1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    Незнам еве и мајка ми ми збори да почекам,а баш си ја бендисав од новава лореал 62,сакам да си ја земам и уште денес да се фарбам :)

2. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Незнам дали некој ја има постирано, или ја знае некој од поодамна странава, сепак одлична доколно некој има план да ја бојадисува косата. :)

http://clairol.com/niceneasy/perfect_10/colormyhair.jsp

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Немам темна боја на косата ама никако не ми фаќа фарба, а за колор шампон да не ни збориме, имам пробано 1-2 пати ама се сто добив беше малце сјај, а за фарба, имам пробано да направа неколку црвени или плави прамени како помлада ама исто џабе... многу слабо се познаваа..

4. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Мој совет - да си појдиш на фризер и таму да те средат, најдобро ќе биди. Тие си знаат што како треба, ќе ти стават некои средства (ваљда нема да ти ја оштетат), внимавај при изборот на салон, оти еднаш имам отидено на друго место наместо кај мојот фризер, и косата цела година ја враќав и опоравував од „изгореници“.
    папа

5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ма на бе, се решив дека нема смисла да ја оштетувам, а ова моево чудо ништо не држи, ни пегла ни ништо, еднаш ја пеглам и искачам и ме гледа една другарка и ми вика "Колку убаво ти се навиткала косата, какви локни", а таа навиткана ситно, ситно како свински опавчиња, абе ужас... Ама и се научив сега, се научив да си ја сакам каква што ми е :)

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.887
    Допаѓања:
    132.553
    Не знам дали има друга тема за шатирање, ама морам да ви кажам дека откако се шатирав, ликот ми е комплетно сменет! А и фризеркава ме среди ТОП! Прво со 2 бои, а после вториот пат само со бланш, и сега сум делумна плавуша, ама косата ми е преубава! Мислам дека се е до фризерката, ептен за бива девојкава.
    Само ме нервира шро преливот паѓа по 4-5 миења, и станувам жолта:( После пак морам со преливи и слични глупости.
    Е сега размислувам да се офарбам плава, ама пак шатирана, фрзеркава рече дека супер стои, ама не можам да замислам како изгледа тоа. Има некој слики?
    Плус сигурна сум дека е подобро боја да ставам отколку бланш....А баш сакам бела боја..

7. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    Сакам да ве прашам какви се тие шампони за фарбање?Дали бојата по неколку миења излегува?Сакам да се фарбам ама страв ми е уште мала да ја горам...Ако некој знае за шампонот ве молам нека каже.. :)

8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    А се продаваат кај нас фарбите на Clairol? Јас ги немам сретнато досега.

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Дали некаде ги имате видено овие фарби-пена од Шварцкопф :wasntme: ?

Имаат поубави нијанси од Лореал, ама не можам да ги најдам- ги гледав во српски списанија :( [​IMG]

10. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Уф Анџелика, фала ама фан страна е :) сега ако прашам сите ќе знаете која е Сесилија :lol:

12. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Kaј мене нема врска,некои пак велат не им фаќала бојата.Кај мене си фаќа исто како и кога немам добиено,неколку пати се имам фарбано кога имам,и супер искача све :)

13. BlondeAngel

BlondeAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    248
    Мојата боја на коса е многу светло смеѓа,повеќе накај плава...Имам некои природно светло-плави прамени,но сакам косата да ми е посветла.Дали може некој да ми каже како да ми е посветла косата без користење на фарба? :)

14. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Ќе прашам тука (во сакам да прашам никој не ми одговори :( ). Каде во Скопје можам да најдам Ревлонови производи за коса, меѓу другото поголем избор на фарби?? Веро, Рамстор имаат од секоја боја по една нијанса и толку...

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.127
    Допаѓања:
    156.067
    Ги нема на Шварцкоф(т) фарбиве,завчера во веро бев и не видов такви,а баш ме интересираа нијансите.
    Ја земав оваа...ама уште не сум се фарбала,није ми добро,сакам здрава да си се мцкам за задоволството да ми биде поголемо! :D
    Мојата природна боја е ваква,па ваљда ќе фати добро.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Лилит и јас се мислев меѓу тие нијанси, штом ги нема другите ќе земам и јас Лореал- на 14ти се фарбав последно, така да следната недела ќе ставам некоја од овие па што биде нека биде :lol:

Иако сакав Шварцкопф, вака немам толку ќеиф :|

Само не знам како издржуваш да не ја ставиш фарбата кога веќе ја имаш купено- јас кога купувам фарба цело време ја гледам, читам упатства, ја гледам сликата :lol: и ми иде сама да ја ставам, одвај чекам да дојде времето за фризер, а оваа како што сам ја нанесуваш, ја купувам и нема шанси да додржам- веднаш ја ставам :tmi: :D

17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ај и тука ќе ве прашам вас, вака: Дали ако се офарбам кафена и ќе се затемнат бланшираните прамени нели, после кога ќе се офарбам плава нема да бидат веќе вака јебено бели ? Дали ќе си бидат исти со останатите ? Или ко ќе се офарбам они највеќе ќе се осветлат |( ? Сакам да ги надитрам -.- Другарка ми кажа имала така напраено и ги снемало бланшираните прамени. Е сеа откако ќе се офарбам темнокафена сакам уште одма наредниот ден да се офарбам плава, не можам да издржам 3години се неам кафена видено ќе пукнам (не се секирајте за горење, косава изгорена ми е). Со палете ќе се офарбам најсветлата тогаш за да испадне таман што викате??

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.854
    После темнокафена? Нема шанси да ја добиеш посакуваната плава нијанса, ќе се зезнеш.

19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Вака па многу светла сум :/ Или да се офарбам средна кафеава како што си бев, па потоа најсветлата нијанса од Палете да ја земам и по 2-3 фарбања да ја добијам посакуваната ? Сакам да ги покријам прамените со бланш косава пола метла ми е вака.. :worried:

20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.854
    Земи си квалитетна фарба, на пример Лореал или Еугене Перма, во нијансата што си ја сакаш. Ќе ти излезат после неколку миења бланшираните прамени, ама нема да се бели туку малку посветли од остатокот, баш природно ќе изгледа. После продолжи со квалитетната фарба, кога-тогаш ќе ги снема.
    Барем јас така би направила, а вака темна па светла за еден ден... не ми изгледа многу разумно :worried:

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.