мислам дека 9% ми стави, а дали бланшот е многу штетен за косата бидејки сакам иста нијанса да ми биде коренот со останатиот дел од косата.
Здраво ФЕминки. Сакам да ми дадете совет за некој многу добар фризер во Скопје што сте испробале за ФАРБАЊЕ на коса. Светло кафеава ми е, а сакам да ја направам ептен темно кафена. Ви благодарамммм Исто така, сакам да Ве прашам каде можам да најдам темно кафеав колор шампон, бидејќи во ДМ не најдов. Ви благодарам уште еднаш
Девојки пишав и во темата за руса коса, сакам постепено да ја осветлувам косата, сега ми е темно кафена, ако ја ставам оваа фарба каква ќе ми испадне, има некоја поискусна со фарбањево, немам храброст на фризер да одам и директно да се направам плава, ми е страв дали ќе ми стои или нема, па затоа сакам постепено, еднаш ја осветлив со бланш на фризер божем за некоја темна плава ваква ко сликава што ја постирав ама не личеше на ништо бакарна испадна плус испогорена.
Дали знае некој каде има донесено од новата линија на Syoss- Mixing colors ? Јас на 50 места кај што прашав немаше. Поточно 5.32 .
@Veki4kaa Бaш сo oвaa фaрбa немa дa ти фaти зaштo е без aмoнијaк. Нo и дa прoбaш бидејќи веќе јa имaш фaрбaнo кoсaтa aкo стaвиш и некoјa нaјсветлa плaвa кoренoт ќе ти стaне жoлтo пoртoкaлoв a нaдoле немa ништo дa се смени. Темнoтo тешкo се менувa oд искуствo ти кaжувaм јaс би ти реклa нa фризер дa си oдиш aкo си решенa дa менувaш прoбaј немoрa oни oдмa плaвa дa те oфaрбaaт мoжеш дa прoбaш некoјa фaрбa кaкo oвaa пoгoре нa сликaтa дa видиш кaкo ќе ти стoи. Првo ќе јa извaдaт кaфенaтa сo блaнш или декoлoрaтoр зaвиси пa пoтoa те фaрбaaт сo кaквa бoјa сaкaш. А пa нa крaј крaевa oд плaвa нa кaфенa мoжеш дa јa врaтиш aкo не ти се дoпaѓa се фaрбaш пaк кaфенa и гoтoвo
Нова колекција од Syoss ,нијансата баш што ја сакав добиена без да мешам различни бои ,хидрогени ама ете секаде кај што прашав ја нема. На црвена основа вака нешто треба да излезе .
Девојки имам кафена коса и никогаш до сега ја немам фарбано, пошто ми е виткана и страв ми е ако ја исфарбам нема да ми се витка повеќе. Но нешто во последно време почнав да сакам плава коса, па се мислам да ја исфарбам. Што мислите да ја фарбам ли плава, ќе ми излезе нешто и дали многу ќе ми се уништи?
Ми личи на 7.1, марка може било која, еволушн, кене, лореал, вела... најубаво земи си од таа багра за поубаво да ти испадне
@tea20 колку плаќаш кажи ми за фарбање во BeautyBar? и колку унапред се закажува? Јас имав темна кафеава, па демек нешто се фарбав, прамени, триста чуда и сега имам некоја чудна нијанса на кафеава па би сакала да си ја офарбам пак. Да ви кажам јас би и за нешто пофраерско, на инста и на пинтерест се изнагледав добри фризури, со балајаж, прамени доле, горе, ама никако да најдам добар фризер!
@Freya123 zavisi kolkava ti e kosata, cenovnikot go imas na www.beautybar.mk mozes da si vidis, za razlicni dolzini imas razlicni ceni, jas sum mnogu zadovolna od uslugite, I od samite vraboteni, kaj koj I da pocnes nema da zgresis site se extra. Za zakazuvanje moze da ti zakazat I od denes za utre. Se nadevam deka ti pomognav probaj pa kazi mi kako si pominala, pozz
Пипл, сакам да си ја фарбам косата портокалова, ама да почнам со колор шампон, не одма со фарба, да можам полесно да се отарасам од неа ако не ме личи, а и да не ја оштетувам косата. Имам кафеава коса, па не знам дали ќе фати. Имал некој слично искуство, па да ми каже што-како?
Со колор шампон , а ни со фарба нема да ти фати. Ќе треба прво да се осветли па потоа да се фарба , зашто за жал на темна основа не фаќа ништо. Портокаловата боја е специфична боја затоа најубаво оди си на фризер
Па бев боштум прашав.. и она ми рече дека ќе фати ама немала да биде бојата многу јака, побледа ќе била.. имам другарка што уопште црвена боја не и фати на светло кафеава коса.. а ја ем потемна, ем па портокалова. А бланш да ставам не сакам, метла косата ќе ми стане
Некоја да ми помогне, коренот и надолу 10 cm ми се посветли а надолу ми е темна, иначе сум темно кафена. Како да ја изедначам некој начин????само со фарбање пак се познава
Во твојот случај мора бланш да ставиш. Или па пробај со деколораторот colorb4 го има во Космо околу 800 денари , јас ја осветлував така од црна и добив некоја црвенкасто кафена боја , ти ако сакаш црвена лесно можеше на овој начин да ја добиеш , но вака портокалова , незнам зашто е светла боја мора подобро да се осветли.