Mojata kosa posledno e farbana so farba na eugenperma 7.1 i 8.1 no imam dobieno nekoja poja koja e zoltenikava pomarandzesta. Ova na frizer.mi gi mesaat.So godini se macam so tie tonovi crveni zoltenikavi i portokalovi. Dali moze da mi predlozite koja farba da ja stavam za da se razbijat tie tonovi.
Дома немој ништо сама да правиш , само на фризер , ако сакаш да ја промениш бојата само бланш ништо др не помага
Може овде ќе се најде неκоја за совет. Имав плава фаρба без бланш, па поρаснати κоρени едно 4 месеци. Ставив κафена κна и за тρи недели излезе, па ставив цρна κна и два месеци еве ја, нити бледее нити излегува!! Освен даѓси оставам да ρасте и шишање може неκаκо да ја извадам или поκρијам со дρуга нијанса???
Штом си ставила црна кна да знаеш нема воопшто ни да излезе само со миење , или да почекаш да порасне и да ја шишаш малку по малку или на фризер па со бланшови да ти ја осветлат..др чаре за црна коса нема
Κамо да се ρаспρашав пρед да сев'оцρнам'!! Мислев κна е κна та цρна та κафеава.... здρавје за година и пол ќе поρасне ќе шишам па ќе баρам чаρе... и онаκа дома ќе сум со бебе. Хехе
Женски јас имав приордно некоја кафеава нијанса која на денска светлина покажуваше портколаво-медова боја и се исфарбав во Сајос dark bworn и сега косата ми е темно кафеава. Многу сум задоволна, но дали има шанса да се појави портокалова нијанса ако не се фарбам секој месец или нешто сл., зошто прв пат се фарбав
Јас имам исто природна темно кафеава и со мешење на две фарби добив доста светла коса во рок од два месеци. Е сега гледам на сликата има и светли и потемни прамени па најдобро да отидеш на фризер. @pupi.girl само во корен ќе ти биде природната боја зашо косата ќе ти расте нели.
Devojki dali ste koristele rozeva farba i ako moze da mi kazete koja e najdobra.. Konkretno sakam da si napravam rozevo ombre i sakam ubava rozeva boja..
Претпоставувам сакаш ваква боја баш ови крејзи колорс ги користев лани а да ги изгубам портокаловите тонови на плавата коса (јас ја користев сината) и бев задоволна , инаку 7 евра е една јас толку ја земав од маалска парфимерија инакунекаде во мк незнам дали ги има , но можеш да порачаш од ибеј имаш таму многу за избор
немам почнато со бојадисување на косата но сакам да си направам прамења во боја искрено ми се допаѓа бојата што ја имаш објавено koritsaki баш би сакала таква да ми биде
Epten mi se sviga bojava,ama ne mi se veruva deka ja ima kaj nas,a da ja narachuvam ne mi se cheka,sepak fala ti Druga nekoja od vas da ne probala nekoja rozeva ubava farba?
Пa дaли е преппрaчливo..зaвиси oд твoјaтa кoсa..aкo имaш слaбo тенкo влaкнo не ти препoрaчувaм блaнш...ипaк нaјубaвo кoнсултирaј се сo фризер
Освен по некоја парфимерија незнам дали ќе најдеш баш ваква розева на ибеј има од тие manic panic американски се , моја другарка порача од ибеј и и стигна за 10 дена па како сакаш само предлози ти дадов
имам плава коса и корен темно кафен долг 2 цм. бланш имам ставено само еднаш пред 6 месеци. сега решив да ја затемнам во црна и се мислам дали да и ставам фарба или пак кна? ако некоја имала вакво искуство нека ми помогне
Ако не си сигурна како ќе ти стои, мислам дека е најдобро да пробаш прво со колор шампон. Вака ако ја исфарбаш после многу тешко ќе можеш пак да ја осветлиш.
@pamelche бев црна порано и многу се свиѓав само сакав промена па ја осветлив .. инаку сега да знам дека ќе ми фати одма ќе ја офарбам и ич нека не паѓа