1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. annie.bt.97

annie.bt.97 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    17
  2. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    јас сега брзо слушнав дека од кната опагаала косата од 2-3 користења нема гајле ама подолго време доколку ја користиш била штетна(за да го обоела влакното мора нешто да содржи).Оригиналната кна е од измет на камила и ја има само во две нијанси кафеава и црвена.А црната што ја продаваат на пазар за 50 ден била од камче не знам како се викаше старите жени што ја фарбаат косата.Јас наизменично користев и фарба и кна последно со кна се праев пред повеке од месец и сега поточно утре сакам да се фарбам со палете а кната ми е падната на корените и малку на долу.Штетно ке биде ако ја исфарбам косата бидејки не е цела кна падната?И плус имам забележано деак влакното ми е истенчено и е мн мека и ми пага повеке од вообичаено не во туфки ама сепак не ми бујна како порано.не сакам да ја фарбам ама морам на апсолвентска треба да одам.пишете дали е штето да ја исфарбам после кна?

3. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Значи можи да те чеша и ако ја немаш исфарбано дотогаш фараната коса?
    и мене во последно ме чешаше па бев на лекар и ми дадоа една доза витамин б-6,и ми се смири чешањето,можело да се јави и на нервана база бидејки на скалпот имало мн нервни завршетоци.

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас сакам да ја пробам новата фарба од Лореал нанесвањето ми звуши мн.едноставно сакам да ја осветламмалку да се освежам со косата но незнам дали таа фарба или да одам на фризер уфффф

5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Луѓе интересни ми сте колку сте неодлучни, па и да не испадне како што треба за се има решение- ќе се префарбате и готово ;) , не знам како издржувате само да гледате а да не пробате, па сите тие двоумења и прашања мислиш се работи за изградба на зграда побогу :D

Јас веќе одлучив, за 1-2 недели кога ќе треба да се фарбам го пробувам чудово- па што бидне, бидне :emo:

На marama, Phyramide и mime87 им се допаѓа ова.
  6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Девојки ве молам препорачајте ми некоја квалитетна фарба, да не паѓа толку брзо бојата. Од сите кои ги пробав бојата трае само 2 недели, потоа избледува. :(

7. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
    Ги препорачувам Wella koleston и Wella color touch.Мислам дека ги има само кај фризери.Инаку мене ми се погоди многу трајна бојата,но морам да кажам дека не правев некоја драстична промена.Две до три нијанси посветла од мојата природна боја на коса.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Jaс се шлогирав кога ги видов цениве на Лореалот во Веро по 500 денари, а за долга коса како мојата треба 2 фарби значи 1000ка. И се откажав.
    Си земав на Палете, а се мислев меѓу нив и гарниер. И земав 2 нијанси бадемова и медова па ќе видиме што ќе испадне :D
    [​IMG][​IMG]

Добро и онака пишува дека брзо паѓа :lol:

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ја видов новава од Лореал- 391денар во Космо , значи поекономично испаѓа- сам се фарбаш, не даваш пари за фризер, лесно се нанесува, нема амонијак, ама нема многу нијанси :( еве ги сите [​IMG]

А Роси, Лореал е 459ден во Космо и верувај дека на твојата коса една фарба ќе биде ќе биде доволно, плус имаш преубав регенератор кој ќе ти трае цел месец ;)

А оваа Syloss 270 и некој денар мислам дека беше, има многу убави нијанси, ама не сум сигурна дали е без амонијак- мислам дека не е, се има некоја фарбано со неа :wasntme: ?

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ќе земам оваа недела пак ќе видам што ќе испадне се надевам убаво ќе фати и нема брзо да падне фарбата во право си сеси истите пари дури и повеќе ќе дадеш на фризер
    ама ако не ми испадне како што треба да одам шарена како коза во главта тогаш и на фризер ќе треба да одам и дупло ќе си платам ајде ќе ризикувам :$

11. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Јас ептен ја сакам онаа 56 нијансата ама таа ми е зимска боја :D
    Ај на есен таа ќе ја пробам :)

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас ја сакам 62ката и таа ќе ја пробам сакам малку посветла коса да се освежам малку се надевам дека нема да згрешам...

13. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    [​IMG][​IMG]

Се фарбав со овие и ко да не сум се фарбала :^)
    Нема ни нијанса избелено, а не ми е темна природната боја. Ништо се разочарав. Сјај има, ама бар посветла да беше. На мокра коса ставив зашто така и пишува во упатството требаше да се држи 20-25 минути, јас оставив 40 минути скоро.

Ах сеа се мислам за месец дена дал да ги зимам овие од Лореал или да си земам ко човек некоја фарба права со амонијак бар да фати :?: Али за разлика од претходните фарбања на времето со Кене каде после тоа косата ми беше оштетена, сеа ко да не сум се фарбала, мекана, сјае, ама џабе коа не ми ни фати ни приближно до бојата што е на упатството дека фаќа за темна коса.

14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Да те карам? Или не?

Е сега ќе платиш дупло, исто ко да си го купила Лореалот :P :D

Се зезам, извини :*

Абе не знам што да ви кажам девојки, стварно сте неодлучни. Јас каков коркач сум за коса, па пробав се живо и диво.
    Крај краева, косата во репче, малку почесто капчиња и се е во ред.
    Пострашно ми беше со пуштени веѓи џанам метли над очите кога се шетав месец и пол и ги плашев луѓето. Брежњев да беше жив ќе ми завидуваше.

Ова се трпи ;)

Ајде Роси дај му шанса на Лореалот. Ако не искочи, ќе те частам што сакаш.
    (само немој Ферари еј! :P )

15. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    ^ Јас не го купив лореалот зашто го немаше новиов во маркетот Веро, а другите лореал фарби беа по 500че, ми беше скапо, си викам кај го гледале за 350? Вајда згрешиле. А и на тие фарби пишуваше за долга коса 2 фарби, си викам значи 1000че. Ту мач :D Али ете избрзав дознав после дека во Космо го има :)

Има следен месец, не е битно. Шанса ќе му дадам секако.
    Само вајда ќе земам пак плава нијанса за да фати посветло, ако земам нијанса како на слика која ја посакувам вајда пак нема да испадне ништо :)

Јас не сум неодлучна, јас пред некој ден решив да се фарбам утредента купив одма фарба :D
    Иначе косава моментално ми е прееееемека, ко да сум била на некој третман, а не да сум се фарбала.
    Ама џабе посветла нијанса јок :)

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.127
    Допаѓања:
    156.067
    Јас одам кон плавуши,така што да препрашам,тоа пената е као без амонијак?!
    Пфффф...ако е,ич не се думам!Јас нешто не сум дочитала кога сте пишувале.

17. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Овие ко колор шампони што се никој не е со амонијак :)
    Еве во мојава денес не се ставаше ни хидроген. Ставив само едно кесиче ни ја не разбрав што е, го имаше во фарбата нешто ко замена за хидроген. Се испобунив. 10 пати го прочитав упатството :D

18. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Незнам дали имам напишано претходно ама да ви кажам дека се фарбам со Subtil и стварно е добра мене ептем ми се бендиса со оглед на тоа дека усте л***о немам ставено на косава од страна на фарба :lol: ама оваа ми е најубава до сега :!:

19. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    Малце офф топик, дали има врска мензисот со фарбањето?
    Имам слушнато,а и порано коа бев плава и коа се фарбав во тој период не ми фаќаше баш најдобро.Некако глупо ми е како може да биде поврзано па затоа ве прашувам.
    Сакам сеа да се фарбам,малце да ја осветлам т.с сјај да добие од фарбата,а имам добиено и се мислам што да правам....
    Што викате вие ?

20. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас мислам дека нема врска тоа (а можи и да има) кај мене битно немаше,се имам фарбано ама немаше никаква врска