Бојадисување на косата

Discussion in 'Коса' started by magic, Dec 23, 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Фарба дефинитивно :)

2. stefanoskaa

stefanoskaa Истакнат член

девојки сакам да ве прашам.. имам светло плава коса сакам да ја офарбам црвена.. никогаш предходно не сум користела фарба или нешто слично па не се разбирам многу од тие работи.. некоја што знае да ми каже каква да земам ( мислам на фирма или како да наречам ) ?

3. koritsaki

Имаш разни црвени нијанси на пример
    [​IMG] Имаш разни нијанси вино црвена , светла итн.. имаш многу избор низ супермаркетите , јас се фарбам црна и сум презадоволна од Miss magic и Koleston исто така и на Палете и Гарниер ми се добри..
    Штом имаш плава коса 100% ке ти фати бојата , само да знаеш дека подоцна ако сакаш да смениш боја на пример кафена , или црна тешко можеш да се ослободиш од неа без бланш зашто и потемна да се исфарбаш пак ке имаш еден црвен сјај на дневна светлина :)

stefanoskaa likes this.
  4. stefanoskaa

stefanoskaa Истакнат член

Со miss magic се исфарбав и супер ми испадна фала ти :*

koritsaki likes this.
  5. lovemme

lovemme Форумски идол

Девојки што мислите за фарбите на Арома ?
    Пред 4 месеци бев на фризер ја направив сомбре, во корен само ставав измешани 6 garnier color natural и 8 garnier color sensation па си расте се шиша и сега ми е медова боја.
    Нијансава ми е убава ама некако на сонце мн свети и оди на жолта што почна да ми смета.
    Од фарбиве на garnier се разочарав пошо од 8 ми е овој прелив на светлина.
    Вчера додека барав фарба продавачката имаше боја на коса како што сакам. Ми кажа дека користи арома 10 број. И ми ги покажа тие фарби цената е смешна и ниска па ради тоа се замислив. Што мислите вие ?

koritsaki likes this.
  6. koritsaki

За овие Арома фарби мислиш така? Јас ја имам користено пред 2 години црната со син сјај и добра беше. Јас сум позитивно изненадена од овие евтиниве фарби да ти кажам , ја користам Мис меџик околу 70 денари е во Стокомак и бојава е супер 1 месец не се измива брзо ,дава сјај на косата. Пробај , па ќе си знаеш за нареден пат :)

7. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

веке се бланширав.... можам да речам дека не ми се оштети колку што мислев....е сега... на црна фарбана коса бланширање а потоа фарбање со светло смеѓа фарба....малку на прамените има црвеникав сјај ама не се забележува толку... повеке е како џинџер.... задоволна сум од резултатпт во глобала...по 3 недели следи фарбање и фризерката тврдеше дека со секое наредно црвениот сјсј ѓе се изгуби.

koritsaki likes this.
  8. kim.k

kim.k Популарен член

На моменти ми иде да се исфарбам некоја друга боја, ама си викам да не се осакатам баш пред свадба на сеста ми :rofl:
    Мене природна ми е мноогу темно кафена, скоро црна дури. Ама ја имав оветлувано, па ја исфарбав црна, и после ми текна дека сакам црвена, арно ама ми фати само на коренот кај што беше мојата израсната а на фарбата црна ич.
    И ајде одма пак црна се исфарбав.
    Кој ме сфати јака му душа, на брзина пишувам :D Сега се мислам пак за некоја друга боја, ама нејќам пак шарена да бидам, и после тоа одма црна пак.
    Сакам да ја осветлам пак, али сакам ко портокалова боја да добијам, не знам што ќе ми фати така на фарбава црна :?:

9. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

[​IMG] kakva boja bi bila ovaa otprilika? која фарба и нијанса би ја препорачале што е слична на оваа? :)

macence994 likes this.
  10. koritsaki

Од Гарниер колор сензејшн 4,30

На црна фарба не фаќа ништо за жал :( само бланш но не се обидувај сама дома зашто сигурно ке испаднеш шарена , и штом е за пред свадба најубаво на фризер :)

Marinelce92 likes this.
  11. Beti82

Beti82 Истакнат член

Ja utnav bojata na kosata.posle kolku vreme mozam da se prefarbam???

12. koritsaki

Сегa кaквa ти е бoјaтa нa кoсaтa?

13. Beti82

Beti82 Истакнат член

Staviv 7 od evolution ama potemno mi ispadna.Pa neznam posle kolku dena da se prefarbam pak .Za eden ton posvetla.

14. koritsaki

Па со миењето на косата бојата паѓа , некао помине еден месец па исфарбај се

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Читам дека има многу од вас кои се фарбале црни и сега сакаат да ја осветлат косата. Девојки не очајувајте има надеж. :) Јас се фарбав црна 10 години и оваа пролет сакав промена. Бев на фризер и со некое хемиско отстранување на црна боја која не вклучуваше бланш туку само хидроген и тоа 3%, ја осветлив и тоа доста. Е сега, финтата е у тоа што по должината надолу, косата беше во нијанси потемна и ми излезе баш омбре поради што тој дел од косата подлежел на подолги третмани со црна боја, што е и нормално. Ама битно ми осветли и со месечно фарбање ја добив нијансата што ја сакам. Косата ми е медово-светла (нијанса-две посветла од мојата природна) а надолу некоја нијанса потемна односно омбре (за кое иначе се оди и плаќа специјално да се добие). Со редовно шишање и тоа ќе се отстрани.
    Значи разговарајте со фризерот што се грижи за вашата коса, за се има решение. :)

Fatalnata likes this.
  16. VladeMila

VladeMila Популарен член

Ne sum farbana 4mes,se ke si recam aj sega ke se ofarbam,i ke izleze nesto drugo ke si gi potrosam parickite.Posledno sto probav bese Syoss(valjda vaka se pisuva)-medovo plava,sakav za nijansa da ja stemnam,sve super samo sto ne mi gi sokri belite vlakna sto gi imam ovde-onde niz kosava.

17. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Ајде повторно јас.. ако некој може да ми помогне, garnier color sensation 4,30 (што веќе ми ја препорачавте малку на црвенкаста нијанса ми удира па не ми одговара тоа).... еве што отприлика сакам..мојата коса е смеѓа и сакам потемна.. еве нешто вакво. која фарба би била приближна? :)[​IMG] [​IMG]

18. koritsaki

Како ти се допаѓа 7мава по ред? Мислам дека е бр 6.0 :)

19. anaja1

anaja1 Популарен член

Ако може некој да ме потсети кој број беше од Гарниер, мед боја.Се фарбав пред многу години а сега сакам да се вратам на таа боја:)

20. koritsaki