Косата ми е светло кафеава, сакам да ја исфарбам темно црвена, ќе ми фати ли одма, која фарба би можела да ја ставам, каков хидроген итн? @koritsaki како постручна за бојадисување на косата нека ми каже некој совет ако може
@kallias срцка да , ќе ти фати од прва сигурно , инаку јас во Гр кај нас ги земам фарбите на Колестон но тие во туба што се , еве пребарав на нет и овие бои ми излегоа црвенкасти Оваа на сликата е под бр. 44/65, не ти се лоши и 55/65 , 55/66. Имаш голем избор на нијанси инаку ги имаш во Хондос центар и во Сефора. Земи си хидроген 9% па потоа од кога ќе ја добиеш бојата можеш и 6ка да користиш. Што треба слободно прашај ме па чекам и слика
Thank you my darling планирам да се шишам кратко и да се исфарбам на црвено, одааамна не сум се фарбала на црвено, едно 15 години сигурно па си велам ај да пробам малку дали ќе ми стои, така нешто како на сликата што си постирала, таа боичка, ќе идам до Хондос, ќе ѕирнам кои бои ги имаат на Колестон иии ќе постирам овде кога ќе бидам готова Фала ти за издвоеното време срцка
Јас мислам првиот пат барем неколку нијанси посветла фарба да купиш од таа што сакаш да ти искочи. Се фарбав црвена и секогаш ми излегуваше потемна од сликата, инаку јас имам темно кафена природна коса. Ајде со среќа, јас многу сакам црвена коса ама одржувањето е мака
Е да, за нијанса поблиску до таа што е на сликата секогаш посветла и јас така правам, дека бев плава до скоро па поради бременоста се исфарбав светло чоколадна и сега ми здосади дека плавото што ми беше ми е посветла од коренот и сеа ќе ја ишишам скроз кратка и ќе се исфарбам црвена, само ќе земам по светла за да ми излезе средно црвена, а да ставам хидроген 12% или со 9 ќе биде ??
Пред година дена ја осветлував мојата, сакав од црна гламја плава да ја направам, отидов во BeautyBar спроти соборна и искрено многу сум задоволна како ми ја направија, али се помачив година дена со осветлување и фарбање и сега ми е донесена до посакуваната нијанса, девојките се одлични, си ја знаат работата и гратис добиваш по некое советче за коса
Женски , вие што ги имате користено фарбиве за коса Still , кажете ми во Ск од каде ги купувате? Јас ја најдов на зелено пазарче , по цена од 140 денари. Ја има ли во некоја парфимерија и каде? Јас ја земав оваа пред 1 месец и баш сега се офарбав со неа , па се надевам дека нема брзо да падне како Аурата. @MiloMalo дали можеби ти знаеш?
Не знам за во Скопје срц, ваму кај нас ја има по маалски парфимерии отприлика таа и е цената и тука, а инаку ја имам користено како прелив додека бев плава и многу време траеше никако не падна, па по тоа мислам дека би била потрајна и при класично (нормално) фарбање
Вака сега...во летото два пати се исфарбав...и сега планирам пак да се исфарбам онака чисто само со фарба...ќе му наштети ли тоа на косата многу или?
Зашто да ти штети? Па јас секој месец се фарбам , ако сакаш да одржуваш една боја мора да се фарбаш често јас се фарбам еднаш месечно (а ако ти е темна можеш и само коренот)
@koritsaki срцка оваа ја земав црвена арно ама хидрогенот со неа е 6% , да купам 9% или да оставам како шо е во кутијата со 6-ката да се исфарбам, ќе ми фати црвено нешто? Не сакам жар да е како на сликата, потемна црвена сакам да ми излезе...
Срц , најдобро стави 9ка во случај да ти излезе потемна , па ако излезе светла по еден месец пак исфарбај се со истата ама 6ка хидроген и така
Женски (од Битола),дали знаете во кој салон кај нас дали веќе користат Олаплекс?Прилично ми е оштетена косата,а сум за фарбање П.С. А ,тоа се купува за дома или мора во салон?
Што знам,си реков да не ми се направи косата како сено,да ми изгори што велат... епа без гајле да си бидам ко така
А како сакаш да се фарбаш? Сега ако сакаш да се правиш плава , ќе се оштети од тоа бланшевите. Исто така се оштетува косата од топлина , пеглање , фен, фигаро итн... Јас веќе овие 3 работи не ги користам и има големо подобрување. Исто така можеш да користиш и масло арганово или кокосово ако веќе не користиш..
Користев скандинавско-плава боја на фарба и косата ми излезе оранџ џус како портокал де е сега планирам после матурата да си ја истрижам косата и пак со истата фарба да ја направам..ама не знам..што знам..да не згрешам ако пак се офарбам