Имам природно црвена коса. Ко помала имав портокалова но како растам се повеќе и повеќе ми темнее. Кога ќе видам каква ми е на врвовите, а каква на корените, ми се плаче. Не сакам да изгубам оваа боја. Пробав да ја осветлам со лимонов сок, не видов никакви резултати. Како да ја осветлам косата? Не сакам да користам фарба.
Тешко. Со лимон до толку неможеш да ја осветлиш,само некој отсјај може да добиеш,за таква боја само со фарба.
пред две години пишав за оваа фарба на гарниер 100% како не сум задоволна затоа што цела година не сакаше да ми падне бојата. Е сега се демантирам себе си и ке кажам дека е најдолготрајната боја за коса што ја имам користено. А фактот што јас си ја згрешив бојата -останува моја грешка. Инаку ја постирам фарбата и баш овој број затоа што е баш каква што вие барате -длабоко црна со пигмент на плаво ,но тоа се приметува само на сонце . Бојата беше преубава само што јас несакав да ми биде толку црна.Па ви ја предложувам на сите што бараат таква боја. Е сега незнам дали сеуште ја има во продажба. Ако некој ја најде баш оваа серија го молам да ми пише во ЛП. Сакам да ја купам поради трајноста и покривноста . Сега имам повеке бели влакна за разлика од тогаш кога незнаев што значи фарбата да ти стои една година за разлика од денешните фарби кои многу брзо ми паѓаат. пробај со колор шампон , и онака паѓа после секое миење најдобро е прво да се исшишаш па после да се фарбаш. Зошто да трошиш фарба на деловите кои планираш да ги кратиш,нема потреба
Дефинитивно Еволушн или Лореал да земеш. Ѕирни им ги каталозите со бои на фарби, имаш солиден избор и од двете.
Феминки дали некоја од вас на црна или темно костенлива коса ја ставил оваа фарба? Каков ефект имаше? Благодарам однапред.
Кога станува збор за фарбање...мојата коса не знам како и каде,едноставно..како да кажам..па сама се бојадисува!Мајка ми вели шо ти е шатирана косата? Шо бе шатирана? Ко се гледам шо да гледам..имам плави прамени на косулето мое.Сонце мор то?Палете да не купи? палената таа...
Ако ја ставиш оваа фарба на црна коса нема ништо да ти се офарба , може само коренот да ти се офарба со бојава
Девојкии дај препорачајте ми некоја убава светло кафена нијанса од Гарниер или Палете. Иначе сум плава,па сакам да ја затемнам малце косата, ама некако неможам да најдам асална нијанса. Може и некоја друга марка, само да си покрие убаво низ цела коса, да не бидам со црвеникав отсјај. Фала ви
Според мене не би требало да имаш црвеникав сјај туку баш онака топло кафено..јас ја користам и се заљубив во бојава...
Мајка ми се исфарба со СУБРИНА косаата и излезе исто како на сликата што беше на жолто дури удараше-точно таква е на сликата... Јас имам кафеава коса сакам да ја осветлам ...Дали и каква фарба да земам за да ја направам АСХ БЛОНДЕ?
sunnygirl2 неможеш така да ја осветлиш косата само со фарба , ако ја офарбаш со најсветлата фарба ке ти стане портокалова а аш блонд тешко се добива иако сама си ставиш бланш дома , осветлување на коса само со бланш е можно , најубаво отиди си на фризер и тие ќе ти ја осветлат и потоа исфарбаат , мој совет
Zdravo devojki znaci imav prirodno crna kosa bev na frizer mi ja isfarba kafena temno skoro cokoladna sega neznam so kakva farba da ja isfarbam sama dali so plava za da ja osvetlam uste malku
Луѓе мене ми треба брзо помош. Природната боја на косата ми е чоколадно кафена, со златест отсјај. Пред околу година дена ја имав бланширано и офарбано плаво за да ја осветлам, а оттогаш ја фарбам џинџер. Е сега, проблемот е во тоа што мене бојата ми паѓа екстремно брзо, за една недела бојата ми ја снемува, а бањарката си ја правам од бела портокалова на секое туширање. Мислев да не е до фарбата, па сменив неколку марки, ама секогаш се случува истото, едноставно бојата не ми држи. Знаете ли што може да го предизвикува тоа и како да направам бојата да ми трае подолго, зошто навистина, ниту имам живци на секои 10 дена да се фарбам, ниту пак финансиски ми се исплати со долгава коса. Инаку мометално ја користам оваа фарба: Palette Deluxe - intensive shining copper.
Колку што знам јас ова може да ти се случува бидејќи имаш бланш .И јас на прамените каде што имав бланш бојата веднаш ми паѓаше.