Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    17.699
    Препорачајте ми ваква боја на фарба. Не многу скапа.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.603

Не ти препoрaчувaм сaмa дa се фaрбaш бидејќи темнa кoсa не се oсветлувa тaкa леснo и пoртoкaлoвa ќе ти излезе зa фaрбaње е леснo нo ќе требa првo дa се oсветли

3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Jas sama si ja osvetluvav, isto imam temno kostenliva boja na kosa..Se farbav doma so farba od Garnier ima posebni za protiv portokalov efekt I bas ubavo mi izleze..samo ne ocekuvaj deka mnogu ke ti se osvetli od edno farbanje..jas pauzirav pa uste ednas povtoriv I ja dobiv posakuvanata boja.Od ovue zemav samo ke si vidis koja nijansa

Прикачени фајлови:

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.603

Супер е оваа фарба и јас ја користам , но незнам мене тоа осветлување многу тешко ми одеше морав најмалку 5 пати да се фарбам а со тоа давав и пари џабе за фарби, а и со месеци шетав со портокалова коса :D кога ќе си во можност оди си на фризер нека те направат од прва па после фарбај се мој совет

5. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    578
  6. Leopard0312

Leopard0312 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    По мое Subrina Unique ја има по фризерниците и по парфимериите за мене таа била најубава или пак од маркет Subrina Sharm слични cе :)

7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.603

Можно е првите неколку фарбања косата портокалова да ти биде но полека ке се осветлува. Првите 2 фарбања можеш да ставиш фарба од Кене 1517 со 12% хидроген , тој е најјак хидроген и повеќе ќе ти ја осветли косата него 6 и 9ката а и фарбата е најсветла. Потоа кога ќе ја добиеш бојата можеш и потемна да ставаш ,важно е прво да се осветли

8. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    Според мене најубаво да си ја избланшираш и да ја исфарбаш одма одколку да се малтретираш повеке пати ке си земеш бланш и хидроген од 6,9 посто и ке ставиш и малку вода да го разредиш и кд си ја осветлиш и на крај фарба или прелив позз па кажи шо ке направиш...

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    дали некој ги има пробано овие фарби,од шварцкопф се... јас прв пат ставив,темно кафеава,скоро црна... многу сум задоволна и плус без амонијак се

Прикачени фајлови:

• nectra-color.jpg
      nectra-color.jpg
      Големина на фајлот:
      91,9 KB
      Прегледи:
      28
  10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Ахххх бојава... Да не сте виделе слична нијанса кај нас? Претпоставувам дека на фризер ќе ми ја погодат со мешање на бои ама навистина не ми се даваат по 800 ден на секој шест недели.
    3b579cbb2a2d917586eaf60d1f76ce48.jpg

На mackica1, angelche16, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ilenaki

ilenaki Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.302
    Беа околу 350 денари (за плавите зборам), а сега се нешто поскапи. Има разлика од фарба до фарба немаат иста цена.

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.603

Keune 8,34 :) на оваа на сликата сигурно боите се мешани ,ама ако отидеш еднаш на фризер и ти кажат кои бои ги мешаат можеш потоа и дома да се фарбаш

еве ја нијансата

На Nausicaa и naturally им се допаѓа ова.
  13. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    Vakva boja mi e mometalno kosata preliv stavav i vakva boja ispadna mene bas ne mi se sviga no za 100den ke si ja postignes bojava

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MARIA ; )

MARIA ; ) Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    151
    Ako moze nekoj da mi kaze kako od svetlo plava da se ofarbam crna, ako moze da mi preporacate nekoja ubava farba

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.603

Ќе си отидеш во продавница и ќе си земеш црна боја ке се исфарбаш и тоа е тоа :) на почеток може убаво да не ти фати но по 2 пати фарбање ќе бидеш ок :) само размисли после да не сакаш да ја осветлиш , јас имав црна коса па сега светло плава и незнам дали некогаш пак би ја офарбала црна зашто е тешка за промена :D јас оваа ја користев и бев презадоволна

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @flowersss, може да пишеш со кој прелив си ја постигнала нијансата? :)

@MARIA ; ), се согласувам со Коритсаки, размисли убаво дали сакаш да направиш таква драматична промена зошто после црно враќање назад нема. Јас би ти предложила, штом ете сакаш да направиш некоја промена, исфарбај се со светло (или средно) кафена нијанса па ако и понатаму сакаш да одиш на потемно, следен пат земи си црна боја.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MARIA ; )

MARIA ; ) Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    151
    No mojata prirodna boja e crna i ako se ofarbam kafeava pak isto mnogu brzo mi proniknuva korenot i veke mi zdosadi da se farbam na dve nedeli...
    No me faka strav dali ke me pokrie crnata farba ili pak ke izbie blansiranoto :emo:

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Читав низ темава, ме интересира Garnier Olia дали се добри. Позитивни искуства прочитав, едно од Битерсвит, ама пошто кај нас не се со ист квалитет како во Aussie, ќе ве молам да пише некоја што редовно ги користи, овде, во Македонија :)
    Не сум се фарбала од 2011, тогаш бев нијансирана, ама сега, поради некое бело влакно што штрчи тука и таму, сакам да ја сменам бојата на косата. Нема да правам драстична промена, само освежување на бојата, па ќе земам нијанса блиска до мојата природна боја. Е сега, што си го знам јас влакното, тешко ќе паѓа, била со амонијак или не. Во ДМ беа на попуст, околу 200 ден се, па да прашам, ги бива Олиа или да земам Casting на L'Oreal?

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.603

Е тоа да , искрено и јас некогаш си викам да си се вратам црна но познавајки се себеси дека сакам промени често пак ќе треба да ја оптеретувам косата :D

тогаш офарбај се , првите два пати може да не се офарба убаво но по 2 фарбања сигурно поубаво ќе ти фати ;)

20. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    сакам ваква и тоа многу сакам
    сега ми е мојата природна боја кафеава и на крајот ми е плава (ombre)