Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Neongirl

Neongirl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Zdravo sakam da prasam dali nekoja od vas ima koristemo blans?kako se rastvara I so sto I kolku vreme treba da stoi za da dobijam platinesta plava boja

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.829
    Дa јaс имaм кoристенo некoлку пaти. Блaншoт не гo препoрaчувaм нa тие сo слaбo влaкнo зaштo oд блaншoт се истенчувa и пoтoa стaнувa кaкo лaстик,се кине. Се зaвиси сегa кaквa ти е бoјaтa нa кoсaтa. Јaс лaни бев црнa фaрбaнa и требaше дa стaвaм двaпaти блaнш пo 20 мин нa кoсaтa зa убaвo дa се oсветли. Oд кoгa ќе се oсветли се мие кoсaтa се суши пa се фaрбa. Инaку зa плaтинестa плaвa ќе гo пoмешaш блaншoт сo 12% хидрoген си пишувa нa пaкетчетo oд блaншoт кoлку се стaвa хидрoген и се нaнесувa oд дoлниoт дел нa кoсaтa кoн гoре нa кoренoт нa крaј се нaнесувa зaштo тaму нaјбрзo се oсветлувa

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.829

Кoјa фaрбa јa кoристи мaјкa ти? И кaквa и е прирoднaтa бoјa?

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    9.608
    Па мислам дека користи лореал, инаку природната боја и е кафеава :)

5. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.772
    Допаѓања:
    2.090
    Луѓе се исфарбав плава на фризер арно ама коренот ми дојде многу плав а јас имам темни веѓи и отидов да се префарбам во потемен корен, јас сакам нешто на сиво и фризерката ми рече дека нема шанса да се постигни сив корен со фарбање освен да имаш природна пепеласта коса и ми направи темно кафеав скоро црн корен ;( Не знам сега што да правам, знам дека сега нема никакво чаре и треба да чекам долго време ама дали има шанса некако коренот да го направам сив нешто вака

инаку сега ми е ваква
    има некаква шанса да се постигни?? помош ве молам :(

6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Си и кажала да ти ја изедначи со останатиот дел, а таа те направила со црн корен... :clap: Не можам бре! Сите експерти станале!
    Кога и да ве читам уште толку поубедена сум дека нема да стапнам во фризерски салон уште многу години.

On topic: не требало да ја затемнуваш. Секако после 2-3 миења сама ќе отпадне. Сега почекај неколку миења и повторно осветли ја.
    Сив корен може да се постигне но со неколку фарбања, не од еднаш. Сепак: може, така да лошо те има информирано фризерката.

На kjukli, vitamina, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  7. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93

дали можам да добијам ваква боја на коса дома сама,и ако да, со која фарба би ми препорачале да пробам?
    а ако не може,дали мислите дека на фризер ќе ми ја погодат бојата..
    инаку,имам темно кафеава коса,па дали би било потребно бланж?

8. dmbalea

dmbalea Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    48
    da ne znaete kolku e farbanje vo dior ?

9. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    Anyone?! .. :(

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Ако имаш можност за фризер, секако дека тоа е најдобра варијанта :) Мене ова ми личи како природна боја (ако е фарбано тогаш е некоја 6 или 7, евентуално 7.1) со ситни медови праменчиња надолу, како нијансирано. Сепак иди си на фризер, покажи ја сликичкава и немаш мака. Немој бланш никако тоа е убиство за косата, нема потреба само ќе ја упропастиш.

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.055
    Допаѓања:
    220.660
    Нема шанси без бланш да ја осветлиш вака косата.
    Јас ја осветлував со шатирање, значи сепак и тоа е бланш, и бев задоволна од резултатите, не ја дирав на корените и ми дојде баш добро како омбре некоја варијанта и после бланшот оди фарба зависи која боја ти се допаѓа.

12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Не верувам дека сама дома би можело да ја добиеш бојава и тоа со едно фарбање. Ризикуваш да добиеш лоша боја со црвен сјај.
    И јас почнав со шатирање ( со фарба, медови нијанси кои само се прелеваа) и постепено ја осветлував.

Последна измена: 17 август 2015
    На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    43ce36543ed8408fa92cb8ddfd26809b.jpg [
    ЗНАЕ НЕКОЈА ДА МИ ДАДЕ ИДЕА КОЈА Е БР НА ОВАА ФАРБА СТО ЈА ИМА ДЕВОЈКАТА

14. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    2.852
    Ваква боја на фарба да ми препорачате кафеава кон темно црвена ??
    download.jpg e8c22d1a41842f7ee8d72f37b97e614a.jpg

15. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    имав омбре, па со shwarzkoph ја добив природната моја боја, ми ги исфарбаа само плавите прамени а претходно нешто др ми стави фризерката за пигментација, е сега гледам со миењето осветлува и ми е страв целосно да не ми излезе бојата па да се појават плавите прамени, дали може да ми препорачате некој добар шампон за офарбана коса? :)

16. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    3.652
    Прашањето не ти е ова, но претпоставувам омбрето со бланш ти го правеле, а фарба над бланш слабо стои затоа ти паѓа бојата. Сепак не верувам скрос да ти падне :)

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.055
    Допаѓања:
    220.660
    Користев колестон фарба, словенска и малку поскапа од останатите, потпрашај се низ фризерските салони некој сигурно ја имаат, оваа фарба не паѓа врз бланшот и многу убаво фаќа боја.

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Значи два пати бев на фризер и не ме фати бојата како што сакам.
    А сакам да добијам светло кафена, до пола ми фаќа од коренот до средина а надолу не, а не сакам да ставам бланш бидеќи ќе си ја уништам косата. Сакам секаде рамномерно да ми фати , ама се разочарав од фризериве скроз. Изгледа треба постепно да ја осветлувам но немам трпение.

@vitamina Мислиш на колестон од Wella ? Дали од еднаш ќе ми осветли без да ставам бланш ?

Последна измена: 30 август 2015
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Можда не ми е за тука прашањево, ама имам светло руса, сакам да добијам посветол сјај.
    Прелив некој би ми завршил работа? На плаво да добијам сјај, како кога ќе се вратите од одмор со осветлена коса. Инаку шатирана сум со бланш.

20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Можеш пола плава фарба, најсветла, може тие на сребрено што се, пола хидроген и да додадеш во тоа шампон/вода/регенератор, и ќе го оставиш на косата да ти делува некое време можеби 10 мин. Зависи колку сјај сакаш, и ја миеш косата после. Ама паѓа после некое време сјајот.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.