Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104

мислам дека 9% ми стави, а дали бланшот е многу штетен за косата бидејки сакам иста нијанса да ми биде коренот со останатиот дел од косата.

2. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    Здраво ФЕминки. Сакам да ми дадете совет за некој многу добар фризер во Скопје што сте испробале за ФАРБАЊЕ на коса. Светло кафеава ми е, а сакам да ја направам ептен темно кафена. Ви благодарамммм

Исто така, сакам да Ве прашам каде можам да најдам темно кафеав колор шампон, бидејќи во ДМ не најдов. Ви благодарам уште еднаш

3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.506
    Девојки пишав и во темата за руса коса, сакам постепено да ја осветлувам косата, сега ми е темно кафена, ако ја ставам оваа фарба каква ќе ми испадне, има некоја поискусна со фарбањево, немам храброст на фризер да одам и директно да се направам плава, ми е страв дали ќе ми стои или нема, па затоа сакам постепено, еднаш ја осветлив со бланш на фризер божем за некоја темна плава ваква ко сликава што ја постирав ама не личеше на ништо бакарна испадна плус испогорена.

4. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Дали знае некој каде има донесено од новата линија на Syoss- Mixing colors ?
    Јас на 50 места кај што прашав немаше.
    Поточно 5.32 . MC_460x350_532.png

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    А какви се овие фарби?

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.874
    Допаѓања:
    107.793
    @Veki4kaa

Бaш сo oвaa фaрбa немa дa ти фaти зaштo е без aмoнијaк. Нo и дa прoбaш бидејќи веќе јa имaш фaрбaнo кoсaтa aкo стaвиш и некoјa нaјсветлa плaвa кoренoт ќе ти стaне жoлтo пoртoкaлoв a нaдoле немa ништo дa се смени. Темнoтo тешкo се менувa oд искуствo ти кaжувaм:) јaс би ти реклa нa фризер дa си oдиш aкo си решенa дa менувaш прoбaј немoрa oни oдмa плaвa дa те oфaрбaaт мoжеш дa прoбaш некoјa фaрбa кaкo oвaa пoгoре нa сликaтa дa видиш кaкo ќе ти стoи. Првo ќе јa извaдaт кaфенaтa сo блaнш или декoлoрaтoр зaвиси пa пoтoa те фaрбaaт сo кaквa бoјa сaкaш. А пa нa крaј крaевa oд плaвa нa кaфенa мoжеш дa јa врaтиш aкo не ти се дoпaѓa се фaрбaш пaк кaфенa и гoтoвo :)

7. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Нова колекција од Syoss ,нијансата баш што ја сакав добиена без да мешам различни бои ,хидрогени ама ете секаде кај што прашав ја нема. На црвена основа вака нешто треба да излезе .

Прикачени фајлови:

На Bozica1980, crazylady, Bridget и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Совет за број на фарба (и марка) како на сликава?

Прикачени фајлови:

9. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Девојки имам кафена коса и никогаш до сега ја немам фарбано, пошто ми е виткана и страв ми е ако ја исфарбам нема да ми се витка повеќе. Но нешто во последно време почнав да сакам плава коса, па се мислам да ја исфарбам. Што мислите да ја фарбам ли плава, ќе ми излезе нешто и дали многу ќе ми се уништи? :|

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Ми личи на 7.1, марка може било која, еволушн, кене, лореал, вела... најубаво земи си од таа багра за поубаво да ти испадне :)

На Iva-Mici му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    @tea20 колку плаќаш кажи ми за фарбање во BeautyBar? и колку унапред се закажува? Јас имав темна кафеава, па демек нешто се фарбав, прамени, триста чуда и сега имам некоја чудна нијанса на кафеава па би сакала да си ја офарбам пак. Да ви кажам јас би и за нешто пофраерско, на инста и на пинтерест се изнагледав добри фризури, со балајаж, прамени доле, горе, ама никако да најдам добар фризер!

12. tea20

tea20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    366
    @Freya123 zavisi kolkava ti e kosata, cenovnikot go imas na www.beautybar.mk mozes da si vidis, za razlicni dolzini imas razlicni ceni, jas sum mnogu zadovolna od uslugite, I od samite vraboteni, kaj koj I da pocnes nema da zgresis site se extra. Za zakazuvanje moze da ti zakazat I od denes za utre. Se nadevam deka ti pomognav :* probaj pa kazi mi kako si pominala, pozz

На Freya123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    9.029
    Некој искуство во Дадар со техникава балајаж? И какви фарби употребува?

14. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    9.029
    Некој искуство во Дадар со техникава балајаж? И какви фарби употребува?

15. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    10.518
    Пипл, сакам да си ја фарбам косата портокалова, ама да почнам со колор шампон, не одма со фарба, да можам полесно да се отарасам од неа ако не ме личи, а и да не ја оштетувам косата. Имам кафеава коса, па не знам дали ќе фати. Имал некој слично искуство, па да ми каже што-како?

Последна измена: 30 март 2016
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.874
    Допаѓања:
    107.793
    Со колор шампон , а ни со фарба нема да ти фати. Ќе треба прво да се осветли па потоа да се фарба , зашто за жал на темна основа не фаќа ништо. Портокаловата боја е специфична боја затоа најубаво оди си на фризер :)

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    10.518
    Па бев боштум прашав.. и она ми рече дека ќе фати ама немала да биде бојата многу јака, побледа ќе била.. имам другарка што уопште црвена боја не и фати на светло кафеава коса.. а ја ем потемна, ем па портокалова. А бланш да ставам не сакам, метла косата ќе ми стане :(

18. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    Некоја да ми помогне, коренот и надолу 10 cm ми се посветли а надолу ми е темна, иначе сум темно кафена. Како да ја изедначам некој начин????само со фарбање пак се познава

19. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    Оди на фризер да ти ја нијансираат

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.874
    Допаѓања:
    107.793

Во твојот случај мора бланш да ставиш. Или па пробај со деколораторот colorb4 го има во Космо околу 800 денари , јас ја осветлував така од црна и добив некоја црвенкасто кафена боја , ти ако сакаш црвена лесно можеше на овој начин да ја добиеш , но вака портокалова , незнам зашто е светла боја мора подобро да се осветли.

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.