Zdravo sakam da prasam dali nekoja od vas ima koristemo blans?kako se rastvara I so sto I kolku vreme treba da stoi za da dobijam platinesta plava boja
Дa јaс имaм кoристенo некoлку пaти. Блaншoт не гo препoрaчувaм нa тие сo слaбo влaкнo зaштo oд блaншoт се истенчувa и пoтoa стaнувa кaкo лaстик,се кине. Се зaвиси сегa кaквa ти е бoјaтa нa кoсaтa. Јaс лaни бев црнa фaрбaнa и требaше дa стaвaм двaпaти блaнш пo 20 мин нa кoсaтa зa убaвo дa се oсветли. Oд кoгa ќе се oсветли се мие кoсaтa се суши пa се фaрбa. Инaку зa плaтинестa плaвa ќе гo пoмешaш блaншoт сo 12% хидрoген си пишувa нa пaкетчетo oд блaншoт кoлку се стaвa хидрoген и се нaнесувa oд дoлниoт дел нa кoсaтa кoн гoре нa кoренoт нa крaј се нaнесувa зaштo тaму нaјбрзo се oсветлувa
Луѓе се исфарбав плава на фризер арно ама коренот ми дојде многу плав а јас имам темни веѓи и отидов да се префарбам во потемен корен, јас сакам нешто на сиво и фризерката ми рече дека нема шанса да се постигни сив корен со фарбање освен да имаш природна пепеласта коса и ми направи темно кафеав скоро црн корен Не знам сега што да правам, знам дека сега нема никакво чаре и треба да чекам долго време ама дали има шанса некако коренот да го направам сив нешто вака инаку сега ми е ваква има некаква шанса да се постигни?? помош ве молам
Си и кажала да ти ја изедначи со останатиот дел, а таа те направила со црн корен... Не можам бре! Сите експерти станале! Кога и да ве читам уште толку поубедена сум дека нема да стапнам во фризерски салон уште многу години. On topic: не требало да ја затемнуваш. Секако после 2-3 миења сама ќе отпадне. Сега почекај неколку миења и повторно осветли ја. Сив корен може да се постигне но со неколку фарбања, не од еднаш. Сепак: може, така да лошо те има информирано фризерката.
дали можам да добијам ваква боја на коса дома сама,и ако да, со која фарба би ми препорачале да пробам? а ако не може,дали мислите дека на фризер ќе ми ја погодат бојата.. инаку,имам темно кафеава коса,па дали би било потребно бланж?
Ако имаш можност за фризер, секако дека тоа е најдобра варијанта Мене ова ми личи како природна боја (ако е фарбано тогаш е некоја 6 или 7, евентуално 7.1) со ситни медови праменчиња надолу, како нијансирано. Сепак иди си на фризер, покажи ја сликичкава и немаш мака. Немој бланш никако тоа е убиство за косата, нема потреба само ќе ја упропастиш.
Нема шанси без бланш да ја осветлиш вака косата. Јас ја осветлував со шатирање, значи сепак и тоа е бланш, и бев задоволна од резултатите, не ја дирав на корените и ми дојде баш добро како омбре некоја варијанта и после бланшот оди фарба зависи која боја ти се допаѓа.
Не верувам дека сама дома би можело да ја добиеш бојава и тоа со едно фарбање. Ризикуваш да добиеш лоша боја со црвен сјај. И јас почнав со шатирање ( со фарба, медови нијанси кои само се прелеваа) и постепено ја осветлував.
имав омбре, па со shwarzkoph ја добив природната моја боја, ми ги исфарбаа само плавите прамени а претходно нешто др ми стави фризерката за пигментација, е сега гледам со миењето осветлува и ми е страв целосно да не ми излезе бојата па да се појават плавите прамени, дали може да ми препорачате некој добар шампон за офарбана коса?
Прашањето не ти е ова, но претпоставувам омбрето со бланш ти го правеле, а фарба над бланш слабо стои затоа ти паѓа бојата. Сепак не верувам скрос да ти падне
Користев колестон фарба, словенска и малку поскапа од останатите, потпрашај се низ фризерските салони некој сигурно ја имаат, оваа фарба не паѓа врз бланшот и многу убаво фаќа боја.
Значи два пати бев на фризер и не ме фати бојата како што сакам. А сакам да добијам светло кафена, до пола ми фаќа од коренот до средина а надолу не, а не сакам да ставам бланш бидеќи ќе си ја уништам косата. Сакам секаде рамномерно да ми фати , ама се разочарав од фризериве скроз. Изгледа треба постепно да ја осветлувам но немам трпение. @vitamina Мислиш на колестон од Wella ? Дали од еднаш ќе ми осветли без да ставам бланш ?
Можда не ми е за тука прашањево, ама имам светло руса, сакам да добијам посветол сјај. Прелив некој би ми завршил работа? На плаво да добијам сјај, како кога ќе се вратите од одмор со осветлена коса. Инаку шатирана сум со бланш.
Можеш пола плава фарба, најсветла, може тие на сребрено што се, пола хидроген и да додадеш во тоа шампон/вода/регенератор, и ќе го оставиш на косата да ти делува некое време можеби 10 мин. Зависи колку сјај сакаш, и ја миеш косата после. Ама паѓа после некое време сјајот.