Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    Srcka na flizer mi stavaa preliv vakca boja mi ispadna nadgradbata i ja odnesov ja pokazav i ista takva mi ja naprai i mojata so preliv

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    хајхајхајјј сакам да се фарбам црна, сеа косата ми е омбре мојата природна кафеава и врвовите плава, сакам црнаа ама ептен нејкам со фарба, иам слушнато со она колоршампон несхо као месец дена стоело се миеш со тоа па стоиш така па ја плакниш и после опаѓала сеа му ја мислам да не бидам после круг паднала круг не да бидам ко далматинец шарена, некој да сподели искуство ?

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.599

Да тие колор шампони не се толку трајни , но и незнам дали сосема ке се измие црната боја,сепак црно е црно што и да ставиш :D ако толку сакаш црна земи си фарба и готово ако ти е страв дека потоа ќе сакаш да смениш во брзо време подобро не ставај ништо и готово

4. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    како успеа да ја осветлиш? јас сакам плава, еднаш бев па се исфарбав црна и после пробував со плави фарби но ми искачаше сива. Сега ми е пак сива, не можам никако да ја добијам бојата што ја сакам, светло плава. Планирам сега да купам најсветла фарба, таа што е како бела и со еволушн 11.11 или 11.10 да ја измешам..ама страв ми е, косата ми е ужасна, изгорена премногу. Ја мијам со чај од камилица и ми помага само во полесно расчешлување на косата. помагајте хаха :(

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.599

дома ја осветлував , се изнамачив да ти кажам др пат ако нешто ја затемнам и сакам да ја осветлам на фризер ќе си одам. дома ставав бланш 2-3 пати и среќа не ми беше многу оштетена , и јас се фарбав со таа еволушн 11.11 но таа е баш сива ако не сакаш сива не ти ја препорачувам. Земи ја таа 11.10 so 9% hidrogen и нема да ти биде сива баш онаа природна плава ќе имаш. А тебе сега косата ти е црна или сива ? Јас па баш сакам сива и ме нервира што морам ан 4-5 месеца да ставам бланш на корените зашто како расте косата кај корените ми станува портокалова а надоле бело сива и се плашам да не се спушти надоле тоа како расте косата и потоа да морам да ставам и на долниот дел на косата бланш. А баш ми е добра сега ја оправив одвај по 6 месеци со помош на маски инаку катастрофа ми беше. Јас се фарбав со гарниер 111 но некако брзо ми се измива , еволушн ми ја сушеше косата и нејзе веке не ја користам , сега ја земав на кене 1517 па ќе ја пробам за 1 недела каква е
    инаку еве каква ми е сега косата ( само што ја измив затоа е вака разлетана :D )

6. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Девојки јас се фарбав на фризер, сакав омбре ама она ми стави само бланш а мноогу малце фарба, а немаше воопшто потреба за бланш бидејки имам сама светла боја на косата.

Е сега, не изгледа толку лошо ама оштетена ми е, сакам малце да си ја опоравам. Ми го препорачаа Бубе Ин, тој имал добри маски и ампули и многу добро шишал, наводно ќе ми ја опорави. Што ми препорачувате?

7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Јас искрено не си играм со фарбање сама. Бегај може да не си ја погодам бојата или да пропуштам негде (сепак иам баеги долга коса), налет после од стискање пари сиромавиот дупло плаќа. Се фарбам само со Ревлон во студио и нема стрес за мене.

8. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Јас ни кога ќе пораснам не ја фарбам, баш ми е убава косава.

На mackica1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    jas ja farbam so macadamia farba <3

10. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Mi se dopagja bojata. Sega kosata mi e siva, a korenot portokalov. Ja osvetluvav so sprejot na balea, no nema nekoj golem efekt. Sorry na lat.od mob pisuvam :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elenaleni79

elenaleni79 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Може да пробаш со Colour B4 Extra да ја отстраниш сивата боја.

12. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Kakva ke dobijam?

13. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Девојки ми треба совет. Косата ја фарбав плава долго време, но пред 6-7 месеци ја исфарбав кафеава а последно пред 2 месеци се исфарбав многу темна кафеава. Сега сакам пак да ја осветлам барем светло кафена да ми биде, има шанси со фарба да успеам?

14. elenaleni79

elenaleni79 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Можеш да погледнеш

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Би требало сама да ти падне после некое време. Јас кога се офарбав темно кафена врз црвена фарба пробував со најсветло плава да осветлам бојата не мрдна (три пати ставав). Како да сум се фарбала кафена а не плава.

16. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Ke probam pa ke pisam sto sum napravila, fala :)

17. MARIA ; )

MARIA ; ) Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    151
    eve me povtorno se uste ne sum se ofarbala crna :emo: dajte sovet farba dobro sto ke me pokrie cela sum bela blansirana i farbana ne bi sakala da izlezam sarena

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.599
    Еве овие две за мене супер беа , втората 1,1 е на Кене.

19. Linda.A

Linda.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    57
    Девојки, со која фарба најубаво се затворат белите влакна? Во рок од една година ми се наполни косата со бели влакна :( се фарбав два пати, за две недели најмногу, белите влакна пак стануваат многу јасни, додека мојата природна коса поубаво и подолго ја држи бојата. Ама мака мачам со белите влакна.

20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.100
    @Linda.A Не знам што подразбираш под поимот затворање на белите влакна, но верувај дека не постои боја за коса со која ќе го решиш проблемот. Белите влакна може само временски да се покријат ( две, три недели). Нивната појава е условена од процесот на растење на косата (брзо, бавно), психичката состајба (нервоза, стрес) и генетските предиспозиции (наследниот фактор).
    И најскапата да ја земеш, ќе трае се додека не се појави белиот слој низ косата. Нормално е подолго да се задржува бојата на останатиот дел од косата (по должината) затоа што тој има природна боја. Единствено решение е да си најдеш соодветна боја според структурата на влакното по препорака на твојот фризер и во зависност од интензитетот на раст на косата, почесто да ја бојадисуваш само во делот на белите влакна и добро да се исчешла за да не изгледа прошарана.
    Знам дека целата постапка бара време и нерви, ама не постои друг начин за уредна и убава коса која претставува украс на главата на жените.
    Ова ти го кажувам од лично искуство и како совет од мојот фризер.
    П.С. Јас ја користам Garnier Colors Naturals.

На Linda.A му/ѝ се допаѓа ова.