Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Mojata kosa posledno e farbana so farba na eugenperma 7.1 i 8.1 no imam dobieno nekoja poja koja e zoltenikava pomarandzesta. Ova na frizer.mi gi mesaat.So godini se macam so tie tonovi crveni zoltenikavi i portokalovi. Dali moze da mi predlozite koja farba da ja stavam za da se razbijat tie tonovi.

2. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Olivia-Palermo-Hairstyles-Side-swept-Curls.jpg

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825
    Дома немој ништо сама да правиш , само на фризер , ако сакаш да ја промениш бојата само бланш ништо др не помага

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.317
    Може овде ќе се најде неκоја за совет. Имав плава фаρба без бланш, па поρаснати κоρени едно 4 месеци. Ставив κафена κна и за тρи недели излезе, па ставив цρна κна и два месеци еве ја, нити бледее нити излегува!! Освен даѓси оставам да ρасте и шишање може неκаκо да ја извадам или поκρијам со дρуга нијанса???

5. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    decki so koja farba mozam da dobijam vakva boja (mojata kosa e temno kafeava)? fddfgdfgtr.jpg

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825
    Прво бланш за да ја осветлиш а ако ставиш само фарба нема ништо да ти фати , па потоа со фарбава

7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825
    Штом си ставила црна кна да знаеш нема воопшто ни да излезе само со миење , или да почекаш да порасне и да ја шишаш малку по малку или на фризер па со бланшови да ти ја осветлат..др чаре за црна коса нема

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.317
    Κамо да се ρаспρашав пρед да сев'оцρнам'!! Мислев κна е κна та цρна та κафеава.... здρавје за година и пол ќе поρасне ќе шишам па ќе баρам чаρе... и онаκа дома ќе сум со бебе. Хехе

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Женски јас имав приордно некоја кафеава нијанса која на денска светлина покажуваше портколаво-медова боја и се исфарбав во Сајос dark bworn и сега косата ми е темно кафеава. Многу сум задоволна, но дали има шанса да се појави портокалова нијанса ако не се фарбам секој месец или нешто сл., зошто прв пат се фарбав :)

10. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Јас имам исто природна темно кафеава и со мешење на две фарби добив доста светла коса во рок од два месеци. Е сега гледам на сликата има и светли и потемни прамени па најдобро да отидеш на фризер.

@pupi.girl само во корен ќе ти биде природната боја зашо косата ќе ти расте нели.

11. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Devojki dali ste koristele rozeva farba i ako moze da mi kazete koja e najdobra.. Konkretno sakam da si napravam rozevo ombre i sakam ubava rozeva boja.. :)

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825

Претпоставувам сакаш ваква боја
    баш ови крејзи колорс ги користев лани а да ги изгубам портокаловите тонови на плавата коса (јас ја користев сината) и бев задоволна , инаку 7 евра е една јас толку ја земав од маалска парфимерија инакунекаде во мк незнам дали ги има , но можеш да порачаш од ибеј имаш таму многу за избор

13. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    немам почнато со бојадисување на косата но сакам да си направам прамења во боја искрено ми се допаѓа бојата што ја имаш објавено koritsaki баш би сакала таква да ми биде

14. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Epten mi se sviga bojava,ama ne mi se veruva deka ja ima kaj nas,a da ja narachuvam ne mi se cheka,sepak fala ti :D Druga nekoja od vas da ne probala nekoja rozeva ubava farba?

15. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    да да секако дека на фризер само дали е и така препорачливо?

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825
    Пa дaли е преппрaчливo..зaвиси oд твoјaтa кoсa..aкo имaш слaбo тенкo влaкнo не ти препoрaчувaм блaнш...ипaк нaјубaвo кoнсултирaј се сo фризер

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825

Освен по некоја парфимерија незнам дали ќе најдеш баш ваква розева :?::) на ибеј има од тие manic panic американски се , моја другарка порача од ибеј и и стигна за 10 дена :) па како сакаш само предлози ти дадов :D

18. noAngel

noAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    имам плава коса и корен темно кафен долг 2 цм. бланш имам ставено само еднаш пред 6 месеци. сега решив да ја затемнам во црна и се мислам дали да и ставам фарба или пак кна? ако некоја имала вакво искуство нека ми помогне :)

19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.608
    Допаѓања:
    17.452
    Ако не си сигурна како ќе ти стои, мислам дека е најдобро да пробаш прво со колор шампон. Вака ако ја исфарбаш после многу тешко ќе можеш пак да ја осветлиш.

20. noAngel

noAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    @pamelche бев црна порано и многу се свиѓав само сакав промена па ја осветлив .. инаку сега да знам дека ќе ми фати одма ќе ја офарбам и ич нека не паѓа :)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.