Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.569

Ќе фати , но ќе биде посветло од др дел , сепак ке се исфарбаш неколку пати и ќе се покрие

2. Fruity

Fruity Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    @Rozich & @koritsaki Не знам баш како функционираат тонери; што ќе се случи ако додадам син тонер во плава/руса фарба? Инаку, косата ми е веќе доста осветлена, изгледа вака некако:

3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.569

Јaс кoгa имaв плaвa кoсa нештo пoбелa oд oвaa нa сликaтa кoристев лилјaкoв тoнер и тoa вo нaјсветлaтa фaрбa стaвaв пo 2 кaпки зaштo aкo стaвиш пoвеќе мoже лилјaкoвa кoсaтa дa се oбoи. :) се кoристи прoтив пoртoкaлoвите нијaнси штo ги имaме ние сo црвен пигмент мене ми пoмaгaше oвa нa пoчетoкoт нo пo некoлку миењa пaк пoчнaa дa се пoјaвувaaт тие нијaнси

На Fruity му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fruity

Fruity Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    @koritsaki Мене баш целта ми е да добијам лилакова, односно сина боја. Ако добро те разбрав, баш тоа може да се постигне со овие Keune тонери (иако не им е таа намената)?

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.569

Чекaј сaкaш дa дoбиеш синa бoјa нa кoсa? Немoжеме дa се рaзбереме хaхaх:) зa тие тoнери незнaм јaс ги имaм кoристенo crazy colors мислaм се викaaт и aкo пoрaчувaш oд ибеј види ги manic panic имaaт мнoгу избoр нa бoи :)

6. Fruity

Fruity Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    @koritsaki Да, сакам да добијам сина боја на коса. :D И сакам да ги заокружам деловите со одење на фризер или нарачување од интернет и да се фарбам сама со производи што секогаш можам да ги купам од локални продавници за козметика. Пред 7-8 години се наоѓаа вакви "откачени" бои, ама сега ги носат само во козметички салони.

Ако не најдам друго чаре пред да ми пројде ќејфот за сина коса, ќе пробам со синиот тонер на Keune...

7. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    farba za vakva boja

Прикачени фајлови:

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.569

нешто вака? :wasntme:

9. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    дали колор шампон фаќа на обелена коса? :worried:

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.569

тешко и некои фарби фаќаат а не па колор шампон..и да фати брзо ќе се измие

На Abrakadabra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Јас добив иста ваква после прво фарбање со РЕВЛОН 8.2, и второ со гарниер 8,1..Инаку основата ми беше природна, темно кафеава. Многу ми беше страв зашто имам портокалов пигмент, се консултирав со фризерка и ми кажа дека сите фарби што имаат точка број (8.2) :D имаат графит за неутрализирање на портокалов пигмент. Само сега сакам да добијам ваква нијанса, ако има некој идеја со каква фарба плис шеар.

Последна измена: 13 април 2015
    На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Имам сини очи и светол тен, а природната коса ми е средно кафена со црвен пигмент, и стварно не можам да се решам каква боја ми стои. Направив омбре, ама не ми се допаѓа, долу ми е плава ама жолтеникава, и воопшто не ми се допаѓа, убава сум само со шминка. :D Го правев тој тестот со вените, и не можам да решам какви ми се, и други прашував, еден вика зелени, друг сини и така...
    Совет некој за фарба со тен како мојот?

Која фарба има ваква боја?

13. Lumos

Lumos Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Девојки, дали некој знае дали и каде може да се најдат фарбиве кај нас (во МК)?
    На Субрина се, ми делуваат релативно нови, и се надевам дека можеби ги има во поснабдените маркети или парфимерии, само би сакала да знам дали некој друг наишол на нив... сакам да ја исфарбам косата зелено-тиркизна, такви фарби/колор шампони кај нас не знам да има, порано имаше преливи во боја по продавници но сега ни тие не можат да се најдат, порачувањето од интернет некако не ми делува исплатливо, а за овие постои шанса да ги има кај нас... па ако некој ги сретне нека ме извести, благодарам однапред. =)
    f82c2714dacb8301cf11ad55a02ed8ae.jpg

На Модо му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.569

Мацалове , скоро секоја жена го има тој црвен пигмент за жал и ако сакаш косата да ти биде плава ќе мора многу да се потрудиш во врска да не се појавуваат портокалово - жолти нијанси на косата , често бланширање итн..јас ја имав таа мака додека бев плава таму кај што ми е бланширана косата да добивам убави нијанси а таму веке каде пораснала нова- портокалови а тоа го прави пигментот. И се откажав од идејата да бидам плава па сега сум црна што поубаво и поприродно ми стои од плавата коса. Јас имам ист тен како твојот и кафени очи, инаку црвена не ти препорачувам да пробаш зашто потоа бојата додека не ја ишишаш косата тешко се вади , јас едно време црвенокоса бев убаво ми стоеше но потоа кога ја офарбав црна на сонце се познаваше црвеното. Можеш да пробаш некоја од овие на гарниер , некоја светло кафена 6.0 или 6.35 или пак 7.0 темно плава
    и црна би ти стоела убаво но незнам ако сакаш во брзо време да смениш тешко излегува црната

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.934
    Корицаки да те прашам, да не знаеш како излегува 8.0 од овие фарби? Моментална состојба ми е некоја 9ка (да речеме) не ми е бланширана, ама сакам да ја затемнам уште малку. Да не мава осмицава на портокалово или пак сиво, каква е уствари, хелп?
    п.с. фризер исклучен од опција :D

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.569

Oвaa 8.0 не сум јa прoбaлa нo би требaлa дa е мaлку пoтемнa oд oвaa 9кaтa. Нa пoртoкaлoвo не е ниту нa сивo , мислaм декa @Salome. јa кoристеше 8мицaтa и бaш сликa имaше стaвенo oд кoсaтa убaвa и беше :) јaс 111 јa кoристев и бaш сивo излегувaше

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.934
    Аха, ја најдов, супер е. Фала :*

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Vaka me inresira koi se tie farbi za kosa (kratkotrajni) taka nesto, kao se izmivale podocna ? Bi sakala da probam potemna nijansa inaku jas smegja sum.Ako nekoj znae, bi mu bila blagodarna, zosto jas nemam iskustvo so farbi pa I ne se razbiram mnogu kako odi toa.

19. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    11.022
    Пиши на гугл , Garnier Olia, без амонијак се и рамномерно паѓаат од косата .Или на колор шампон мислиш?
    Веќе подолго време слики од гугл неможам да постирам, i don't know why:?: .

20. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411