Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    108.017
    Русокоси , имам прашање до вас, пред околу 3 месеца ставав бланш на косата и ја направив од црна плава ама влечеше накај портокалово. Се исфарбав неколку пати од тогаш се до пред 1 месец кога отидов на фризер и фризерката не сакаше да ми стави бланш туку ми стави фарба со 12 посто хидроген и ми речеуште 3 пати да се исфарбам со 12 хидроген а потоа само корените да ги фарбам и да не ставам бланш туку на 2 недели корените да ги фарбам , сега пред 1,5 недела се офарбав пак со 12 посто хидроген ама забележав и дека кај коренот ми е жолто, а надоле сиво. Дали има врска хидрогенот што ставам 12 посто па е така жолто да не треба 9 постотен да ставам нареден пат?инаку се фарбам со еволушн 11.11 , пишете ми совет

2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^^ koritsaki, последниве 3-4 фарбања се фарбав и јас со истата фарба, со 12% хидроген, и го имав истиот ефект-жолтеникав корен, надолу сивкаста :) Се мие сивото за 2 миења, верувам знаеш. Е сега, и другите фарби со кои сум се фарбала, без разлика дали со 9% или 12% хидроген, секогаш ми биле на жолто :?: Веројатно е до пигментот, не знам што да кажам.

Има една единствена фарба до сега што сум ја погодила која ми вади многу, многу светол корен, инаку има многу малку бланш во неа (толку колку што треба да не ја изгори косата, а да не биде жолта), Be Your Mood е марката, бр. 107, ама ја најдов овде од кога дојдовме, во Шведска :| Не сум ја видела никаде на друго место, изгледа е за скандинавски пазар :^) Се исфарбав еднаш со неа, и веднаш штом ги потрошам овие останативе фарби од Македонија, се префрлам на неа :)
    п.с. Ако сакаш ќе ти донесам кога ќе доаѓам во зима :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Ако ставиш 9% хидроген уште пожолто ќе добиеш.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    108.017
    Епа фала ви за одговорите :) јас па мислев дека 12% хидроген влече на жолто :?:
    единствено тогаш ми останува да одам на фризер на коенот бланш да ми стави или да пробам друга фарба :?: на колестон фарбата што ја пробав баш беше добра само незнам каква боја ке ми излече на коренот , а и оваа на Еволушн ми се допаѓа што бојата многу споро паѓа па многу се двоумам дали да ја сменам а плус имав земено и 3 кутии од мк па несакам да ги фрлам :(

5. tnks

tnks Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Frizersko studio tim 5 e super nikogas ne mi ja utnale bojata

На tanjabon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    108.017
    Вчера и се јавив на фризеркава ,ми рече да ставам 9% хидроген , од 12ката доволно ми беше осветлена косата а јас не сакав да ми биде и жолта косата , па се изфарбав вчера со 9% и со фарбата Еволушн 11.11
    Ептен сивкаста ми стана, дури пред да ја измијам се исплашив да не ми остане некоја темно сива нијанса :| ама супер е баш како што сакам е сега, кај коренот е исто сивкасто само се надевам кога ќе се измијам нареден пат дека нема пак жолто да стане :) ми рече ако сакам можам и 6% хидроген да ставам ама претпоставував дека некоја темно сива нијанса ќе може да излезе :D

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  7. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Девојки ХЕЛП!! Како можам да си ја поправам бојата на косата нешто ко на сликава ми е, само се разбира полошо, пожолта е, мн ми е изгорена и имам некои 3-5cm темен корен. Ја правев на фризер дека омбре, ама ме зезнаа па само со бланш ми ја изгореа. Можам ли да ја офарбам со кафена боја да се покрие тоа жолтото или морам да одам на фризер?

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.915
    ќе ставам слика штом се исфарбам

Прикачени фајлови:

9. elenaleni79

elenaleni79 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Би сакала да ти помогнам, можеш да пробаш со Colour B4.

http://tocka.com.mk/3/109197/colour-b4- ... ja-za-kosa

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Овој трик го имам пробано на една другарка која исто имаше проблеми со жолтиот корен и резултатот беше екстра. Го прочитав на еден хрватски форум, не е од мене измислен :D
    За почеток, и го осветлив коренот со ефтина обична фарба, значи било која само колку и се осветли колку толку, ставив и сосема малку бланш во неа, послаб хидроген и додадов малку вода и регенератор плус во смесата. Утредента, ја повторивме постапката со подобра фарба, (само фарба и хидроген) ете во твојот случај нека биде еволушн 11.11 исто само на коренот. Косата и стана иста од корен до врв. За нареден пат, ете пробај ја постапкава, и секогаш користи 9ка оти 12ка секогаш оди на жолто, општо познато. 9ка за сивкасто :)
    Додека се фарбаш стави некое масло на врвовите, најдобро чичково. За плава и третирана коса е супер, и се препорачува за време на фарбање за да ја заштити косата

На zoketo и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Сакам да станам плавуша :D Прв пат ќе ми биде фарбање,инаку кафена коса имам. Што да правам? На фризер да одам или дома самата да си ја офарбам? И,може да ми препорачате што фарба да си купам? :D
    Ваква боичка сакам,не скроз плава,потемничка малку:

12. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Најдобро на фризер да одиш.Во домашни услови тешко дека ќе ја добиеш посакуваната боја.

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    108.017

тешко , ќе ти стане портокалова косата , на фризер најубаво

14. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Имам светло кафеава коса, но би сакала да се фарбам темно кафеаво, накај црно. Онаа dark chocolate. Kojа фарба да ја купам? Според вас која е најдобра фарба за коса, лореал, гарниер ....?
    Препорачајте некоја :)

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    108.017

Evolution фарбите се најдобри :)

На SelinaKyle му/ѝ се допаѓа ова.
  16. M.Lane

M.Lane Нов член

Се зачлени на:
    13 септември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здравоо на сите имам да ве прашам нешто, вака се фарбам со црна кна веќе 3 години и ми здосади и сега незнам како да ја тргнам целосно а да не ја оштетам многу косата.. ако знаете нештоо ве молам кажете ми :) :)

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    108.017
    пробај со Колорб4 го има во Космо тинекс , ама незнам колку сакаш да ја осветлиш , со ова ке се тргне и ке ти стане црвенкасто кафена , пробај ако ништо не се смени тогаш само со бланш на фризер

18. M.Lane

M.Lane Нов член

Се зачлени на:
    13 септември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Мене ми е доволно само да падне бојата и потоа можам да осфетлам со др боја .. сакам мед боја .. :)

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    12.001
    Не знам што ми стана во последно време се мислам дали да ја шатирам или ваква боја да се фарбам, никогаш се немам фарбано. Може глупо е прашањето ама дали многу се оштетува од фарбање косата ? Со која квалитетна фарба ваква боја се постигнува, не знам ни јас како точно да ја одредам бојата, накај виолетово ми мава, не сум далтонист :!: :lol:

Прикачени фајлови:

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    108.017

Зашто да не , секоја промена е убава :) Еволушн се многу трајни фарби а оваа од сликава погоре е Keune 5.6 - Light red brown

само да знаеш дека зависи и од твојата основа , ако ти е темна косата ќе треба прво да ти се осветли со нешто па тогаш да ја фарбаш :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.