може, со некаква си крем фарба на фризер да ти постигнат боја каква што сакаш, без бланш... само тоа е поскапа варијанта. А за сама дома не ми се верува...
Па според тоа што бев 2 пати бланширана па темна ми беше па пак плава и сеа ми е темна се мислам дали да се фарбам и многу ми е оштетена и сува,а и незнам веќе што да и правам како да ја омекнам незнам
Прво најдобро е малку да ја одмориш и да ја вратиш во нормала па потоа фарбај се... на фризер можеш да ја добиеш посакуваната боја и со бланш + olaplex + фарба и нема воопшто да ја уништиш поради olaplex- от. Косата ќе ти остане потполно неоштетена и мека.
Пaк ли ќе пoминувaш низ oвие перипетии Штoм тoлку сaкaш сaмo нa фризер вaкa дoмa уште тoлку ќе јa исушиш кoсaтa a без блaнш немa шaнси дa се oсветли
Прaшaј нa фризер дaли мoжaт сo декoлoрaнт нo не верувaм декa би се нaфaтиле.. Јaс би ти препoрaчaлa дa не прaвиш ништo сепaк
Видов во Дм во Веро Џамбо, ги има по цена од 535 денари. Таму имаше нијанси 01, 02 и 04, продавачката рече дека може во другите дм продавници да има други нијанси. Во маркетот Веро ги нема овие, ги има само обичните Recital Preference фарби.
Фала ти многу,јас успеав да ги најдам 1,2 и 3 во Космо ама 5 и 6 никаде.Ми останува да одам во Скопје и да ги поминам сите ДМ,може ќе имам среќа.
И друго нешто ќе ти предложам. Увозници/дистрибутери на фарбава се ТИМ поинт-Скопје, можеш да им се јавиш на 02/3111-316 и да ги прашаш дали твоево бројче воопшто го увезуваат во Македонија, и на кои места може да се најде. Верувам дека ќе ти излезат во пресрет, нивен интерес е да се задоволни потрошувачите.
се имам така исфарбано за 2 дена пак и цела коса ми беше како метла , поарно не брзај чекај барем 2 недели или 1 недела нека помине.
прелив како се употребуваат? колку ќе ми требаат за коса под раменици..имав омбре но ми пожолте косиштево :/
да тоа е прелив...се нанесува на мокра коса и се масира косата убаво да фати секаде.... може и да се направи со мешање на плава фарба бела и една точка црна фарба...за да добиеш сива нијанса
не знам дали ми е соодветно прашањето за тука, но дали некоја од вас знае колку е фарбањето во Вип Студио 2 во Бисер? Не мислам на класично фарбање, него нешто сомбре, омбре и така