Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    317
    Здраво девојки... и јас би побарала мислење од вас :D
    Се фарбав со Loreal 8.3

и ми излезе бојата вака

Знам дека со текот на миење ќе ми осветли, ама незнам дали следниот пат да ја ставам истата бројка 8.3 или да одам со нешто посветло :?:

Многу сакам ваква боја на коса

Прикачени фајлови:

2. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    10.937
    Види сега на Мерием и беше портокалова три години после тоа нели се исфарба кафена па сега плава е ама да не не ти испадне ваква нијанса? :?:

3. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    10.937
    Јас сум плавуша и сакам да се исфарбам како мојата природна боја кафена е сега да прашам ако се исфарбам со оваа фарба каква ќе ми биде што мислите?

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.901
    Допаѓања:
    108.051

Маријана , ќе ти фати кафено само по 2-3 миења може малку да се гледа плавото. Ама колку повеке ке се фарбаш толку ќе ти фати и подобро така да не се секирај ;) а сигурна ли си дека нема да се премислиш после :D јас некако почнав да се премислувам да не ја менувам :)

5. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    10.937
    Нема да се премислам ми е страв уште толку да не ја оштетам незнам туку кажете ми што да користам за косава многу ми е сува оштетена и ми се крши незнам што да правам веќе :?:

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.901
    Допаѓања:
    108.051

Ставај маски по секое миење, јас ти ја препорачувам на Еугене Перма маската и шампонот за оштетена коса :)

7. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    10.937
    Ставај маски по секое миење, јас ти ја препорачувам на Еугене Перма маската и шампонот за оштетена коса :)[/quote]

Кој шампон е тој? Колку пари е маската и од каде ја зема и шампонот? :?:

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.901
    Допаѓања:
    108.051
    Кој шампон е тој? Колку пари е маската и од каде ја зема и шампонот? :?:[/quote]

Еве овој е , ама ќе го бараш тој за сува и оштетена коса. Скапи се ама јас како што ја бланширав 3 пати во месецт не ми е ни расцветана ниту се кине :) можеш да земеш и масло од арган исто во космо го има како и маската и шампонот. Маслото од арган чини 980 ден , маската околу 930 а шампонот околу 500. Знам дека е скапо ама многу ми помагаат работиве. Ако несакаш да даваш толку пари за маска можеш таа од кокос дацја порачаш од iherb. Ако си заинтерееирана ќе ти пратам линк

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.901
    Допаѓања:
    108.051

те прашувам зашто погоре имаше еден пост во кој прашуваше за кој % хидроген да земеш.. ама ако си земала од тој деколорант тогаш не ти требало екстра хидроген да додаваш , се си има во кутијата :?:

10. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Ме интересира дали Деколорантот многу ја гори косата? Инаку месец ипол изгледа се немам фарбано па може ќе ја пробам твојава опција или онаа на сања бургунди..
    Кога се фарбав црвена за прв пат ми ставија бланш, а тоа е нешто слично навидум деколорант. Колку многу ме пецкаше кожата толку повеќе пискав од болка ама пуста убавина :D

11. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    10.937

Еве овој е , ама ќе го бараш тој за сува и оштетена коса. Скапи се ама јас како што ја бланширав 3 пати во месецт не ми е ни расцветана ниту се кине :) можеш да земеш и масло од арган исто во космо го има како и маската и шампонот. Маслото од арган чини 980 ден , маската околу 930 а шампонот околу 500. Знам дека е скапо ама многу ми помагаат работиве. Ако несакаш да даваш толку пари за маска можеш таа од кокос дацја порачаш од iherb. Ако си заинтерееирана ќе ти пратам линк[/quote]

Пратими во лп :D

12. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Дај луѓе кажете ми како да ја извадам бојата не ја сакам таа боја иначе јас бев природна темно кафена а сакав да се фарбам светло кафена мед боја и ја со мојот памет девојчето се запнало це фарба а мама ми викаше убава ти е вака природна а и стварно по ми стое и отидов на фризер се исфарбав со италијанска беше фарбата ама горе ми испадна по светла доле на корен потемна и ми вика со секое фарбање че а добиам бојата и ја знаиш радосна сум си наредниот пат а порачав од кај неа истата ама дома се фарбав и горе портокалова ми беше и си викам ај за две недели па це фарбам наредниот пат си купив фарба гарниер најсветла знали плава си викам сеа мора да испадне и ставив и бланш каа со читав тука за по да се осветле и се фарбав ми се осветли ногу горе и доле ама не беше иста сегде нели и после некои миења нели паѓа и сеа жолта ми е ич не си а бендисуам ѓаа петел сум шарена и вака си ги гледам сликите претходно каа сум била кафена колку сум била убава стварно и ми се плаче ногу се каам со се исфарбав нез со си мислев ја че испадне онака како со си мислев ама сеа не можам да се гледам си кукам како да си ја вратам мојата боја како да ја извадам фарбата ве молам кој знае нека пише читам со деколорант ама не мо е јасно дај нека објасне некој поконкретно дали паѓа бојата или ци чекам да ми падне сама а да а фарбам па со темно кафена како мојта не сакам и нез со да правам помошш :( ( и че извините на рефератот морав да објаснам ја каа и секоаш ).

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.901
    Допаѓања:
    108.051

Чекај сега ти е жолта така? А сакаш да ти биде кафена? Па земи кафена фарба имаш барем многу избор на кафени фарби , земи некоја што е приближна на твојата боја и готово :) барем за фарбање од послетло кон потемно нема да имаш проблем. Деколорант се користи да ја направиш косата посветла од потемна. За плава коса само на фризер и јас така си ризикував и потрошив многу пари за бланшеви и фарби ама видов не видов на крај на фризер си отидов и завршена работа.

14. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Да сега ми е жолта така нешто, а сакам мојата боја кафена, само решение ми е да се фарбам кафено изгледа, ама па не сакам да се фарбам но изгледа че морам а не сакам ваква да шетам а кога ќе паѓа фарбата кафена нема ли да се познава старата фарба жолта ногу се зафркнав шо се исфарбав сеа цело време ќе треба уфф фала ти многу на мислењето :)

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.901
    Допаѓања:
    108.051
    па фарбај се кафено , ем и ќе и дадеш и сјај на косата :) а можеш неколку пати да се исфарбаш па потоа да не се фарбаш па ќе почне твојата коса да расте ;) само гледај да не е различна многу фарбата од твојата коса

16. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Пратими во лп :D[/quote]

Да те замолам и мене да ми пратиш лп, ме интересира за која маска од кокос се работи :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.901
    Допаѓања:
    108.051
    Женски а што мислите за фарбите на Syoss Los Angeles , Tokyo , London? Има некоја плавуша што се фарбала со плавата нијанса ? :?:

18. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Мајка ми се фарбаше со оваа фарба, истата на сликата иииии не би ти ја препорачала. Не се квалитетни и излегува жолта нијанса. Бојата е течна , а хидрогенот е како вода. Ужас.

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.901
    Допаѓања:
    108.051

Благодарам што ми пиша :) ги гледам низ супермаркетите па се мислев да земам , ама и така имам проблем со жолтилото така да добро што прашав :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  20. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    и јас ке се селам во плавуши,од црвена,моментално сум темно портокалова,на колку време се бланширавте вие кои ја имате осветлувано косата?
    а боите на сајос ич не чинат.