Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    izvinete za latinicata ,kade niz Makedonija prodavaat Keune farbi ,i koja e cenata ,fala

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581

Во Космо , ДМ , по парфимерии цената мислам дека е околу 340 ден

3. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    Фала најмногу душо

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581
    Јас луѓе да ви кажам сакам ептен да ја затемнам косата и готово веќе се решив, сега уште фарба да земам :D веќе косава ми е премногу оштетена и така јас си имав слаба коса и сега со бланшевите, а искрено некои луѓе ми викаат дека поубаво ми стоеше темна коса , а искрено и јас кога се гледам во огледало некако уште сум си чудна самата себеси.. сега само незнам каква боја да ставам дали чоколадна па постепено да одам на црна. Мислев пред неколку поста баш да се офарбам некоја медова боја ама не , иако ставам и скапи производи на косава ништо не помага мислам дека залудно и пари фрлам за фарби , кога не иде , не иде. Мислам некоја од овие фарби да ставам

5. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.132
    Допаѓања:
    11.022
    @koritsaki Ако се решиш да се фарбаш црна , зошто не си земиш кана?Знам дека ако се исфарбаш со кана после не можеш да ставиш фарба , бидејќи не фаќа , ама не верувам дека пак ќе ти текне да се правиш плава после тие тортури :).Само добро размисли пред да се фарбаш , да не сакаш пак плава да се правиш . :)
    Инаку црна баш добро ти стои. :)

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581

Cooll фала ти за советиве , незнам дали би се правела веќе плава , кафена да , чоколадно кафена да , црна да , но плава и црвена мислам дека никогаш веќе. Признавам дека жените со плава коса се попривлечни :D но еве 1 година скоро како сум плава се гледам на огледало и чудна сум си..некако ко да не сум јас ко да не сум природна со оваа боја на коса , незнам како да опишам. Инаку бев сабајлево и земав фарба оваа поточно на Гарниер
    се мислев помеѓу оваа и црната но сепак оваа ја избрав. За црна ке си фати ама сакам да испробам и оваа како ќе ми седи. Сега незнам како ќе фати , зашто пред 1,5 месец се бланширав амс по 2-3 пати фарбање ќе излезе добра. Може и нареден пат црна да ставам,ќе видам :Dинаку не дека ме мрзи да се фарбам баш напротив , но ова плавово ми ја оштети косата ептен

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  7. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Koritsaki на плава основа оваа фарба ќе ти дојде медова нијанса, слично и јас ја затемнав пред неколку години.

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581
    Babystar знaм нa пoчетoк ќе биде пoсветлa пa пo третo фaрбaње пoдoбрa ќе биде

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581
    Јас жени вчера се исфарбав :D готово нема веќе плава коса , нема кинење и фарбање на 2 недели (y)
    убаво ми фати , таму кај што имав бланш не и толку добро ама не очекував дека баш чоколадно кафена ќе ми биде косата. Некако сум си чудна хахах но далеку подобро од плавата коса. Сега незнам нареден пат се мислам црна да ставам :lol:

На ceca-1, cooll, beatriz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.509
    Бојаваа е преубава!
    Ribbet collage.jpg

На Nausicaa, lovemme, koritsaki и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Kade ja nabavuvas farbava i koja cena e. Kako si zadovolna , dali ja ostetuva kosata ili ne.

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581

http://www.alexandar-cosmetics.com/index.php/en/category/macadamia-natural-oil-1

Контактирај ги Александар козметикс, ќе ти кажат каде може да се најде фарбава во мк :)

Aleksandar kozmetik

Vasil Gorgov br 31 lokal 7, Skoplje, 1000

Tel: 00389 78 878 937

00389 70 298 512

E-mail: aleksandar.kozmetik@gmail.com

13. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    со која фарба мозе да се постигне оваа боја? Последно се имам исфарбано со од Гарниер 9,1. ОД Гарниер која или кои фарби би одогварале за да се постигне оваа нијанса

Прикачени фајлови:

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Дечки јас бев на фризер и ми испадна помаранцеста нагоре, а надоле пак има црни прамени ама прелива како на црвено помаранџесто. Е сега кажете ми што фарба да земам за тоа портокалово да стане кафенооооо ?

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Каква боја сакаш да се фарбаш? Каква фарба стави, и каква беше пред да се фарбаш?

Зошто не им речеш да ти ја поправат? Знам дека е незгодно можеби, ама ти се плаќаш да ти ја направат како што треба, па во продавница ако отидеш нема да купиш нешто скинато ако е, а и да е ќе отидеш да го замениш, нормално. Тие не се за џабе таму фризери. Чим тие ти ја утнале треба да ти ја корегираат и тоа без да ти наплатат. Незгодно ли ти беше да им кажеш кога се виде?

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    работата е што ми кажаа да бидам спремна дека ке испадне така затоа што вадев црна, иначе уназад 13 години фарбанаа црнааа :)

17. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    srcka pa pogore imaa nekoi clenki kazano kako da se izvadi crnata boja za kosa mislam sprej bese za osvetluvanje vidi razgledaj...

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    хаха ма ја извадија ама сега сум морков, за некој ден ке ставам кафена па се надевам ке се покрие морковот. Не можам одма ме пече главатаа :)

19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Аха епа добро, затоа и те прашав каква боја. Сега некое време ќе бидеш така, а кафеавата ќе ти го покрие тоа, ама ќе имаш пак сјај некој на портокалово. Остави ја косата некое време нека одмори, црна коса е тешка за вадење. За некој месец треба да си супер.
    Земи кокосово, маслиново, чичково уље, некое одбери си ставај на косата по 20 мин до 1 саат (колку време имаш, некои и по цела ноќ ги држат) да ти стои пред миење, да ти омекне малце. :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    КЕ земам утре масло и ке ставам, па за една недела ке се изфарбам неможам ваква морков да се шетам :):) многу ти фалаа