Девојки јас не знам што да правам со косава. Имам смеѓа коса нешто како таа манекенката погоре и се исфарбав темно црвена пред неколку месеци. Бојата ми беше супер но по неколку месеци со црвена коса (се фарбав постојано кога ќе ми подникнеше малку) решив да си ја оставам мојата боја да ми порасне. Е сега, проблемот... Бојата со миење стана посветла и нема многу разлика од мојата природна боја. Ако не сум директно на сонце не се приметува многу дека ми е подникната косата. Околу 5 цм е мојата боја и другото е црвенкасто. Почнува да ми смета некако, не изгледа ептен грозно ама не изгледа ни многу убаво и не знам што да правам. Се мислам дали да се исфарбам кафеава слична на мојата природна боја. Пак ке се примеќа кога ќе почне да расте ама мислам дека нема да е толку очигледно како со црвеното. Вие што би ми посоветувале? И не знам (ако веќе одлучам да се фарбам кафеава) дали да земам од тие фарби без амонијак што излегуваат со миењата или фарба да земам. Помагајте!
Здраво! Се фарбам и моментално сум плава, убава природна нијанса. Кога станав плава реков ова е тоа што ми одговара и крај. Но, сега ми здосади после толку години и сакам да сменам ама незнам дали ке ми стои и незнам како ке се чувствувам со толку голема промена(многу тешко со промени). Еве слики како од прилика сакам, нијансата се вика strawberry blonde(light dusty rose blonde) ама јас не сакам да иде на портокалево туку на розевкасто со сјај бисерен на плава основа. Зборев со фризерката ама многу скапо ми зема, можам и дома сама да се направам, ме бива да се снајдам за вакви работи ама незнам ни каква фарба ни колку ни што, како се добива оваа нијанса??? Да не треба нешто прелив тој Ехотон да земам .. ? ако има некоја фризерка или некој што се разбира пишете ...
Црвенава боја е многу комплицирана за одстранување/префарбување. Каква и боја да се исфарбаш црвениот сјај пак ќе ти се познава се додека не ја скратиш косата. Јас бев црвенокоса пред 2,5 години и одвај се отарасив од неа. Прво се исфарбав кафена па црна и тоа црвеното се познаваше и низ црното. Јас мислам најубаво да си одипш на фризер прво да ти ја извадат црвената боја па после фарбај се
Уффф проблемот е што каде што живеам ќе ми бараат рака и нога за таква процедура на фризер, а студент сум Ништо, мислам дека ќе оставам да израсне сама... Фала ти на одговорот Коритсаки!
Девојки имам коса иста како на првата слика и би сакала да се исфарбам нешто потемна како таа на втората. Која боја би ја предложиле?
Citav za ova cudo vo edna druga tema, ama za zal ne ziveam vo Mk.. ovde ne prodavaat takvi raboti niz super-merkatite.
Производот е од Англија , незнам каде живееш , а и јас овде во Грција неможев да го најдам па го порачував преку ибеј директно од Англија
Зависи каква ти е моментално, инаку ми личи на нијанса 8.1 или 7.1 (ама таа испаѓа потемно) еволушн на пример.
Косата ми е омбре и сега сакам да се фарбам светло кафена целата коса, можно ли е делот од омбрето да добие некоја друга нијанса или?
^Па би требало да ти излезе добро, не станува збор за драстична промена туку некоја нијанса, би рекла 8.1 или дури 9.1 (+прелив), но ако можеш консултирај се со фризер за најсигурно
Pridodnata boja na kosa mi e smegja. Resiv da ja osvetlam, pa letovo koristev sprej za osvetluvanje na Balea, imashe efeks, no, bidejki mi dosadi od mn. cestoto koristenje (na sekoi 3 ako ne i pomalku denovi) reshiv da se farbam. Pa bidejki nemam iskustvo, prv pat ke mi bide, bi ve zamolila da mi kazete nesto slicno brojce kako na slikava, po moznost na Garnier, bidejki slusam mnogu gi falat ( no, ne bi imalo problem i ako e nekoja druga, najbitno da bide od korist t.e. da dobijam vakva boja, posto mi izgleda dosta prirodno, ubavo i nenapadno)
Ако сакаш од овие Гарниер колор сензејшн л, можеш со оваа најдесно да пробаш (ти давам предлог посветла бидејќи малку потемно на почетокот излегува но со 2--3 миење се осветлува бојата) со оглед на тоа дека си ставала од спрејот на Балеа (кој содржи хидроген) би требало полесно да ти се осветли
Дечки а спрејов од Балеа делува на веќе фарбана коса? Јас сум фарбана потемно од мојата коса и сеа сакам полека да ја враќам мојата боја. Коренот ми е пораснат, а ова надоле малце ми треба осветлување. Да се фарбам посветло нема да фати од одма сигурно. Може слика од спрејов? Го има во ДМ?
Јас не сум го користела но многу девојки од форумов го имаат веќе користено , па нека пишат нешто повеќе дали е и за фарбана коса. Инаку да го има во ДМ