1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. TrueReligion

TrueReligion Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    175
    Види, и јас се двоумев, ама ќе ја правам и јас така косата. Само чекам фризерката да ми се врати од одмор.Дека ќе се оштети ќе се оштети, ама коренот ќе биде здрав. Така да, не му ја мисли. Life is too short to have a boring hair !

На sweetyB му/ѝ се допаѓа ова.
  2. davidof

davidof Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    И јас одамна се мислам и многу сакам омбре да си ја направам. Ама ако не ми стои ќе мора да ја кратам, а несакам. И прашањето е: да се биде или не ? :lol:

3. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79

Е токму тоа ме двоуми.. ама желбата е преголема а и таман за време на летово ке порасне па од септември за на факултет малку ќе остане (доколку не ми стои)...

Ако ја направам ќе ставам слика па да слушнам коментари :D

4. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    Моментално имам светло плава коса. сакам да ја фарбам темно кафеава да направам промени. но имам плави очи, неќнам колку би дошле до израз и како ке биде? што би ми препорачале вие??

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    107.990

Убави се промените , но сепак размисли , овие темни бои после се зафрканција голема ако сакаш да промениш пак плаво , можеш некоја мед боја да ставиш :) нешто вака ;)

6. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    сакам да добијам ваква боја [​IMG] ама страв ми е сама да се фарбам, лом ќе се направам, пошо специфична боја е .. :?: може да ми кажете некое место каде што убаво фарбаат без утки и цена отприлика :)

7. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Мислиш Schwarzkopf да пропаднат зашто таа фирма ги прави "фарбите" Палете

8. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Се исфарбав посветла првиот ден кога си дојдов од фризер ми беше бојата топ ама сега откако ја измив неколку пати ми стана скоро портокалова .... што да и ставам да го снема портокаловиот отсјај а нема 1 недела откако се исфарбав

9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^^ PinkAngel, можеш да го земеш шампонот на Еugene Perma, колку -толку ќе ти помогне. Малку е поскап, ама големо е пакувањето, и искрено, е спас за жолтилото. Ќе ти стои и ќе си го користиш подолго време, вреди за секој денар :) Барем мене многу ми помогна кога ми фаќаа на жолто фарбите на почетокот. Го има во Космо, ама не се сеќавам која цена беше, јас лани го купив.

Прикачени фајлови:

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    107.990

Jас го користам оваа крема за коса , се нанесува ко обична крема за коса и стои 15 минути. Исто така го убива жолтилото. :) и најважно е што не ја суши косата,би требало да го има по големите супермаркети

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    ^ Koritsaki, со оглед на тоа што знам дека сега брзо стана плава и сигурно сеуште си во потрага по вистинската боја, би сакала да ти препорачам нешто. Синоќа ја фарбав мајка ми со Syoss Oleo Intense 9-10, 100% без амонијак. Излезе прекрасна плава боја, ѝ покри се` и не мавна ни на жолто ни на сиво иако има многу бели влакна. Јас се изненадив многу пријатно со тоа што досега не сум верувала во боите без амонијак. Како право кремче е кога ќе ја раствориш, мислам дека да се фарбаш со таа постојано можеш да имаш здрава плава коса. Топло ти ја препорачувам и тебе и на сите останати плавуши кои ја немаат пробано. :)

На makedonkamak, green.eyes, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    колку пари е ??

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    107.990
    Lovely93 , благодарам за советот :) инаку јас се фарбав пред 2 недели со фарбава Колестон 12/81
    [​IMG] кога ја нанесов стана лилјакова а таа продавачката ми рече дека е за тие што имаат портокалови и жѓолти тонови и навистина ми се изгубија колку толку , сега пак некако ми е жолта ама кога ќе се исфарбам нареден пат мислам подобро ќе биде. Јас сега ќе доаѓам кај моите и ке одам на фризер нека ми ја направат косата па после ќе си земам една иста фарба. Инаку кога ке ја добијам посакуваната боја ќе се фарбам само на коренот , нареден пат планирам да ја земам Еволушн 1111. Инаку баш јас сакам нешто вака накај сиво

Thepinkangel , околу 6 евра јас ја најдов ама провери во Мк во некој супермаркет или во Космо дали ја има кремава,не сум мн сигурна :?:

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    ^ Аааааа, не знаев дека сакаш на сиво. Јас па мислам дека јас не сакам никој не сака. :lol: Епа тогаш ништо, тебе ти треба пепеласто плава. :) Ама сепак можеш да пробаш без амонијак. И јас кога бев плава го фарбав само коренот ама дека често пак ми се оштетуваше. :wasntme: Не трпам јас црн корен. :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    107.990
    Женски,а оваа фарба Еволушн каде на др место се продава освен во Веро маркетот? Мајка ми прееска била да види за боја ама имало алку избор, таа 11 11 ја немало. На др место каде ги има? И се надевам дека не продаваат некои стари :^)

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ич да не се мислиш. Да ја направиш. Ама за да не ја гориш, само со фарба. Едно два пати да ставиш. Немој бланш. Јас бев омбре, ептен убаво изгледаше, ама ми текна па се офарбав цела. Ти ако не сакаш после да го имаш омбрето, со растот на косата и со кратење ќе се губи.

17. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Дали може бланш да се купи од аптека? И дали има разлика од еден до друг колку ја горат косата, или исто му доаѓа?

Патем, каде можам да најдам ваква боја на фарба?

Прикачени фајлови:

18. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    ^ Малку потешко дека ќе најдеш нешто слично низ Македонија. И јас одамна барам. До сега имам најдено само колор шампон и црна фарба со тегет отсјај. Колор шампонот паѓа после првото миење, а црна фарба со отсјај не е тегет :D

19. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Нели имаше по супермаркетиве на времето дречливи фарби... во тинекс знам пред 5-6 години ги имаше.. изгледа не ги носат повеќе. Можеби во Unique има, таму немам проверено. Инаку, има некој порачувано фарба од интернет и од каде?

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    107.990
    можеш да порачаш од ибеј :)