Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Не мора да ми кажувате дека сум луда ама сакам да се фарбам во сите бои :P се шалам, еве како на сликите. Само не знам каде, ретко кој работи кај нас со вакви фарби и бои така да ако можете да ме упатите :)

Прикачени фајлови:

2. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Slobodno odi kaj Dadar. Jas okolu 2-3 iljadi plakam vo prosek, no poveke tretmani pravam. Za ovaa frizura bi bilo poevtino sigruno.

3. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    за вакви луди фарби дефинитивно МИО ти го препорачувам. Он може и уште по забавна да те направи а и обожава такви како тебе...Кои сакаат да прават несекојдневни работи...Само да знаеш дека ќе те чини малку повеќе. Мој совет е да идеш до кај него и да видиш што ќе ти предложи тој а и да си прашаш за цената. И обавезно барај го него во салонот, не некој друг :!:
    Би требало сеуште да работи, макар да не сум била три години. Инаку салонот е кај холандска амбасада на ленинова. еве ти линк http://studiomio.com.mk/studiomio.asp

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    @kolovoz леле колку ме израдува :D ако, не се битни парите, бидејки е специфична работа сакам да си платам ама да знам дека ке го добијам тоа што го барам ... Фала уште еднаш :D

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.967
    Допаѓања:
    37.059
    Девојки, ми треба помош од вас. Одамна немам купувано фарба, па не можам да се снајдам :$
    Каде можам да најдам фарба што се прави како пена? Значи, не се нанесува стандардно, туку како шампон, за да можам сама да се исфарбам. А ако е и без амонијак, ептен супер ќе биде. Јас порано купував на Лореал од овој тип фарби, ама одамна не сум ја приметила низ парфимерииве.

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.005
    Допаѓања:
    108.609

На Лореал не сум користела ама еве овие првите на Палете можеш да ги погледнеш, сите состојки се ставаат во чашкава се мати како фрапе да правиш околу 40 пати и потоа станува како пена смесата. И многу убаво мириса. Јас црна сум користела и бев презадоволна. Инаку имаат овие амонијак.
    И овие на Шварцкоп се добри барем другарка моја многу ги фали. Можеш да пробаш а се доста поевтини од Лореалот поготово првите. Ги има низ супермаркетите

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    Се исфарбав со Evolution 9, друга боја беше... косата ми е потемна од претходно што ми беше.. премногу сум изнервирана, никогаш претходно не ми се случило да е згрешено пакувањто, повеќе никогаш во живот нема да купам од овие фарбии ;( :@

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не ти е крива фарбата што ти си го згрешила бројчето. Немаат само 1, број туку се на пример 9,11 или 9,12.. Твоја си е грешката, а не на фарбата.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    Дали ви се случува кога ке се исфарбате и во рок од 4 дена да почне коренот да ви потерува и во рок од пола месец да има потреба од повторно фарбање на коренот ??

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    СЕ случува, само ако си плава повеќе ти се познава, додека ако си потемно фарбана нема да ти се познава толку многу

На flowersss му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ОвошенСладолед

ОвошенСладолед Нов член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    и мене ми се случува скоро секогаш.... затоа што сум плава :(

12. V.O.D.O.L.I.J.A

V.O.D.O.L.I.J.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    колор шампните не даваат никаков ефект и паѓаат за неколку миења на косата можам да речам дека фаќа црната боја јас ставив чоколадно кафеава боја но попусто малку некоја нијанса доби косата но сепак не е то то серазбира а со фарби не сакам да си ја оштетувам косата :(

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.005
    Допаѓања:
    108.609

Да и јас сум плава, па затоа и на секои 15 дена го фарбам само коренот,така и фризерката ми рече да правам за да не морам да ставам и бланш

14. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    images.jpg девојки на шварцкопф перфект мус оваа боја дали ја има пробано некоја од вас и кое бројче е....? или да не знаете некоја друга добра што би испаднала баш вака....иначе шатирана сум на смеѓа природна плави и лешник прамени......

15. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Devojki, koja od vas ima iskustvo so dekoloratorot B4 mislam se vikase, kazete mi dali ke izvadi stara farba?polovina kosa mi e temno kafejava nakaj crna, a korenot sega svetol. Sakav postepeno so sisanje da opadne temnoto no nemam trpenie vekje. Inaku od korenot sum farbana smegja, mi se dopagja i sakam so taa da prodolzam, no da go snema temniov del. Fala vi. P.S. izvinete za latinica od mob sum.

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.005
    Допаѓања:
    108.609

На Шварцкоп колор мус фарбите мислам дека е оваа 778 ти што ја бараш :)

само што да знаеш немаат амонијак ака да незнам колку е трајна бојата :?:

нешто слично е и на гарниер ама оваа е потрајна зашто има амонијак

да , јас го имам пробано и мене цела фарба црна ми ја извади се на се задоволна сум инаку колорб4 се вика и го има во космо тинекс

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    а оваа на шварцкопф не е добра? сакам некоја трајна да не треба да ја фарбам на секои 2 недели....а тоа колорб4 што е?

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.005
    Допаѓања:
    108.609

Разликата е што оваа на шварцкопф не е трајна, брзо се испира зашто нема амонијак, а во оваа на гарниер има ама не ја оштетуваат косата, мн добри фарби се :) тоа колорб4 е деколоратор ја одстранува фарбата од косата

19. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    И претходно сум се фрабала со еволушн , и не сум го згрешила бројчето чиста 9ка земав... а знам каква ми сеа бојата на косата ,а каква ми беше пред да се исфарбам.

20. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    јас пак мислев само кај мене е тој проблем и си мислев да одам косава да ја бланширам :D