Денес се фaрбaв сo фaрбaтa нa Гaрниер кoлoр сензејшн 1.0 црнa теѓет и супер ми излезе инaку дaли некoјa ги прoбaлa oвие фaрби нa Лoреaл кaстинг и дa ми кaжете дaли мнoгу брзo се измивaaт ? Сaкaм дa прoбaм aмa нели и декa е црнa не мислaм декa брзo ќе се измие
Jaс сакам реинбоу омбре да се фарбам, само долниот дел. Мислите ќе можам со колор џинсов делумно ми е осветлена косата :/ И мислам дека брзо паѓаа тие бои , ќе мора да побарам баш фарби по нетов.
Ако сакаш да порачаш од нет ти ги препорачувам manic panic боите , незнам сега колку се трајни но има многу нијанси и баш гледам по нет и јутјуб многу се фалени
Феминки може ли да ми препорачате некоја добра фарба за коса,со која би можела да ја добијам оваа боја.Инаку мојата е средно накај темно кафена ни јас самата незнам Се мислам помеѓу овие две,иако скоро и да се исти бар така ми делува
На фризер најдобро ти е да појдеш бидејќи дома нема шанси да постигнеш ваков ефект. П.С Втората повеќе ми се допаѓа.
Претпоставував и дека тоа ми е најдобра опција,што си е сигурно сигорно си е Сепак Фала ти Инаку и мене втората повеќе ми се допаѓа
и јас спагам во онаа група која веднаш се предомислува бев кафено-златно коса , па се заљубив во една фарба кафена темна и таква се исфарбав и сега сакам ваква и долните прамени посветли за 2-3 нијанси ќе одам на фризер ... па ајде девојки за некоја недела ќе ставам слика Спојлер: хехе во фаза на собирање пари сум
Незнам дали мене така ми се гледа,дали е од мојот монитор ама ова на сликава ми се гледа како омбре , горе темно кафено а подоле кафено црвенкасто ако сакаш баш така тоа само на фризер би ти препорачала. Инаку еве некои фарби што мене ми се слични А квква боја ти е косата моментално?
Девојки, јас имам црна фарбана коса, инаку ми е природно онака средно кафена ни мн темна ни мн светла, ја фарбам веќе 5 год и со к'на и со фарба, но веќе некако ми здосади, и би сакаала да ја вратам мојата боја и ме интересира со бланш дали многу боли и како се изведува тоа, си ја одбирам фарбата па се меша со бланш или... и дали од еднаш многу се оштетува косата, мислам дека би било доволно, фала ви
Јас бев црна 15 години, дома не се ни обидував зашто знаев дека ке нема ефект, и си отидов на фризер, со блаш, ми стана портокалова како морков, па и ми се запали хахаа, и сега ја ишишав кратко и ставив кафена боја и некако малце од малце заличи на нешто,ама уште не ми е убаво постигната чоколадна боја затоа што има уште некој прамен црн.
За дали боли, не боли но косата многу се оштетува , јас двапати имам ставано досега од црна - плава и веќе никогаш не ја менувам и убаво ми стои и сакам косата да си ја зачувам..на темни коси ништо не правете сами само на фризер но да знаеш косата многу ќе се оштети од бланшот
Ај едно ептен глупаво прашање. Ако се исфарбам и од кога ќе ја измијам на влажна да и ставам масла, па пак да ја измија после некое време?
Богами не ми текнало вакво нешто. Јас кога се фарбам дента не ставам масла туку следниот пат кога ќе ја мијам..
farbana sum crno,mi dosadi vekje i e padnata bojata isto taka imam i priroden umetok crn.. na edno parcenje staviv blans i skroz ja osvetli nadgradbata skroz plavo .. a crnata boja od mojata kosa da ja vadam so dekolorator? sakam vaka nesto NEUTRAL ..dali bi mozelo nekako ? :/
Сaмo нa фризер...сo декoлoрaтoр кoсaтa ќе ти стaне кaфенo пoртoкaлoвo црвенa , мoј сoвет вooпштo дoмa не прoбувaј ништo
Здраво Девојки ... Ми треба помош. Сакам да ја исфарбам косата како на сликава, и природна ми е приближно така, ако може да ми препорачате некоја фарба, па доколку има некоја искуство со истата, уште поубаво ... Благодарам.