1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Од Скопје си така? Каква сакаш да ја фарбаш? Јас сум презадоволна од еден салон од црна станав светло кафена :D

2. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    @kjukli Да од скопје сум :D Па сакам да ми биде вака нешто малце џинџерско хахах
    или пак нешто по светло кафеаво :) ако е оф топик пиши ми лп, ако може и да ми пратиш слика, немора од твојата ама отприлика што боја е :)

Прикачени фајлови:

3. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ќе ти пишам и тука, ако го интересира и некој друг. Пред и потоа. :D Студиото се вика Бјути нешто, хаха, фризерката која го држи Еми, ако те интересира ќе ти дадам бројче. Ама си платив дебело, околу 2000 со шишање. huj.jpg juh.JPG

На Rozich и crazylady им се допаѓа ова.
  4. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Па ако пиши бројче и локација па ќе имам во предвид :D фала ти @kjukli

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    5.909
    Sakam cokoladna,kakao boja..no od palete mi rascveta kosata do usite I.morav da ja skratam.. imam tenko vlakno.. :)
    da mi kaxete brojce za farba i kakva farba?

Od tel.sum zatoa e.latinicava

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.911

7. Lina Stojanoska

Lina Stojanoska Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    67
    Девојки планирам да ја фарбам косата од корен , е сега бидејќи ми е ретка и слаба може ли да почне да ми опаѓа после тоа или некаков друг проблем?? Немам искуство со фарбање , првпат ми е ...

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.911

јас ќе ти кажам за мојава коса , пред да ја фарбам ми беше безживотна , без сјај , и јас имам тенко влакно т.е. слаба коса , почнав на 15 год да ја фарбам те плава , те црна , сите бои ги имам испробано за 10 години фарбање :D но никогаш не ми се случило нешто такво да ми паѓа косата , инаку се фарбам секој месец дури бев плава и по двапати месечно , сега косата ја фарбам црна теѓет. Ако е прв пат не прави ништо сама дома , зависи каква боја ти е косата и каква боја сакаш да ставиш?

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.792
    Имало и кај нас Oleo Intense фарби на Syoss. Се мислев меѓу нив и Продиџи на Лореал, ама зедов Олео Интенс 6-10 (dark blonde). Косата ја чувствувам помека на допир, не ми е крута за разлика од тогаш кога се фарбав со Олиа на Гарние, ама ќе видиме како ќе биде понатаму. Бојата е мојата природна, само што има кафеавкаст сјај онаму каде што има остатоци од претходната боја (изгледа требаше да ја извадам). Не ми пречи во секој случај, ако се погоди, може оваа ќе биде мојот избор понатаму.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    5.909
    Како до ваква боја? Што боја е тоа?

3.[​IMG] [​IMG] [​IMG]

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.911

Нa првaтa сликa ми личи нa oмбре , a нa oстaнaтите види јa evolution 11.00 :)

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.457
    Дoсегa се немaм фaрбaнo и вooпштo не се рaзбирaм, сaкaв дa прaшaм зa дa се oсветли вaкa кoсaтa дaли мoже сaмo сo фaрбa и сo кoлку % хидрoген. Мoјaтa кoсa е пoсветлa oд oвaa, темнoкoстенливa. И кoјa бoјa би требaлo дa јa земaм дaли русa? Се мислaм дa oдaм нa фризер, нo мислaм декa вo мoјoт грaд не се дoвoлнo искусни сo вaкви техники, a јaс гледaв некoлку тутoријaли нa youtube, пa се двoумaм дa прoбaм дoмa сo пoмoш нa мaјкa ми.. balayage-hair-12.jpg

Последна измена: 15 јуни 2015
    На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Може вака со фарба. Барем така ми рече мојата фризерка, а со колку % хидроген не знам. :)

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    @Isabel, на сликата нијансата е средно плава и нема да имаш тешкотии за да ја добиеш и во домашни услови. Нема да има потреба од бланш, 12 % хидроген ќе ти заврши работа.

пс
    Се надевам дека планираш целата коса да ја фарбаш бидејќи ова на сликата е балајаж и не би ти советувала дома да ја испробуваш таа техника.

16. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.457
    Стрaв ми е и дoмa, a и нa фризер дa јa прaвaм, aкo ми испaдне кaтaстрoфa мн ќе се изнервирaм :). А, инaку кaкo штo е нa сликaтa сaкaм кoренoт дa не гo фaрбaм.

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.911

Нaјдoбрo нa фризер немa шaнси вaкa дoмa , сaмo ќе утнеш

18. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    Сакам сега да се офарбам плава (блондика) сум била сите можни бои.. зелена...сина ..розева..виолетова..Сакам да праша дали ќе ми фати плава боја на бојата коса.коренот ми е малце кафеав доле косата ми е црвено-портокалова дали треба да земам хидроген пред да се офарвам плава ? [​IMG]

19. Lina Stojanoska

Lina Stojanoska Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    67
    Оние color шампоните дали имаат несакани ефекти ,јас пред некое време се фарбав ама сакам уште малце да ја осветлам косата а не сакам да користам фарби, имам слушнато од поблиски дека навистина имале ефект тие шампони , но за несакани ефекти немам слушнато , посебно ми е важно затоа што скоро ми е фарбана косата , па некој ако има слушнато или користено да ми каже ...

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.911
    @Punk girl - хидроген не ти треба туку бланш или деколоратор. Можно е да излезеш шарена ако ставиш само фарба плава , најубаво консултирај се со фризер
    @Lina Stojanoska - јас имам ставано фарба без амонијак , на Лореал кастинг се супер , но за да осветли не осветлуваат колор шампоните , туку само фарба, ти како сакаш ако сакаш пробај па види. Инаку во врска со несакани ефекти , и фарбите и колор шампоните може да предизвикаат несакани ефекти најчесто алергија , но јас ретко сум слушнала , јас се фарбам 11 години веќе со фарба и не сум имала никаков проблем.