Не ти препoрaчувaм сaмa дa се фaрбaш бидејќи темнa кoсa не се oсветлувa тaкa леснo и пoртoкaлoвa ќе ти излезе зa фaрбaње е леснo нo ќе требa првo дa се oсветли
Jas sama si ja osvetluvav, isto imam temno kostenliva boja na kosa..Se farbav doma so farba od Garnier ima posebni za protiv portokalov efekt I bas ubavo mi izleze..samo ne ocekuvaj deka mnogu ke ti se osvetli od edno farbanje..jas pauzirav pa uste ednas povtoriv I ja dobiv posakuvanata boja.Od ovue zemav samo ke si vidis koja nijansa
Супер е оваа фарба и јас ја користам , но незнам мене тоа осветлување многу тешко ми одеше морав најмалку 5 пати да се фарбам а со тоа давав и пари џабе за фарби, а и со месеци шетав со портокалова коса кога ќе си во можност оди си на фризер нека те направат од прва па после фарбај се мој совет
По мое Subrina Unique ја има по фризерниците и по парфимериите за мене таа била најубава или пак од маркет Subrina Sharm слични cе
Можно е првите неколку фарбања косата портокалова да ти биде но полека ке се осветлува. Првите 2 фарбања можеш да ставиш фарба од Кене 1517 со 12% хидроген , тој е најјак хидроген и повеќе ќе ти ја осветли косата него 6 и 9ката а и фарбата е најсветла. Потоа кога ќе ја добиеш бојата можеш и потемна да ставаш ,важно е прво да се осветли
Според мене најубаво да си ја избланшираш и да ја исфарбаш одма одколку да се малтретираш повеке пати ке си земеш бланш и хидроген од 6,9 посто и ке ставиш и малку вода да го разредиш и кд си ја осветлиш и на крај фарба или прелив позз па кажи шо ке направиш...
дали некој ги има пробано овие фарби,од шварцкопф се... јас прв пат ставив,темно кафеава,скоро црна... многу сум задоволна и плус без амонијак се
Ахххх бојава... Да не сте виделе слична нијанса кај нас? Претпоставувам дека на фризер ќе ми ја погодат со мешање на бои ама навистина не ми се даваат по 800 ден на секој шест недели.
Беа околу 350 денари (за плавите зборам), а сега се нешто поскапи. Има разлика од фарба до фарба немаат иста цена.
Keune 8,34 на оваа на сликата сигурно боите се мешани ,ама ако отидеш еднаш на фризер и ти кажат кои бои ги мешаат можеш потоа и дома да се фарбаш еве ја нијансата
Vakva boja mi e mometalno kosata preliv stavav i vakva boja ispadna mene bas ne mi se sviga no za 100den ke si ja postignes bojava
Ako moze nekoj da mi kaze kako od svetlo plava da se ofarbam crna, ako moze da mi preporacate nekoja ubava farba
Ќе си отидеш во продавница и ќе си земеш црна боја ке се исфарбаш и тоа е тоа на почеток може убаво да не ти фати но по 2 пати фарбање ќе бидеш ок само размисли после да не сакаш да ја осветлиш , јас имав црна коса па сега светло плава и незнам дали некогаш пак би ја офарбала црна зашто е тешка за промена јас оваа ја користев и бев презадоволна
@flowersss, може да пишеш со кој прелив си ја постигнала нијансата? @MARIA ; ), се согласувам со Коритсаки, размисли убаво дали сакаш да направиш таква драматична промена зошто после црно враќање назад нема. Јас би ти предложила, штом ете сакаш да направиш некоја промена, исфарбај се со светло (или средно) кафена нијанса па ако и понатаму сакаш да одиш на потемно, следен пат земи си црна боја.
No mojata prirodna boja e crna i ako se ofarbam kafeava pak isto mnogu brzo mi proniknuva korenot i veke mi zdosadi da se farbam na dve nedeli... No me faka strav dali ke me pokrie crnata farba ili pak ke izbie blansiranoto
Читав низ темава, ме интересира Garnier Olia дали се добри. Позитивни искуства прочитав, едно од Битерсвит, ама пошто кај нас не се со ист квалитет како во Aussie, ќе ве молам да пише некоја што редовно ги користи, овде, во Македонија Не сум се фарбала од 2011, тогаш бев нијансирана, ама сега, поради некое бело влакно што штрчи тука и таму, сакам да ја сменам бојата на косата. Нема да правам драстична промена, само освежување на бојата, па ќе земам нијанса блиска до мојата природна боја. Е сега, што си го знам јас влакното, тешко ќе паѓа, била со амонијак или не. Во ДМ беа на попуст, околу 200 ден се, па да прашам, ги бива Олиа или да земам Casting на L'Oreal?
Е тоа да , искрено и јас некогаш си викам да си се вратам црна но познавајки се себеси дека сакам промени често пак ќе треба да ја оптеретувам косата тогаш офарбај се , првите два пати може да не се офарба убаво но по 2 фарбања сигурно поубаво ќе ти фати