Не знам за хидроген, јас прашав во парфимерија за деколорант со хидроген 6ка ми рече црното ќе ти се извади ќе ти стане морков после како сакаш фарбај се.
ништо , црното со ништо не се вади , земи од деколорантот колорб4 и ќе добиеш црвенкаста кафена боја па потоа можеш постепено да ја осветлуваш а ако сакаш оддеднаш само бланш
Јас очигледно сакам да ми опага чисто косата штом толку често се фарбам Сакам да пробам нешто ново. Моментално сум црвенокоса и искрено повеќе не можам да ја употребувам таа фарба. Потребна и е многу нега, и едвај ја погодив бојата што ја сакам. Се изморив. Ми помина меракот. Сега сакам да знам со каква фарба може да се добие бојава? Бев на фризер и ми кажаа дека никако не можам да ја добијам бојава освен со неколку пати шатирање, ама што знам.
Дека е од црвено па малку потешко ќе биде , незнам како ќе биде ако ставиш плава боја , да не се добие портокалова па да си направиш дупли проблем најубаво на фризер нека те направат колку да ја добиеш бојава па потоа и дома можеш да се исфарбаш
И мене ми се допаѓа оваа боја Мислам дека според нијанса спаѓа под Dark Blonde. Нешто вака на пример: Napro Palette Permanent Natural Colours 8-0 Medium Toffee Blonde или нешто вакво - Garnier Nutrisse 80 Medium Natural Blonde (Butternut) Се немам фарбано со ниту една од овие фарби, па не можам да препорачам со сигурност. Јас бев фарбана црвена, но сакав да ја сменам, па најпрво ја исфарбав со темна кафена да ја неутрализирам. Решив да ја осветлам и ја исфарбав со плава ASH нијанса (имам пишувано претходно - оние фарби на кои пишува ash - ги неутрализираат портокаловите пигменти) и добив убава светло кафена нијанса. Мој заклучок од досегашното фарбање е - купување на нијанса посветла од бојата која всушност ја сакаш. Јас се’ уште работам на тоа осветлување Секако зборувам за фарбање во домашни услови Ти разгледај низ маркетите нијанси, сигурно ќе најдеш нешто интересно
Фала многу на препораќите. Би ја земала Гарниерот затоа што со Палете воопшто не сум задоволна. Многу брзо пага бојата. Од Гарниер производите многу повеќе сум задоволна. Пред месец ипол се фарбав со Гарниер и се уште не почнала да ми пага бојата.
koritsaki-Срцка па ти си опседната со бојата на косата Јас се фарбам на месец,месец и пола....ме мрзи На почеток ја користев кене 15 17,после неколку години фарбање почна дури и светло кафена да ми излегува од неа.Незнам зошто,па ја паузирав некое време,пак почнав со неа,ама многу ја суши косата.Сега се фарбам со субрина ама онаа професионалната,од фризерски салон ја земам.Ако имаш можност пробаја.
Јас да прашам, деколорантов може да го развијам со хидрогенот од црна фарба (појма неам колку % е, пишува само млеко за развивање на фарба) или да купам нов хидроген (6 % мислам дека ми требаше).
Прашање до Koritsaki : од каде ги набавуваш „колестон“ фарбите? Порано ги користев и бев многу задоволнa од нив.
Види што ќе направиш и сподели за која нијанса ќе се одлучиш И исто така - резултати Јас прочитав и гледав на youtube за оваа фарба - L'Oreal Superior Preference 7 1/2 Medium ASH Blonde, дека е поскапа (мислам дека е околу 500 ден.), меѓутоа каква боја ќе земеш - таква и ќе добиеш, дека многу била квалитетна. Јас ја немам пробано се’ уште, а ми изгледа убава
можеби , ама стварно ме нервираат тие жолтила , знам дека скоро секоја жена има црвен пигмент ама барем малку даа не се познава бее инаку мене фризеркава ми рече на 15 дена да се фарбам па затоа а можеби и грешам што секое фарбање ставам разни фарби те еволушн 11.11 те колестон 12/89 или 12/96 а низ космо или некоја парфимерија неможе да се најде ? оревокршачка , од грција ја набавувам , ја има во сите парфимерии , ама кога пишпував за неа пред 2-3 месеца некои девојки од форумов пишуваа дека ја имало низ некои парфимерии и била околу 400 ден
Значи може да се најде низ парфимериите во Грција? ОК, фала, само уште ако може и цената да ми ја кажеш, чисто за да знам ако ме носи патот натаму..
Прво деколорант (color b4), ќе ја извадиш црвената фарба (правиш светла основа) и после фарбај се со оваа Јас само од таа фарба успеав да ја добијам таа боја иако сите напнуваа прамени та прамени... Сега само коренот го средувам одвреме навреме и тоа е, трајна си е бојата, јас сум задоволна. Можеш слободно, обично во темните фарби ставаат 6% хидроген, во светлите 9ки и 12ки
Леле многу се заебав со тоа деколорантот, мајка ми ме фарбаше коренот ми стана морков, надоле кај осветли малце, кај црно остана, па уште фарба акнав и црвена ми стана кај што фатил повеќе деколорантов, бетер од папагал бев и сабајле пак се акнав црна да заличам на човек. Криво ми е за парите 700 ден акнав офф мори мајко, други експерименти вака дома не.