Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    да :) баш ми е како што сакам, нешто златеникава

2. trlala

trlala Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    35
    Да знаеш сега ме убеди ;). За една до две недели планирам да се фарбам ќе ја пробам па ќе ти кажам како ќе ми испадне :). Баш ти благодарам :*

3. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    нема на што, се надевам ќе испадне како што сакаш, па сподели :D

На trlala му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.003
    Допаѓања:
    108.596
    Девојки,значи многу е тешко да се добие ваква боја на коса во домашни услови, поготово ако имате темна основа. Одете на фризер,нека ве направат таму, нека ве исфарбаат може ќе треба да се мешаат и одреден број на фарби за да ја добиете оваа боја. Инаку бојава е интересна баш следам една јутјуберка на нет што има ваква коса а и е природна не е фарбана

значи само на фризер а за бои еве пример

evolution

keune

5. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    2.091
    Девојки има некоја фарба што можам вака да ја осветлам косата еве вака.. :?:

инаку природна ми е ваква

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.003
    Допаѓања:
    108.596

Да , мајка на моја пријателка се фарба со нив и е презадоволна. И јас имам ставано и задоволна сум од фарбите многу се трајни. Ако и купиш нема да згрешиш

7. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Јас би ти препорачала да одиш на фризер, пошто ако ти е прво фарбање, или според мене скрос небитно, ваква нијанса иста нема шанса сама да си погодиш, можиш само да утниш нијанса и да отидиш скрос у различен правец со нијансата на влакното.
    Не е скапо фарбањето на фризер, и знам дека не ти е проблем тоа, и ако ти е битно да е баш иста нијансата ваква, гарантирам дека сама нема шанса да ја погодиш, значи ни една фарба не испаѓа точно како на сликата што е, а и сама не си способна да извршиш која нијанса ќе ти овозможе ваков тон на боја на твојто темно кафено влакно. :)
    Ако си имаш добар фризер, оди, бар да ти ја погоде нијансата, од прво или второ фарбање секако ќе биде, и после веќе подруго ќе биде, ќе можиш сама да се фарбаш, и сама да си ја одржуваш нијансата. :)

И јас како Коритсаки, гарантирам за Еволушн фарбите, у споредба со овие во маркет што ги има, се далеку каде каде поквалитетни и поинтензивни.
    Јас бев плавуша две години, и само со Еволушн бев задоволна од трајноста на фарбата и од интензивноста, па затоа сигурно би ги покрила белите влакна, ќе ја изедначат целата боја на косата.

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    11.918
    ја купив оваа боја (иначе плава сум) и сакам да ми испадне како на сликата кажете ми да не ми излезе портокалово или нешто слично :D

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.003
    Допаѓања:
    108.596

Слободно офарбај се , нема да ти фати портокалово , може нема да биде и така кафено да влече накај посветло а вториот третиот пат и натаму подобро ке биде :)

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    11.918
    Значи со истата фарба уште два пати да се фарбам така :D

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.003
    Допаѓања:
    108.596

Па која ида ја ставиш ама иста нијанса кафена ќе ти биде поубава и поубава сега на почеток нема да биде каоко на сликата малку посветла ќе биде

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    11.918
    Фала ти многу :*

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    И ја купив 8мицата нијанса на мајка ми па ке видиме како ке испадне, планирам да ја сликам пред и потоа па ќе постирам.

14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Вчера се фарбав и добив боја баш каква што сакав. Некоја кафеава со златен сјај. Баш како на сликите кои погоре ги постирав, само што мојата коса на светло се гледа баш таква, а под сенка си е кафеава. Чудно нели?! :D

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Ако може име на фарбата и бројче?
    Инаку и кај мене го забележувам тој феномен, не се секирај не си само ти чудната. хехехе

16. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    ги осветлив крајовите пред неколку недели имам темно кафеава коса , на крајовите сега ми е светла кафеава , дали ако ги направам сини ( темно сина боја - teal ) дали ќе се познава над светло кафеавaта боја ми е страв да не излезе бојата многу темна

vaka nesto ( samo mene mi e pokratka )

17. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    По долгомесечното трагање по некоја фарба која ке и одговара на мојата коса, а нема да биде со астрономска цена,се откажав и решив да одам на фризер.Нека ми ја среди убаво, па ке ја пробам после еволушн.Ај ако може кој ја користел нека пише каква е и која е разликата помеѓу онаа во сиво и онаа во црвено пакување.Досега сите фарби кои ги користев дополнително ми ја сушеа и онака пресушената коса.:@

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.003
    Допаѓања:
    108.596

Јас сум презадоволна од еволушн,јас ја користам 11.11 плаво сивата, а ти каква боја сакаш да земеш? Мислам дека во сивата опаковка се плавите нијанси барем таква е таа што ја земам

19. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    20022013121412-v-joss-stone-46.jpg Отприлика би сакала некоја боја карамел или мед или нешто вакво плаво ми изгледа убаво,моментално ми е некоја златно плава нијанса.Претходно ја фарбав со сајос и ми стана катастрофа па затоа сега на фризер,а потоа бидејки неможам моментално да си дозволам секој месец да одам на фризир би пробала со еволушн. Сајос ми ја сушеше косата многу, потоа пробав и со субрина ама ептен ми се оштети,гарниер и палете исто така не ми одговараат, па затоа се двоумев помеѓу еволушн или кене.

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.003
    Допаѓања:
    108.596

Сајос се катастрофа фарби ,ни мене не ми се допаѓаат, еве ќе поставам слика од посветлите нијанси на еволушн и кене па сигурно некоја ке ти се допадне. Мене ептен ми се погодија , нареден пат ќе пробам и на Кене многу и нив ги фалат :)

Последна измена: 4 декември 2014