Од Скопје си така? Каква сакаш да ја фарбаш? Јас сум презадоволна од еден салон од црна станав светло кафена
@kjukli Да од скопје сум Па сакам да ми биде вака нешто малце џинџерско хахах или пак нешто по светло кафеаво ако е оф топик пиши ми лп, ако може и да ми пратиш слика, немора од твојата ама отприлика што боја е
Ќе ти пишам и тука, ако го интересира и некој друг. Пред и потоа. Студиото се вика Бјути нешто, хаха, фризерката која го држи Еми, ако те интересира ќе ти дадам бројче. Ама си платив дебело, околу 2000 со шишање.
Sakam cokoladna,kakao boja..no od palete mi rascveta kosata do usite I.morav da ja skratam.. imam tenko vlakno.. da mi kaxete brojce za farba i kakva farba? Od tel.sum zatoa e.latinicava
Девојки планирам да ја фарбам косата од корен , е сега бидејќи ми е ретка и слаба може ли да почне да ми опаѓа после тоа или некаков друг проблем?? Немам искуство со фарбање , првпат ми е ...
јас ќе ти кажам за мојава коса , пред да ја фарбам ми беше безживотна , без сјај , и јас имам тенко влакно т.е. слаба коса , почнав на 15 год да ја фарбам те плава , те црна , сите бои ги имам испробано за 10 години фарбање но никогаш не ми се случило нешто такво да ми паѓа косата , инаку се фарбам секој месец дури бев плава и по двапати месечно , сега косата ја фарбам црна теѓет. Ако е прв пат не прави ништо сама дома , зависи каква боја ти е косата и каква боја сакаш да ставиш?
Имало и кај нас Oleo Intense фарби на Syoss. Се мислев меѓу нив и Продиџи на Лореал, ама зедов Олео Интенс 6-10 (dark blonde). Косата ја чувствувам помека на допир, не ми е крута за разлика од тогаш кога се фарбав со Олиа на Гарние, ама ќе видиме како ќе биде понатаму. Бојата е мојата природна, само што има кафеавкаст сјај онаму каде што има остатоци од претходната боја (изгледа требаше да ја извадам). Не ми пречи во секој случај, ако се погоди, може оваа ќе биде мојот избор понатаму.
Ова дефинитивно е ombre balayage/balayage ombre како и да е називот точен, еве види на гугл слики повеќе https://www.google.com/search?q=BAL...ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIsuORyueMxgIVDA8sCh2IkgBa
Дoсегa се немaм фaрбaнo и вooпштo не се рaзбирaм, сaкaв дa прaшaм зa дa се oсветли вaкa кoсaтa дaли мoже сaмo сo фaрбa и сo кoлку % хидрoген. Мoјaтa кoсa е пoсветлa oд oвaa, темнoкoстенливa. И кoјa бoјa би требaлo дa јa земaм дaли русa? Се мислaм дa oдaм нa фризер, нo мислaм декa вo мoјoт грaд не се дoвoлнo искусни сo вaкви техники, a јaс гледaв некoлку тутoријaли нa youtube, пa се двoумaм дa прoбaм дoмa сo пoмoш нa мaјкa ми..
@Isabel, на сликата нијансата е средно плава и нема да имаш тешкотии за да ја добиеш и во домашни услови. Нема да има потреба од бланш, 12 % хидроген ќе ти заврши работа. пс Се надевам дека планираш целата коса да ја фарбаш бидејќи ова на сликата е балајаж и не би ти советувала дома да ја испробуваш таа техника.
Стрaв ми е и дoмa, a и нa фризер дa јa прaвaм, aкo ми испaдне кaтaстрoфa мн ќе се изнервирaм . А, инaку кaкo штo е нa сликaтa сaкaм кoренoт дa не гo фaрбaм.
Сакам сега да се офарбам плава (блондика) сум била сите можни бои.. зелена...сина ..розева..виолетова..Сакам да праша дали ќе ми фати плава боја на бојата коса.коренот ми е малце кафеав доле косата ми е црвено-портокалова дали треба да земам хидроген пред да се офарвам плава ?
Оние color шампоните дали имаат несакани ефекти ,јас пред некое време се фарбав ама сакам уште малце да ја осветлам косата а не сакам да користам фарби, имам слушнато од поблиски дека навистина имале ефект тие шампони , но за несакани ефекти немам слушнато , посебно ми е важно затоа што скоро ми е фарбана косата , па некој ако има слушнато или користено да ми каже ...
@Punk girl - хидроген не ти треба туку бланш или деколоратор. Можно е да излезеш шарена ако ставиш само фарба плава , најубаво консултирај се со фризер @Lina Stojanoska - јас имам ставано фарба без амонијак , на Лореал кастинг се супер , но за да осветли не осветлуваат колор шампоните , туку само фарба, ти како сакаш ако сакаш пробај па види. Инаку во врска со несакани ефекти , и фарбите и колор шампоните може да предизвикаат несакани ефекти најчесто алергија , но јас ретко сум слушнала , јас се фарбам 11 години веќе со фарба и не сум имала никаков проблем.