poveke ke ti se poznava a ako stavis malku pobrzo ke ti padni i pomalku ke ti se poznava !! ;)

4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    ^
    Хм.. Фала на информациите, но одлучив колор шампон.
    Таму пишува дека може да има некои реакции, како чешање, лупење на кожата и сл. Дали некој ги имал овие последици? Јас пред 3 часа ставив за првпат и нема вакви реакции. Се надевам и утре ќе биде океј. :?:

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не можам да редактирам, па затоа ќе пишам ново мислење. Не купив повеќе колор шампон. Ако купев, сигурно би имало негативни последици на кожата. Еве, денес почна да ми се појавува првут, и тоа виолетов. Хм... епа таа желе масата е виолетова, значи тоа е. И плус, првут немам повеќе од 3 месеци, така да, од колор шампонот е. Дефинитивно во иднина ќе останам со мојата природна боја на коса. Не сакам да ми се оштети. :)

6. nadican94

nadican94 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Здраво. Сакам да си ја фарбам косата нешто како омбре стил, но со сина боја. Само проблемот е што не можам да најдам сина фарба. Дали некој знае каде можам да најдам во Скопје?
    За ваква сина мислам

Прикачени фајлови:

7. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    За фарба не сум сигурна дека можеш да најдеш ама на фризер би требало да ти ја направат таква.Еден тука ми покажа само потемна плава,ама мислам дека тоа не беше фарба.Спреј или нешто друго не сум сигурна не се сеќавам :?: :D

8. nadican94

nadican94 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Ме интересира само дали е трајно или ќе се измие спрејот?
    Фала многу!

9. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    nadican94 Во Македонија освен на фризер, друг начин за ваква фризура - малку потешко. Не праша за процес но сепак ќе го напишам. За ова е потребно бланширање и потоа се става фарба (која е најчесто без амонијак). Има фарби со оваа нијанса но без бланширање нема да излезе ништо. И овие бои (особено на бланширана коса) полесно паѓаат, затоа е потребно почесто обновување на бојата. Тоа веќе можеш да го правиш во домашни услови со нанесување на фарба во иста или слична нијанса. Фарбите се наоѓаат по аптеките или со порачување од интернет, но сепак препорачувам да ти ја среди некој кој добро го познава процесот.

На nadican94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843

На nadican94 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Да даде господ Палете да пропаднат, да банкротираат и никогаш да не постои како фирма која произведува фарби.
    Клетва ете им!

Значи пошарена у живот не сум била, се фарбав потемно кафена и не ми е јасно како може еден прамен да фати, другиот прамен да ми е светол. Катастрофа. Ко да имам омбре на долниот дел, а горе шаренило.
    Папагал.
    ПЛУС да не зборам колку ми ја офарбаа кожата, ооооооодвај го извадив со пепел црнилото од кожата.
    А да не зборам што косата ми е оштетена од фарбава, уште ако почне да ми паѓа ќе ги тужам жими сфе.
    Плус сите пешкири и перници ги направив со боја.
    Жива среќа читам дека брзо паѓала бојата, а и веродостојно ми е, на трето миење паѓа уште боја при плакнење, свашта.

Никад аир да не видат ко фирма, е така.
    Приетно :)

На mode-kristina, davidof и GirlRose им се допаѓа ова.
  12. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    сакам да прашам дали има безбојна кана за коса овде во макеоднија...

13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
  14. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.230
    Јас имав црна коса, интензивна боја, природно ми беше таква, и сите ме прашуваа каква фарба користам.
    Решив да ја осветлам, и ја осветлив. :lol: ама на фризер. Дома ми беше страв да не ја утнам и засега сум задоволна од тоа каква ми е бојата. Претходно имав слика од мојата природна боја ставено во Мојата коса, мислам се вика темата, и во модни критики може да с евиде каква ми е сега. Чоколадна но имам пресветли прамени, ги добив со нијансирање. Мој совет, не преземајте толку драстична промена сами на своја рака. :) Во спротивно портокалова боја се добива :^)

15. butterfly242

butterfly242 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Сакам да си ја фарбам косата во омбре стил ама мајка ми не ми дозволува...помогнете ми девојки! :*

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    107.990

^

И ние што да правиме штом мајка ти не ти дозволува :^)
    Па оди на фризер и нека те направат , нема друго, до а нема шанса сама да ја направиш

17. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Сакам да се исфарбам ваква дали стои на светол тен и кафеави очи ?

Прикачени фајлови:

18. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Девојки веќе подолго време се мислам дали да си ја направам косата Омбре стил, меѓутоа никако да се осмелам. Најголем страв ми е дали ке ми стои.... Инаку имам темно кафеава коса, од прилика средна должина до над половината. Прашав неколку другарки некои од нив ми велат дека ќе ми стои а некои дека нема да ми стои дека само ќе ја изгорам косата. Ја мислам дека омбре фарбањето не ја оштетува косата или грешка сум :?:

Што би ми препорачале вие?

п.с. косата сакам да ја направам како на сликата

Прикачени фајлови:

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    107.990

абе не ги слушај другарките, оди си на фризер и нека те направат, убаво е човек да прави промени,па и да се оштети што дека косата се оштетува и од многу др работи ко пеглање,виткање,фен :) тоа што ќе биде оштетено го кратиш и готово.Од мене имаш поддржка :)

На sweetyB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Благодарам koritsaki :*