10 години бев црна, и отидов на фризер се бланширав и пробав кафена и црвена, ама некако неможам, да се пронајдам во фарбиве хаха и после толку мака за чоколадна нијанса јас денес решив да си се вратам црнаааааа. @koritsaki ја проба ли Miss Magic, бидејки сум шарена па ми треба добра црна за се ова да покрие ?
@natemila не ја пробав се уште ама еве за 2 саата ќе се фарбам па ќе ти кажам и мене ме интересира , мајка ми ми зема 3 пакувања па ќе видиме , се надевам дека е точно тоа што читав за црната фарба , мојата поточно е црна теѓет, многу позитивни коментари прочитав , ќе пишам
Веке кажав Во дм од нивната колекција од балеа 150 денари Три пати во неделата се прска на мокра коса после две недели почнува да се осветлува. Навистина феноменално нешто.
здраво девојки Нова сум на форумов па сакав да прашам мојата природна боја на коса е смеѓа пред околу година дена се исфарбав црна но веќе ми здосади па сакам да си ја вратам старата боја назад. дали некој знае начин за побрзо паѓање на фарбата?
тоа и го праам и плус ја мијам со витамин ц таблетки ја ронам таблтката во шампонот бидејќи другарка моја исто беше фарбана црна и кажа дека после 4/5 миења и паднала па сакам да знам дали тоа некој го има пробано и ако да, дали навистина помага ? бидејќи кај мене и нема некој голем ефект од тоа
Секоја коса е различна, исти работи кај различни луѓе различно делуваат. Немаш друго решение освен да почекаш неколку месеци сама да падне. А долга коса имаш?
не не кратка е.. а во последно време многу почна да паѓа, се изретчи а предходно имав многу густа коса некои викаат дека може да е и од фарбата..
една постара жена ми кажа за да ја извадиш фарбата од косата да ја миеш со Нила прашакот за деликатни алишта ама тој што е во кутија розово пакување...ако го најдеш. Го нема во продажба незнам зошто .,пробај нема што да изгубиш(не верувам дека ке ја оштетиш)
@natemila еве дa ти пишaм вo врскa сo фaрбaтa нa Miss magic теѓет црнaтa бoјa мнoгу убaвa ми излезе кoсaтa , ми фaти нaсекaде убaвo бaш oнa црнo теѓет , ми се дoпaднa штo хидрoгенoт е 6% кaкo и штo требa дa е зa темни кoси и зaрaди слaбиoт хидрoген не ме пржеше глaвaтa вooпштo. Инaку јaс имaм кoсa дo рaменa и ми требaше 1,5 фaрбa среќa штo мaјкa ми ми имaше купенo 3 инaку дo пoлa исфaрбaнa ќе бев фaрбaтa е мнoгу мнoгу течнa штo лoм се нaпрaвив нoзе рaце лице истo сoдржи фaрбaтa ќесичкa штo се дoдaвa вo пoмешaните хидрoген и бoјa - еднa течнoст oд рaзни мaслa бaдемoвo, мaслo oд aвoкaдo и мислaм тие мaслa јa нaпрaвијa кoсaтa дa ми биде сјaјнa. Мирисoт е тaкa тaкa мирисa кo и oстaнaтите фaрби нo тoa не ми сметa. Сегa oстaнувa дa видиме дaли фaрбaвa ќе се измивa брзo бaш и зa тoa ќе пишaм пoдoцнa.
@ReggaeGirl97 neli pisa deka si trudna?? Zosto se farbas sega vo pocetok stom si 1 mesec trudna? Pocekaj barem do 12, 13 nedela pa posle se farbaj, sega e najbitno da se izbegnuvaat sekakvi hemikalii
Луѓе дај κажете фаρба што не смρди κога ќе ја ставиш на глава κаκо да си влегол во железаρа κај κотлите со амонијаκ Нијанса ќе си најдам сама ... Се отρувме и јас и бебево од смρдеата