Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Ќе ти стои ако не е многу светла плава, треба да ја погодиш нијансата.

На Dilay му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dilay

Dilay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    40
    еве ми го тенот, успеав да ја секнам сликата така да фатам малку и боја од косата и веѓата :D само сакав да видете поради што размислувам дали би ми стоела плава боја на коса или не :)

Прикачени фајлови:

• femina.jpg
      femina.jpg
      Големина на фајлот:
      9,6 KB
      Прегледи:
      45
  3. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    228
    image.png Девојки имам кафеава коса и сега сакам да ја правам со посветли праменчиња како на сликава. Досега ништо и немам правено на косава. За да го добијам овој ефект ќе треба да ја фарбам, нијансирам, шатирам што? Не сум многу запознаена со овие работи ^_^

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Ауу бајалаж, преубаво изгледа. Јас немам правено бајалаж и не знам како се цените, но сигурно се блиску со цените на класично шатирање/нијансирање.
    Инаку еве страница со истата слика каде има мало објаснување како отприлика се прави
    How To Balayage Your Hair

На Discovery му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Columbianna

Columbianna Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    После долго размислување, и следење на темава конечно се решив да сменам нешто, и да се офарбам црвена, тоа ми беше желба со години, и ете бдна и тоа..и сите ми рекоа дека многу убаво ми стои, иако сеуште неможам да се навикнам, чудна сум си :wasntme::D

6. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    228
    Дан знаеш некој салон во Скопје каде можат да ми ја направат вака убаво да испадне? :inlove:

7. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Е да, тоа е многу битно, салонот да го погодиш. Ја за беља не сум од Ск и не знам, ама ај да не ја тупиме тука еве во темава за фризерски салони читни искуства или пак прашај нека ти препорачаат луѓе од Скопје, некој добар салон/фризер :)

На Discovery му/ѝ се допаѓа ова.
  8. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    Феминки, барам да ми препорачате од која фирма има најдобра фарба без амоњак..мојата природна боја на коса е средно до темно кафеава и никогаш не е фарбана со традиционална фарба...имам користено колор шампон и летово го користев спрејот од балеа и долниот дел мн ми осветли и сега ми е како омбре стварно убаво и природно изгледа, косата не ми е оштетена воопшто ама веќе за зимава ми здосади бојава и сакам да ја потемнам...се направив со колор шампон пред 1 месец и првиот ден косата ми беше преубава,темно кафеава ама бидејќи тој брзо паѓа во рок од две недели бев пак на старата боја..не сакам да се фарбам со традиционална фарба туку сакам со фарба без амоњак..гледам и Палете и Гарниер и Лореал и други фирми имаат ама некоја феминка ако има позитивно искуство со некоја фирма,би сакала да ми препорачате

9. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Јас се имам неколку пати фарбано со гарниер фарба, и можам да ти кажам дека е многу убава според мене.

10. Shinystar

Shinystar Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Девојки сакав да ве прашам дали после фарбање вашата природна боја се смени, таа новата што расте? Фала ви

11. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.067

https://www.facebook.com/frizerskisalonStudioS/?fref=ts

Само покажи му слика, дечково е феноменален. Единствено тој успеал да ми погоди како сакам :) Ти ја гледа косата, детално ти ја анализира и ти кажува што да очекуваш. ОДЛИЧЕН ! :)

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.067
    Се фарбав 3 години плава,сега си ја враќам темната, но тоа што расте не се менува :)

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    Женски, еднa мoлбa дo вaс - вие штo се фaрбaте црнa теѓет :)
    Препoрaчaјте ми некoјa убaвa фaрбa дa гo имa интензивнo тoј сјaј и дa не се oдмивa брзo црнaтa. Минaтиве месеци јa кoристев фaрбaтa нa Мис меџик и супер фaќa , не се измивa брзo нo ме нервирa ПРЕмнoгу штo е тoлку течнa ,се прaвaм црнa јaс ,ѕидoвите, плoчките дoдекa се фaрбaм. Незнaм нaвистинa зaштo фaрбиве се тoлку течни , кaкo вoдa. Зaтoa и се 70 денaри :D
    Кaжете некoјa другa дa прoбaм oсвен нa Гaрниер, Лoреaл и Пaлете.

14. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.637
    A da ja probas syoss crna so teget sjaj,porano ja koristev i bev zadovolna od nea,ama kako pocnav so k'na da se farbam ne mozam sega da se farbam so farba:(

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801

Ја имам пробано но многу оддамна не се ни секавам дали или не бев задоволна од неа , ќе пробам се мислев за сајос или аура експлицит па ќе пишам овде. Ода за кната имам слушнато дека неможе после да се фарбаш подобро прашај некој фризер да ти каже како да се ослободиш од кната

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.374
    Допаѓања:
    2.647
    А да не знаеш колку е отприлика нијансирање?

17. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.067
    Не знам точно, можеш да му пишеш на фб, ќе ти каже :)

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    2.807
    Купив боја за коса Pallete сакам да се варабам за пред нова година,ама мајка ми, ми спомна дека на некој има попаднала косата од оваа боја и сеа ми исплаши не знам дали да се фарбам :^)

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    Јас со години користев Палете но бидејќи имам слаба-тенка коса фризерката ми спомна да не се фарбам веќе со неа зашто е јака за мојата коса. Инаку убава ми беше косата со нивните фарби поготово многу ми се допаѓаат Делукс фарбите , и убаво фаќаше бојата , ако се офарбаш еднаш со нивите фарби нема ништо да биде :)

На crazylady и glittergirl им се допаѓа ова.
  20. Fire*fly

Fire*fly Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Пробај со Revlon, мене ми се одлични и долготајни. Моментално ја фарбам црвена, но сум ја користела и црната, многу е добра и коста и за кожата.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.