Ako e toa careto uste odma odam ama mi imaat receno deka moze nema da mu fati od prva a ja nesakam sarena da bidam
види се зависи од влакното, јас имав црна накај темно тегет боја и отидов на фризер смеша две бои и добив светло кафеава оди распрашај се убаво, најдобро кај некоја која што ти е сигурна, и со среќа
Палетето катастрофа е знам каква боја се фарбаш?јас досега се фарбав со гарниер колор сензејшн 111 убава боја ми дава и не ја суши косата таа ти ја препорачувам, и еволушн фарбите супер беа но мене лично кожата ми ја гореше , сега кене 1517 ја купив и баш ќе видам како ќе биде па ќе пишам на темава
Користев цело време само Гарниер 1+ црна. И многу бев задоволна од неа ама ај реков да сменам да пробам. И многу убаво мириса, косата ми беше прекрасна. А какви се фарбите на Лореал и Ревлон да не знаеш? Ајде пробаја Кене па те чекам да пишиш
Јас светло плава се фарбам да тие грниер многу убаво мирисаат, инаку на Лореал имам пробано фарба но само овие професионалниве Loreal Majirel и не бев задоволна некако брзо ми се измиваше бојата а Ревлон немам пробано. Важи ќе пробам па ќе ти кажам
Девојки, за плава коса не пробувајте секакви фарби. Јас бев црна со кана..едвај ја извадив... маки живи.. кана само оние што сакаат само црна коса цел живот.. одев на фризер све испробав никако цела кана да попадни.. со тек на време некако ми израсна ја шишав и ставав фарби 5-6 да ја вратам мојата природна костенлива.. и конечно успеав ама ја оштетив а иимав долга коса до половина.. и ставив на цела бланш на фризер и на крај ми дојде како Хурем и на крај конечно се направив плава и тоа со маки прво прамени со бланш па фарби лешник боја.. и ми се чини дека нјубава фарба е Subrina Unique ја има во фризерниците и во парфимериите јас ја земав 180 денари.
Не сум сигурна дали ја има во продажба, јас во фризерски салон се фарбам, но со оглед колку ме чини фарбањето не би требало да е поскапа од 400-450- денари. Инаку се фарбам некоја кафеаво-бакарна нијанса, ја добивам со мешање на две фарби.
Девојки колку од прилика ви земаат за бојадисување во фризерски салон? Јас потпрашав на доста места, ама некако па скоро 2000 не ми се даваат за тоа. Нити пак повеќе од 1500 и тоа ми се гледа многу. Ваљда има врска и должината, зависи колку фарби треба дали своја дали нивна, ама фиксната цена ме интересира. Фала ви.
Па многу зависи од должината и густината на косата. Јас имам боб фризура, значи должина некаде над рамења и фарбање ме чини 800 денари.
Леле, јас со мојава коса до половина, па и густа, изгледа станов ќе треба да си го продадам за едно обично фарбање. Фала ти многу сепак, имај убав ден
Lugjenca imam satirana kosa svetla mi e ama ne mi se svigja nijansata posle nekolku banjanja mi se gubi posakuvanata boja, dali bi mi se fatilo ubavo dokolku mu stavam farba siva boja .. sto mislite? Izvinite na latinica od mob sum
http://www.cliphair.co.uk/images/C/light-brown-hair-extensions-01.jpg imam vakva boja na kosa znaci lesnik,nekoj da mi predlozi farba kako da ja dobijam ovaa,i na kolku farbanja ? http://oi61.tinypic.com/2lwu7no.jpg
Па велат дека на шатирана коса многу убаво фаќа плава / сива фарба , сега изгледа е точно , јас сум исто плава ама јас претходно се бланширав. Земи на Кене 1517 или Еволушн 11.11 тие две се сиви фарби , ќе ставиш хидроген 9% и супер ќе ти излезе
девојки дали може некоја од вас да ми препорача фарба за коса со која би можела сама да се исфарбам,инаку темно костенлива боја на коса имам и би сакала да ја осветлам малку? и да, кога мислам сама да се исфарбам,баш мислам сама...бидејќи немам можности во моментот да одам на фризер,ниту пак некој друг да ме исфарба... вее молам за помошш