Јас денеска се бланширав , ептен и беше станала кај корените портокалова , ставив бланш 15 мин и потоа фарба Кене 1517 и супер ми излезе и не се оштети воопшто.Ич не го сакам тој бланш ама тоа е со бела коса , инаку презадоволна сум од Кене фарбата , секаде иста бојата ми излезе
Колку проценти хидроген користиш? Колку би ми требало за кафена коса да се осветли? Дај некој совет, пред бланш некако да се негува ксоата, п осле тоа што да и се стави?
Пa јaс имaм белo сивa кoсa a нa кoренoт ми беше пoртoкaлoвa и стaвив тoј прaвoт блaнш сo 9пoстo хидрoген и гo oстaвaм 15 мин и пoтoa се мијaм. А зa кaфенa кoсa пa пoдoлгo и зaвиси кoлку сaкaш дa се oсветли јaс кoгa јa oсветлувaв oд црнa фaрбaнa 12кa стaвaв и пo мaлку јa oсветлувaв нo мн ми се oштети кoсaтa и пoтoa јa шишaв бoб и стaвaв мaски зa кoсa пo 30 минути..
Срцки предлог фарба и бројче за добивање на ваква боја на косата, по можност палете или гарниер пошо не сум сега многу при пари. Инаку косата ненормално ја осветлив за 3-4 нијанси со Палете Е20 и сега ми е накај светло жолта на кроените и едно 10 цм под нив и портокалова до градите. И дали според вас треба дополнително да ставам хидроген во фарбата за подобро да фати?
@Fatalnata Боите на Garnier во пакувањето имаат боја, хидроген, балзам и ракавици, што значи дека нема потреба да експериментираш со хидрогенот, односно дополнително да додаваш. Наместо тоа, може да го потстрижеш делот каде што бојата видно се разликува (портокаловата). Еве предлог за боја и број, Garnier Colors Naturals 8/1.
Дooooбрo, ете и дa не е црнa сaкaм дa сменaм oд мoјaвa др нијaнсa пoсветлa или пoтемнa ќе видaм, aмa дaли тoa кoлoр шaмпoнoт кoгa oпaѓa, oпaѓa велoснo или ќе бифaм шaренa еден дел oд кoсaтa исфaрбaн друг не дa не бидaм кo дaлмaтинец тoa ми е глaвнoтo вo целaвa дискусијa
ако сакаш купи си, ќе се измие. Побитно е дали ќе ти се фати бојата, за миење лесно.. имам ставано многу пат црвена секогаш се миела.
Пробај , еве ко што рече Дејзи , во случај да не ти фати убаво ќе си ставиш после фарба и готово , секогаш за се има решение
Е да те прашам нешто, има ли кај нас тука некаде тонер? Не знам дали се вика така на македонски, знаеш она што се става на жолта коса да го извади жолтото? хаха ? Се надевам дека ме сфати што прашував?
Да те разбрав , па види , провери по парфимериите дали имаат лилјаков колор шампон , значи онаа темно лилјакова боја , јас лани овде кај што живеам најдов еден но некако не ми ја осветли косата незнам жолтото си остана додека моја другарка порача од ибеј од тонерите manic panic еве овие се на сликата , и она зема става шампон во цела дланка и една капка од тој колор шампонот и го меша и нанесува на цела коса и така стои 30 минути со тоа икосата и е сива без жолтило. Само треба мн да се внимава овие маник паник се многу добри и ако ставиш повеќе може косата лилјакова да ти излезе. И јас се мислам да порачам и да пробам
Јас би порачала ама немам од каде, хмм.. Ќе прашам низ парфимерии, а можеби има во ДМ? Не знам дали би можела од фризер да купам? Ќе видиме, па ако не најдам фарба постои
Фала ти на советот , се снајдов и ја земав оваа фарба и супер испадна. Сега пополека се навикнувам на новата фризура.
zdravo da ve prasam vas poiskusnite.. imam kafena kosa dole svetli vrvovi , a sakam vakva .. sto da i baram na frizerkata barbanje so prameni ? ne se razbiram bas so ova deka samo 1 se imam farbano fala odnapred
Женски , кажете некоја фарба , медово плава боја ако е можно некоја од гарниер колор сензејшн сега ми е бело сива и сакам малку да ја затемнам , но не сакам темна да излезе во случај пак да сакам да ја осветлам да не треба бланшови да ставам. Препорачајте ми некоја
Мојот прв обид да станам плавуша, секако неуспешен Знам дека не може од едно фарбање, него помагајте што фарба да ставам следна.. сега сум барем две нијанси осветлена.. Ваква ставив и ми дојде нешто како лешник кафеава со црвен отсјај.. Каква да ставам да ми дојди нешто како оваа на сликата?