@Rozich & @koritsaki Не знам баш како функционираат тонери; што ќе се случи ако додадам син тонер во плава/руса фарба? Инаку, косата ми е веќе доста осветлена, изгледа вака некако:
Јaс кoгa имaв плaвa кoсa нештo пoбелa oд oвaa нa сликaтa кoристев лилјaкoв тoнер и тoa вo нaјсветлaтa фaрбa стaвaв пo 2 кaпки зaштo aкo стaвиш пoвеќе мoже лилјaкoвa кoсaтa дa се oбoи. се кoристи прoтив пoртoкaлoвите нијaнси штo ги имaме ние сo црвен пигмент мене ми пoмaгaше oвa нa пoчетoкoт нo пo некoлку миењa пaк пoчнaa дa се пoјaвувaaт тие нијaнси
@koritsaki Мене баш целта ми е да добијам лилакова, односно сина боја. Ако добро те разбрав, баш тоа може да се постигне со овие Keune тонери (иако не им е таа намената)?
Чекaј сaкaш дa дoбиеш синa бoјa нa кoсa? Немoжеме дa се рaзбереме хaхaх зa тие тoнери незнaм јaс ги имaм кoристенo crazy colors мислaм се викaaт и aкo пoрaчувaш oд ибеј види ги manic panic имaaт мнoгу избoр нa бoи
@koritsaki Да, сакам да добијам сина боја на коса. И сакам да ги заокружам деловите со одење на фризер или нарачување од интернет и да се фарбам сама со производи што секогаш можам да ги купам од локални продавници за козметика. Пред 7-8 години се наоѓаа вакви "откачени" бои, ама сега ги носат само во козметички салони. Ако не најдам друго чаре пред да ми пројде ќејфот за сина коса, ќе пробам со синиот тонер на Keune...
Јас добив иста ваква после прво фарбање со РЕВЛОН 8.2, и второ со гарниер 8,1..Инаку основата ми беше природна, темно кафеава. Многу ми беше страв зашто имам портокалов пигмент, се консултирав со фризерка и ми кажа дека сите фарби што имаат точка број (8.2) имаат графит за неутрализирање на портокалов пигмент. Само сега сакам да добијам ваква нијанса, ако има некој идеја со каква фарба плис шеар.
Имам сини очи и светол тен, а природната коса ми е средно кафена со црвен пигмент, и стварно не можам да се решам каква боја ми стои. Направив омбре, ама не ми се допаѓа, долу ми е плава ама жолтеникава, и воопшто не ми се допаѓа, убава сум само со шминка. Го правев тој тестот со вените, и не можам да решам какви ми се, и други прашував, еден вика зелени, друг сини и така... Совет некој за фарба со тен како мојот? Која фарба има ваква боја?
Девојки, дали некој знае дали и каде може да се најдат фарбиве кај нас (во МК)? На Субрина се, ми делуваат релативно нови, и се надевам дека можеби ги има во поснабдените маркети или парфимерии, само би сакала да знам дали некој друг наишол на нив... сакам да ја исфарбам косата зелено-тиркизна, такви фарби/колор шампони кај нас не знам да има, порано имаше преливи во боја по продавници но сега ни тие не можат да се најдат, порачувањето од интернет некако не ми делува исплатливо, а за овие постои шанса да ги има кај нас... па ако некој ги сретне нека ме извести, благодарам однапред. =)
Мацалове , скоро секоја жена го има тој црвен пигмент за жал и ако сакаш косата да ти биде плава ќе мора многу да се потрудиш во врска да не се појавуваат портокалово - жолти нијанси на косата , често бланширање итн..јас ја имав таа мака додека бев плава таму кај што ми е бланширана косата да добивам убави нијанси а таму веке каде пораснала нова- портокалови а тоа го прави пигментот. И се откажав од идејата да бидам плава па сега сум црна што поубаво и поприродно ми стои од плавата коса. Јас имам ист тен како твојот и кафени очи, инаку црвена не ти препорачувам да пробаш зашто потоа бојата додека не ја ишишаш косата тешко се вади , јас едно време црвенокоса бев убаво ми стоеше но потоа кога ја офарбав црна на сонце се познаваше црвеното. Можеш да пробаш некоја од овие на гарниер , некоја светло кафена 6.0 или 6.35 или пак 7.0 темно плава и црна би ти стоела убаво но незнам ако сакаш во брзо време да смениш тешко излегува црната
Корицаки да те прашам, да не знаеш како излегува 8.0 од овие фарби? Моментална состојба ми е некоја 9ка (да речеме) не ми е бланширана, ама сакам да ја затемнам уште малку. Да не мава осмицава на портокалово или пак сиво, каква е уствари, хелп? п.с. фризер исклучен од опција
Oвaa 8.0 не сум јa прoбaлa нo би требaлa дa е мaлку пoтемнa oд oвaa 9кaтa. Нa пoртoкaлoвo не е ниту нa сивo , мислaм декa @Salome. јa кoристеше 8мицaтa и бaш сликa имaше стaвенo oд кoсaтa убaвa и беше јaс 111 јa кoристев и бaш сивo излегувaше
Vaka me inresira koi se tie farbi za kosa (kratkotrajni) taka nesto, kao se izmivale podocna ? Bi sakala da probam potemna nijansa inaku jas smegja sum.Ako nekoj znae, bi mu bila blagodarna, zosto jas nemam iskustvo so farbi pa I ne se razbiram mnogu kako odi toa.
Пиши на гугл , Garnier Olia, без амонијак се и рамномерно паѓаат од косата .Или на колор шампон мислиш? Веќе подолго време слики од гугл неможам да постирам, i don't know why .