Бојадисување на косата

Discussion in 'Коса' started by magic, Dec 23, 2009.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

но потоа не можеш да се фарбаш се додека не ја исечеш косата со к`на. Бојата од к`на-та ќе ја нема но ке има некој дел каде што при фарба ќе ти деле...

alexsandraa likes this.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Женски и мене ми треба мала помош :) јас веќе 4ти месец како се фарбам плава , ама она сивкасто плава , и сега ми дојде една идеја да ја затемнам малку косата (незнам кога ке се одлучам ама уште некое време плава ке ја поносам) :lol: а оваа погоре бојава на сликиве ми се допаѓа ептен , па ај предложете ми некоја ваква фарба (од гарниер колор сензејшн би сакала некоја )

3. Marijana93

Marijana93 Популарен член

[​IMG] вака нешто :?:

koritsaki likes this.
  4. koritsaki

Не е лоша, само ми е страв да не испадне нешто потемна,овие фарбиве за жал потемно излегуваат од што треба, сепак фала на предлог :)

Marijana93 likes this.
  5. baby-star

baby-star Популарен член

Koritsaki да знаеш дека Гарниер фарбите секогаш излегуваат потемно од сликите на кутиите. Инаку што ти текнало да ја затемнуваш?

koritsaki likes this.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

^
    Има видено некоја убава жена со таква боја на коса и мисли дека ако се фарба како неа, иста ќе е :D Сори, мала шала.

7. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Кажете ми каде да најдам ваква боја ? Иначе Плава сум па сакам вака да ми биде :D

8. koritsaki

Па незнам , гледам некои стари слики од мене и некако по се свиѓам со таква боја т.е. потемна , таа боја е слична на мојата природна боја ама несакам воопшто да не ја фарбам зашто фарбата ми ја прави по сјајна косата :D ама како што кажав не планирам сега да ја менувам , можеби понатаму :)

9. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Бидејќи во мкд носат производи на Schwarzkopf, ја има некој забележано оваа линија на (претежно) нестандардни бои за коса? Одамна е излезена но ја немам забележано ниту во најснабдените маркети.

Natali.3 likes this.
  10. koritsaki

Таман реков дека си ја најдов совршената фарба за коса на Еволушн 11.11 , се разочарав , минатото фарбање ставив 6ка хидроген и пак коренот жолтеникав :( до фарбата ли е ? Незнам веќе што да ставам :?: препорачајте ми што да правам , да ставам ли 3ка хидроген или ист ќе биде резултатот? Се мислам да пробам со 6ка хидроген некоја фарба на Колестон Перфект [​IMG] 12.96 ili 12.11, некоја од овие две , се нервирам надоле супер ми фаќа фарбата на Еволушн само многу ми дели коренот а сакам рамномерно да биде.
    А на Игора фарбите ги имате ли пробано? Ќе пробам од овие колестон нареден пат па ќе видиме :?:

11. Vip83

Vip83 Истакнат член

За убава плава коса само кај фризер. И тоа не кај било кој фризер,туку кај оној што си ја знае работата. Ако гледаме да поминеме поефтино,од искуство ќе кажам дека ќе ве излезе поскапо.

12. koritsaki

Ако коментаров се однесува на мене , јас бев на фризер веќе во август и таму се убаво ме офарба нели и супер ми беше косата. Потоа кога се измив 1-2 дома почна да ми жолтее коренот. И веќе 3 пат како се фарбам со Еволушн и таква ми е косата на коренот за жал. А гледам да користам професионални фарби , користам шампон на Еугене Перма за против жолтило ама ете ништо не се менува. Ама па ако не си најдеш фарба што ти одговара џабе ќе ти биде и фризер и се :?:

13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

за плава коса кеуне се најдобри ,бар според мене,јас со нив се имам фарбано уште пред 7-8 години.
    Nема промашај.
    A фризер нишо не може да ти заврши ако не чини бојата. Jас сега дома се фарбам сама,и омбре имав,сама се исфарбаи сум позадоволна од некои фризери.

koritsaki likes this.
  14. butterfly.mk

15. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Што ќе се случи доколку косата ја направам само со хидроген? (Црна ми е фарбана) :)

16. koritsaki

Знам за Кене фарбите , ама ги нема кај нас :tmi: јас сега ја земав на Колестон 12/81 еве оваа [​IMG] а таа продавачката ми даде 12ка хидроген да ставам , ја прашав да не ми стане пожолта косата ми рече не и сега незнам што да правам да ставам 9ка или 12 ка :?:

17. butterfly.mk

јас со кеуне ставав 12,11.1. или 1.11 ми беше фарбата на времето, плава бев,
    ако имаш посветла коса пробај со 9 хидроген,овие сега хидрогениве се подруги од порано и ја оштетуваат бааги косата, а ако имаш потемна пробај со 12%,мада ако ти е потемна и со 12 потешко ке фати.

Jас би одела со 9% хидроген.12% ми е многу јак,шо знам.

18. koritsaki

Косата ми е светла сивкасто плава но со коренот имам проблем многу ми е жолт , затоа сега решив да сменам фарба , да видам дали е до фарбата , таа ми рече 12ка да ставам,ќе пробам па ќе видам инаку само коренот го фарбам не цела коса

butterfly.mk likes this.
  19. kolovoz

kolovoz Популарен член

јас би одела со 12 хидроген не за друго ама кога е посветла е полесно да ја отемниш или да ја добиеш посакуваната боја на пакетчето. А овака ако идиш со 9ка и ако не ти се допадне ке мораш да одиш пак со 12ка.
    А ако ставиш 12ка и после сакаш да се префарбаш можеш да одиш и со 6ка затоа што веке ке ти биде премногу осветлена па нема да имаш потреба од појак хидроген.Па ова од двете злоа ми се гледа како за нијанса подобро :!:
    а и според бојата која ја имаш постирано мислам дека оди со 12ка затоа и продавачката ти го има дадено. Во поранешните каталози на кене имаше која фарба со кој хидроген оди- занам во јуник (што сега не постои) секогаш така се орентирав. Кога ке бидеш во Македонија иди во Космо мислам дека сеуште користат стар каталог на Кене. На последната страна освен соодносот мислам дека го пишува сеуште истото. Така да нема да ти биде лошо да си ја споредиш бојата која ја имаш со нивната и да видиш со кој хидроген одговара.

koritsaki likes this.
  20. koritsaki

Вчера вечерта се исфарбав , задоволна сум како ми излезе со 12ка хидроген и фарбата Колестон 12/81 (само коренот го фарбав ) претходно ми беше ептен грозно многу се двоеше коренот од останатиот дел на косата е сега ке видиме наредниве миења како ќе иде се надевам дека нема да жолтее , јас се фарбам на 15 дена пак само коренот не оставам да подникне воопшто , кога веќе сум плавуша барем убаво да изгледа нели :D нареден пат кога ке одам за мк обавезно ќе ја земам и оваа на Кене 1517 :) еве слика како ми е сега кај коренот

butterfly.mk likes this.