^ Сепак твоја е одлуката ова не е за еднаш јас го искористив 5-6 пати и тоа кога сакаш можиш да се напрскаш, јас неможев да поверувам дека косата ми беше толку осветлена стварно е ефикасно
Toa zavisi kolku ke stavis eve jas pred 3 meseci posledno staviv i pojga poleka bojata! ako stavis poveke podolgo ke ti stoi i poveke ke ti se poznava a ako stavis malku pobrzo ke ti padni i pomalku ke ti se poznava !!
^ Хм.. Фала на информациите, но одлучив колор шампон. Таму пишува дека може да има некои реакции, како чешање, лупење на кожата и сл. Дали некој ги имал овие последици? Јас пред 3 часа ставив за првпат и нема вакви реакции. Се надевам и утре ќе биде океј.
Не можам да редактирам, па затоа ќе пишам ново мислење. Не купив повеќе колор шампон. Ако купев, сигурно би имало негативни последици на кожата. Еве, денес почна да ми се појавува првут, и тоа виолетов. Хм... епа таа желе масата е виолетова, значи тоа е. И плус, првут немам повеќе од 3 месеци, така да, од колор шампонот е. Дефинитивно во иднина ќе останам со мојата природна боја на коса. Не сакам да ми се оштети.
Здраво. Сакам да си ја фарбам косата нешто како омбре стил, но со сина боја. Само проблемот е што не можам да најдам сина фарба. Дали некој знае каде можам да најдам во Скопје? За ваква сина мислам
За фарба не сум сигурна дека можеш да најдеш ама на фризер би требало да ти ја направат таква.Еден тука ми покажа само потемна плава,ама мислам дека тоа не беше фарба.Спреј или нешто друго не сум сигурна не се сеќавам
nadican94 Во Македонија освен на фризер, друг начин за ваква фризура - малку потешко. Не праша за процес но сепак ќе го напишам. За ова е потребно бланширање и потоа се става фарба (која е најчесто без амонијак). Има фарби со оваа нијанса но без бланширање нема да излезе ништо. И овие бои (особено на бланширана коса) полесно паѓаат, затоа е потребно почесто обновување на бојата. Тоа веќе можеш да го правиш во домашни услови со нанесување на фарба во иста или слична нијанса. Фарбите се наоѓаат по аптеките или со порачување од интернет, но сепак препорачувам да ти ја среди некој кој добро го познава процесот.
Да даде господ Палете да пропаднат, да банкротираат и никогаш да не постои како фирма која произведува фарби. Клетва ете им! Значи пошарена у живот не сум била, се фарбав потемно кафена и не ми е јасно како може еден прамен да фати, другиот прамен да ми е светол. Катастрофа. Ко да имам омбре на долниот дел, а горе шаренило. Папагал. ПЛУС да не зборам колку ми ја офарбаа кожата, ооооооодвај го извадив со пепел црнилото од кожата. А да не зборам што косата ми е оштетена од фарбава, уште ако почне да ми паѓа ќе ги тужам жими сфе. Плус сите пешкири и перници ги направив со боја. Жива среќа читам дека брзо паѓала бојата, а и веродостојно ми е, на трето миење паѓа уште боја при плакнење, свашта. Никад аир да не видат ко фирма, е така. Приетно
Имам темно кафена коса а сакам да добијам нијанса посветла боја. Која нијанса би ми ја препорачале? https://encrypted-tbn3.gstatic.com/...yADztk8FisCDspebAjdPmshpcn_GnmATUwuuhkAr1AXEw Нешто вака сакам да ми испадне
Јас имав црна коса, интензивна боја, природно ми беше таква, и сите ме прашуваа каква фарба користам. Решив да ја осветлам, и ја осветлив. ама на фризер. Дома ми беше страв да не ја утнам и засега сум задоволна од тоа каква ми е бојата. Претходно имав слика од мојата природна боја ставено во Мојата коса, мислам се вика темата, и во модни критики може да с евиде каква ми е сега. Чоколадна но имам пресветли прамени, ги добив со нијансирање. Мој совет, не преземајте толку драстична промена сами на своја рака. Во спротивно портокалова боја се добива
^ И ние што да правиме штом мајка ти не ти дозволува Па оди на фризер и нека те направат , нема друго, до а нема шанса сама да ја направиш
Девојки веќе подолго време се мислам дали да си ја направам косата Омбре стил, меѓутоа никако да се осмелам. Најголем страв ми е дали ке ми стои.... Инаку имам темно кафеава коса, од прилика средна должина до над половината. Прашав неколку другарки некои од нив ми велат дека ќе ми стои а некои дека нема да ми стои дека само ќе ја изгорам косата. Ја мислам дека омбре фарбањето не ја оштетува косата или грешка сум Што би ми препорачале вие? п.с. косата сакам да ја направам како на сликата
абе не ги слушај другарките, оди си на фризер и нека те направат, убаво е човек да прави промени,па и да се оштети што дека косата се оштетува и од многу др работи ко пеглање,виткање,фен тоа што ќе биде оштетено го кратиш и готово.Од мене имаш поддржка