Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. anamarija65

anamarija65 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    113
    Препорака за некоја добра фарба за темно кафена/црна коса.. не да е црна него измеѓу тука ?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    Вака нешто? Оваа е на Кене бројче 3 :)

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Косата ми е светло кафеава, сакам да ја исфарбам темно црвена, ќе ми фати ли одма, која фарба би можела да ја ставам, каков хидроген итн? @koritsaki како постручна за бојадисување на косата нека ми каже некој совет ако може ;)

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    @kallias срцка да , ќе ти фати од прва сигурно , инаку јас во Гр кај нас ги земам фарбите на Колестон но тие во туба што се , еве пребарав на нет и овие бои ми излегоа црвенкасти

Оваа на сликата е под бр. 44/65, не ти се лоши и 55/65 , 55/66. Имаш голем избор на нијанси инаку ги имаш во Хондос центар и во Сефора. Земи си хидроген 9% па потоа од кога ќе ја добиеш бојата можеш и 6ка да користиш. Што треба слободно прашај ме :) па чекам и слика ;):)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Thank you my darling :* планирам да се шишам кратко и да се исфарбам на црвено, одааамна не сум се фарбала на црвено, едно 15 години сигурно :) па си велам ај да пробам малку дали ќе ми стои, така нешто како на сликата што си постирала, таа боичка, ќе идам до Хондос, ќе ѕирнам кои бои ги имаат на Колестон иии ќе постирам овде кога ќе бидам готова 8)
    Фала ти за издвоеното време срцка :*

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас мислам првиот пат барем неколку нијанси посветла фарба да купиш од таа што сакаш да ти искочи. Се фарбав црвена и секогаш ми излегуваше потемна од сликата, инаку јас имам темно кафена природна коса. :) Ајде со среќа, јас многу сакам црвена коса ама одржувањето е мака :)

7. anamarija65

anamarija65 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    113

Дада таква боја, фалаа многу :*

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Е да, за нијанса поблиску до таа што е на сликата секогаш посветла и јас така правам, дека бев плава до скоро па поради бременоста се исфарбав светло чоколадна и сега ми здосади дека плавото што ми беше ми е посветла од коренот и сеа ќе ја ишишам скроз кратка и ќе се исфарбам црвена, само ќе земам по светла за да ми излезе средно црвена, а да ставам хидроген 12% или со 9 ќе биде ??

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Мислам со 9 ќе биде, јас со 12ка се фарбав за светло црвена.

10. tea20

tea20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    366
    Пред година дена ја осветлував мојата, сакав од црна гламја плава да ја направам, отидов во BeautyBar спроти соборна и искрено многу сум задоволна како ми ја направија, али се помачив година дена со осветлување и фарбање и сега ми е донесена до посакуваната нијанса, девојките се одлични, си ја знаат работата и гратис добиваш по некое советче за коса

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    Женски , вие што ги имате користено фарбиве за коса Still , кажете ми во Ск од каде ги купувате? Јас ја најдов на зелено пазарче , по цена од 140 денари. Ја има ли во некоја парфимерија и каде?
    Јас ја земав оваа пред 1 месец и баш сега се офарбав со неа , па се надевам дека нема брзо да падне како Аурата. @MiloMalo дали можеби ти знаеш? :)

12. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Не знам за во Скопје срц, ваму кај нас ја има по маалски парфимерии отприлика таа и е цената и тука, а инаку ја имам користено како прелив додека бев плава и многу време траеше никако не падна, па по тоа мислам дека би била потрајна и при класично (нормално) фарбање :)

13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.802
    Вака сега...во летото два пати се исфарбав...и сега планирам пак да се исфарбам онака чисто само со фарба...ќе му наштети ли тоа на косата многу или?

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    Зашто да ти штети? Па јас секој месец се фарбам , ако сакаш да одржуваш една боја мора да се фарбаш често јас се фарбам еднаш месечно (а ако ти е темна можеш и само коренот)

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @koritsaki срцка оваа ја земав црвена арно ама хидрогенот со неа е 6% , да купам 9% или да оставам како шо е во кутијата со 6-ката да се исфарбам, ќе ми фати црвено нешто? Не сакам жар да е како на сликата, потемна црвена сакам да ми излезе... Screenshot_2016-02-28-14-53-03-1.png

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    Срц , најдобро стави 9ка во случај да ти излезе потемна , па ако излезе светла по еден месец пак исфарбај се со истата ама 6ка хидроген и така :)

17. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    9.164
    Женски (од Битола),дали знаете во кој салон кај нас дали веќе користат Олаплекс?Прилично ми е оштетена косата,а сум за фарбање|(
    П.С. А ,тоа се купува за дома или мора во салон?

18. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.802
    Што знам,си реков да не ми се направи косата како сено,да ми изгори што велат...
    епа без гајле да си бидам ко така :smirk:

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.875
    Допаѓања:
    107.801
    А како сакаш да се фарбаш? Сега ако сакаш да се правиш плава , ќе се оштети од тоа бланшевите. Исто така се оштетува косата од топлина , пеглање , фен, фигаро итн... Јас веќе овие 3 работи не ги користам и има големо подобрување. Исто така можеш да користиш и масло арганово или кокосово ако веќе не користиш..

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.802
    Користев скандинавско-плава боја на фарба и косата ми излезе оранџ џус како портокал де
    е сега планирам после матурата да си ја истрижам косата и пак со истата фарба да ја направам..ама не знам..што знам..да не згрешам ако пак се офарбам