Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Никако Палете ја горат косата

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    Благодарам , може и таа да ја пробам

3. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
  4. Lutka®

Lutka® Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    103
    И јас ја барам оваа, досега се фарбав со палете c10 мислам, и нешто слично излезе, имам светла коса природна скоро плава.. Ама не е то то сакам ваква Слушнав од сајос биле добри па ке видиме.. Следново фарбање :)

Последна измена: 29 декември 2015
  5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    @Acka22 i @Lutka® Vi ja preporacuvam ovaa farba na Evoluiotn 11.11 izgleuva vaka

Ja koristev koga bev plavusa , probajte ja mnogu e dobra , cini okolu 250 denari + ke stavite 9% hidrogen
    a imate i na still , ovaa ja ima po parfimeriite

На Lutka® му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lutka®

Lutka® Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    103
    Ја имам користено еволушн, многу ми ја оштети косата и ми испадна лилаво-сивкаста, и за оваа доле стил ми рекоа дека е убава, ке видиме како ке испадне ке ја земам оваа стил па ке пишам како испаднало :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801

Штом имаш светла основа сигурно убаво ќе ти фати :) тогаш пробај ја оваа на Стил , па баш пиши ни(fingers)

На Lutka® му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    Сакам да ве прашам пред два дена се исфарбав плаво но мн светла ми испадна и сакам утре да ја исфарбам малку потемна, дали е во ред да се бојадисувам за толку кратко време??

9. Lutka®

Lutka® Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    103
    Почекај уште ден два да не е набрзина.

10. Teodor`s mom

Teodor`s mom Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    40
    поззче до тебе и среќни празници. еден совет од мене. јас ја бојадисувам косата откако знам за себе. се започна со малку малку боја, малку малку посветла нијанса од мојата руса коса, па постепено само корен, па ајде потоа и целата и веке сум во фаза кога едноставно МОРАМ да го правам тоа зошто не личи да ја оставиш така нели... како и да е, можам да ти дадам само мал совет да не почнуваш воопшто ако досега не си имала такво искуство. едино добро со ке добиеш од сето тоа измачување е добра боја изглед... и шо викаш нешто ке промениш на себе.. но, помисли на сето останато... секој месец обавезно фарбање... печењето, уништувањето на косата и ред други работи. сепак твој си е изборот, но... јас искрено ти давам совет немој да гоправиш тоа. ако толку сакаш да промениш нешто,нека немора да е тоа фарба за коса долготрајна.. денес имаш еден куп препарати, односно привремени бои за коса, обелувачи и дрн дрн ред други.. замисли девојчиња на некои 17,18 год со степ си ја бојадисуваат косата... хаха па им успева што е најјако :) значи не велам дека треба да го направиш тоа, но долготрајна боја за коса... хм мислам подобро не. сепак како си сакаш ти

11. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Ме замисливте малку со тврдењата дека еволушн ја суши косата и тоа, а таман си најдов соодветна нијанса од истата. И сега не знам, според вас која би била идентична на еволушн 8.1? Само да не е многу јака или многу скапа, ми треба колку за корен покривање. Да е трајна и убаво да покрива бели :?:

12. Teodor`s mom

Teodor`s mom Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    40
    еволушн да- да знаеш дека е така. некња се фарбар во неа, за прв пат, и незнаеш какви пликчиња низ цела глава ми искочија а и косата ако не и ставам силиконски капки или нешо слично за нигде ми е,. бојата да точно дека ми искочи ко што сакав.. ама... и болката што ја претрпев некња дури седев со фабра на главата ауууу..... уф... незнам за следен пат ке се размислам два пати дали на еволушн ке земам пак фарба.... иако стварно пак ке кажам бојата е топ...

13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.802
    Вака сега да ве прашам нешто...Природно косата ми е каференгија то ест така кафеава ми беше.Два пати ја исфарбав минатото лето и уште ми држи бојата(интересна работа види ти то :P)...Е сега зедов палете таму скандинавско плава боја ептен ама ептен плава....и косата ми е оранџ џус,портокал испадна...планирам во јуни пак да ја фарбам,ама како бре да ја напрам онака со фарба да ми излези плава,на пример......ете нешто како да биди како на Тамара Тодевска да речиме ете на неа прво ми текна.Ама со фарба,не сакам колор шампони такви работи де...
    иии сакам само со фарба...
    м?:?:

14. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    @simonna.a де бе јануари сме, а ти се мислиш у јуни да се фарбаш пак :D
    Ако сакаш плава ќе ти треба прво бланш, со фарба само ќе се мачиш џабе. :)

На simonna.a и mimi**** им се допаѓа ова.
  15. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.802
    Абе јас ко она на нероден петко капа кројат станав...ај ќе видам има време шо викаш
    абе тешко мене со мене:rofl:

16. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    866

Девојки дали некаде ја има фарбава во Скопје,се убив од барање по мојот град,ја нема во Космо ни никаде на друго место.Дали некој ја има негде видено или купено,дали ја има во @dm drogerie markt ??

17. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Пред неколку месеци ја имаше сигурно во ДМ, сега не знам, да не те лажам, пиши им на форумов има тема за производи во ДМ.
    едит: утре веројатно ќе одам до ДМ и Веро, ќе погледнам па ќе ти пишам.

Последна измена: 10 јануари 2016
    На mimoza.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    510
    Имав кафеава боја на коса и сакав да направам промена да се бојадисам црвена, не бев сигурна колку ќе ми одговара па продавачката ме убеди да се бојадисам со колор шампон, да не е голема штета доколку не се бендисам. Среќа мн ми се допадна како ми стои, е сега имам прашање , дали да чекам додека не испадне колор шампомот па да се бојадисам со фарба или може и пред да испадне?

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801

Немoрa дa чекaш дa испaдне , мoжеш oдмa дa се фaрбaш. Фaрбaтa е пoјaкa oд кoлoр шaмпoнoт

20. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    10.893
    Да прашам за да ја направам пак плава сеа немора баш плава ама натака можам да ја направам без да ја бланширам?