Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    ^
    Се зезаш? Тука маки се мачат да се осветли косата со хидрогени, бланш, квалитетни фарби, одење кај професионални фризери, ти бараш од колор шампон да фати и тоа од прва? :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Знaм јa сум плaвa се oд тoa иaм пoминaтo дур си јa дoбив пoсaкувaнaтa нијaнсa, aли не знaм кaкo иде сo кoлoр шaмпoни зaтoa прaшaв, a и oнa сaкa светлoкaфенa мaкaтa не е тoлкaвa кo зa плaвa.

3. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103
    Колку шо разбрав она не бара ПЛАВА бара посветла коса што би требало да фати само зависи каков колор шампон имате земено. За нијанса посветла би требало да може да се осветли. А ако бараме драстично од кафена во плава нормално дека не може да се деси тоа преку ноќ. :D

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    До сега се фарбав црна, но сега сакам да ставам колорб4, и да ја осветам косата како на сликите. Дали после колорб4 ќе може да ми се осветли барем малце косата со фарба плава боја.

Прикачени фајлови:

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    ^^
    Ако најдете колор шампон кој осветлува темно кафеава коса, кажете. Јас морав со блонд фарба да ја осветлам.

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    И јa првиoт пaт кoa се oфaрбaв сo плaвa фaрбa (прирoднa ми е кaфенa) ми искoчи светлoкaфенa. Пa пoнaтaкa сo сите сaлтaнaти плaвa. Амa муaбетoв зa другaркaвa е штo oнa не сaкa фaрбa дa стaвa негo oнaкa сo кoлoр шaмпoн дa дoбие oд кaфенa, светлoкaфенa. Акo успеaл некoј, некa кaже.

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.900
    Допаѓања:
    108.047
    Женски , значи нема шанса да ви се осветли косата од кафена (поготово фарбана) со колор шампон. Колор шампонот може да ви даде само сјај и ништо повеќе. Не си ги фрлајте парите џабе , за плава коса т.е. за идеална плава само на фризер , и со фарба може да се осветли ама ке добивате портокалови нијанси , значи само на фризер , точно е дека се оштетува косата од бланшот ама тоа е тоа , плава не се станува толку лесно (поготово зборувам за бисерно плави нијанси )

8. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Се сложувам дека од кафена не може директно да се отиде во "плавуша" без мака и труд и од прва :)

НО, може од кафена да се осветли во посветла кафена за 2, максимум 3 нијанси, со плава фарба на која што пишува ASH Blonde. Фарбите на кои што пишува ASH - немаат портокалови пигменти (Ash is generally used to remove red tones from hair color).

Можно е и останатите Blonde фарби да немаат портокалови пигменти, не сум до толку упатена, но овие ми беа најсигурни според тоа што читав и гледав пред да се исфарбам т.е.осветлив и не добив портокалова боја, а потоа продолжив со спрејот за осветлување :)

Колор шампон никогаш не сум користела, па не можам да зборувам за него, но претпоставувам дека треба да имаш посветла основа за да може да се обои косата :?:

alexsandraa и мене многу ми се допаѓа оваа боја на коса што ја имаат девојкиве :) мислам дека спаѓа во dark blonde, ама уште не сум стигнала да ја експериментирам :lol:

На Iv.girl55 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.900
    Допаѓања:
    108.047

Sanja , зависи ипак ако косата е фарбана кафена , горе немаат наведено дали косата е фарбана или не , на фарбана коса само коренот ке им осветли а другиот дел ќе си остане таков каков што е и најсветлата фарба да ја стават. Точно е дека има такви фарби , јас специјално такви купувам зашто од обичните косата кај коренот ми е жолта, ама еве ипак таква фарба да стават на кафена коса, пак портокалова ке стане, скоро секоја жена го има тој црвен пигмет значи не зависи само од фарбата туку и од пигментот на косата. Исто немаат напоменато каква плава сакаат да ја прават , од плава до плава има безброј нијанси.Тие што го немаат тој црвен пигмент секоја чест

10. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    ^ Добро, јас сепак зборувам за моето искуство со фарбањето, скоро во секое мислење го напоменувам тоа, мене што ми успеало или не ми успеало и затоа давам совети на таа основа :) Дури мислам и дека здосадив со моите приказни за лешник нијанса :D :D

Пак ќе кажам, од летово почнав да ја осветлувам косата, се исфарбав прво со лешник нијанса која всушност ми ја затемни косата! Затоа и ризикував со плава фарба (пак ќе напоменам ASH - за која читав дека ги неутрализира црвените пигменти), која ми ја осветли за 2-3 нијанси и продолжив со спрејот за осветлување :)

Секако дека секоја коса е различна, па и ако не ризикуваш - нема да дознаеш дали ќе ти фати или не бојата, во која нијанса ќе ти биде и дали ќе излезе портокалова или зелена :))) За плавуши и такви фарбања не можам да коментирам затоа што немам искуство, а и толку плави и жолти нијанси има, не можеш да најдеш две исти :))

Од друга страна, лесно е да отидеш на фризер и да кажеш - сакам ваква боја, но не секој може да си дозволи. Јас лично ич не сакам да одам на фризери и затоа моите совети се на основа на фарбање во домашни услови :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Princess.A

Princess.A Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    20
    Да ти ја кажам мојата тајна :D . Користам боја еволушн на алфа парф и тие се професионални бои за фризери, може си ги слушнала, добри се. Ама за да ја изедначиш мора прво потемна мн темна кафеава и после ако ти е премногу темна ќе ја осветлиш за еден тон секој месец. др работа мора да си откриеш дали имаш зелен или црвен пигмент. Кафеавите бои содржат црвен пигмент скоро сите, ама ако ти е потемна не би требало да ти оди на црвено. Пробај со овие фарби на еволушн има мн широк спектар на бои види каталог обавезно и ќе си земеш 6ка хидроген (6%). Друга тајна не земај темно кафеава, туку некоја посветла кафеава боја што е во каталог со 6ка хидроген и ќе ти испадне темно кафеава :D .

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Јас се фарбав во светло смеѓа, те. 5.0 бројче на Гарниер, ама потоа продолжив со истото бројче кај фризерката со нејзина фарба (а искрено не знам што марка е)
    Оваква ми беше:
    Е вчера отидов и и викам да земам малку посветла нијанса, и ме офарба со 6.0 (не знам како би се викала боја), ама посветла од претходната. И супер ми е боичка, баш таква ко што требаше испадна, малку посветла. Фризерката ми кажаа дека можам и плава да се направам без да ја горам косата, ама тоа би бил процес од година дена пример, ако секое наредно фарбање би ставала само за нијанса посветла, пример следниот пат да се фарбам со 7.1. и така натаму.
    Сега ми е оваква некоја нијанса:

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Ај препорачајте ми баш ваква нијанса на кафена боја, мене природната боја на кафена ми беше баш ваква, и сакам да се фарбам како мојата боја, веќе не сакам да се фарбам црна, сакам мојата боја да си ја вратам.

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.900
    Допаѓања:
    108.047

Векичка овде има многу нијанси на кафено , 4,16 или 4,0 незнам како ти се допаѓаат :)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Дали некоја од вас знае за што служат боите OSP i OOOSSS од еволушн инаку овие нијанси ги гледав во каталогот? И дали ги има кај нас?

16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    А деколорант, има во сите парфимерии?И каде има најефтин?
    Планирам да ја вадам бојава сега, ако не ми фати црвена ми остана од црната, нема утка со таа. :D

17. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Инаку, ваква боја сакам, се наоѓа кај нас ваква? (не можам да редактирам |( )

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.900
    Допаѓања:
    108.047
    Деколорант имаш на colorb4 и го има во космо мислам е околу 750 ден, јас го имам користено и црната боја ми ја извади. Незнам оваа како ти се допаѓа

19. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Сакам да прашам како се подготнував к'на, колку време треба да стои на косата, и дали после тоа може да се измие со шампон? :) Благодарам однапред. :*

20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Ќе свариш чај било каков, треба да излади ја ставаш кната и една жолчка од јајце :) . Количината според тебе, јас последниот пат кога правев имав ставено една чаша и две пакетчиња кна, ама требаше повеќе чај да стаавам, по течна да биде :)

На alexsandraa му/ѝ се допаѓа ова.