Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. cloud

cloud Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    1.873
    Другарка моја исто е фарбана црна. И она како тебе сакаше да смени некоја друга боја, посветла.
    Одговорот на фризерот беше дека само со црвена би можело да се направи нешто а да не се оштети косата. Имало сега и начини и методи доколку би сакала нешто посветло но ќе ја чинело и време и пари.

Гледам тебе дома не ти успеало ни со црвена фарба така да изгледа ќе мора да посетиш фризер доколку не ти се чека да ти порасне косата. :)

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    107.990
    @kim.k дома немој сама бланш да ставаш.. јас неколку пати имам ставано и косата после изгорена , ластик. На фризер нека те средат , раат ќе си. Еве и јас колку пати имам менувано од црна на црвена , па на плава ама малку тешка е црнава боја за вадење , сепак мораш бланш па фарба и не очекувај од прва одлични разултати :)

3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Искрено, поинаку од црнка и не можам да те замислам, дека и црни ти се веѓите мислам дека е најдобро да не правиш драстична промена. Можеш по должината на пример бајалаж мислам дека убаво би ти стоело може да се направи со црвеникава нијанса ако сакаш на црвено ем ќе си ја задржиш косата да не мора да ја стрижеш скроз, ем ќе ја освежиш :) Но тоа е само мое мислење :)
    Вака нешто
    или вака

На girl-miri и kim.k им се допаѓа ова.
  4. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    @koritsaki дома сама бланш никако, ќе се осакатам ептен :D ама што знам некако не сакам да ја бланширам косава, се мислам да ја чекам да си израсне.

@MiloMalo за бајлаж и слични техники, некако немам храброст, зашто многу ретко да погодат некој. А кај што прават убаво, реално скапичко е :lol:

Фала ви девојки, ке си размислам убаво, како и да е за јас да се решам за нешто ми треба долго време :rofl:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Е така, размисли си убаво, оти ако почнеш со бланшот толку е, ако не ти се допадне после е тешко да ја вратиш пак во црна (избива бланшираното со тек на миење). Едино може тоа средството colour B4 да послужи ама можно е да не излезе исто оти подникнатиот дел ќе двои од другиот, како и да е, си треба помош од некој што се разбира во тоа :?:

6. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Имам темна коса и црни веѓи, но имам бел тен каква боја на коса ќе ми стои? Мбогу сакам да направам промена ама страв ми е да не ми стои зашто имам темни веѓи а не сакам да ги офарбам зашто си ги сакам.
    Ваква ми е косата monica-bellucci,-white-shirt-235170.jpg а јас сакам вака cruz2.jpg Прво ќе пробам со колор шампон, каква нијасна на колор шампон да земам да ја осветлам?

7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Нема да ти фати колор шампон, само со фарба.

На mila7 и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    5.911
    Какво е тоа но хеат обојување на коса?што всушност се користи?

9. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    467
    Сакам да ја променам бојата на косата, но за краток период, летово само. Си ја сакам бојата на косата, но сакам да променам нешто, да разбијам монотонија. Имам темно кафеава боја на коса. Сакам да пробам друга боја, но ако не ми се допаѓа да можам мојата боја да си ја вратам, без фарбање :rofl:. Предлози?

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.896
    Допаѓања:
    107.990
    Женски , вие што се фарбате црни , ако ставам 3% хидроген каков ќе биде резултатот?

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Читнав нешто околу ова оти, ме заинтересира, на странски форуми велат дека полутрајните бои ги мешале со слаби хидгорени, или ги користеле за правење преливи, (1.9%, 3% итн). Вака мое мислење е најдобро да си продолжиш со 6, што си е сигурно сигурно :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Имам темно кафена коса,пред еден месец се фарбав со посветла фарба,но не ми се познава баш.Сега сакам повторно да се фарбам,сакам да имам светло кафена боја на коса,да купам уште посветла фарба (плава) или? Некој да има искуство да ми помогне?

13. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Кејт, би ти препорачала да си отидеш кај некој добар фризер за бојадисување на коса, затоа што е многу тешко од потемна да направиш посветла нијанса на коса само со фарба без некои додатоци како појак хидроген или бланш.. Коренот ќе ти фати најмногу затоа што е млада коса, а другото горе-доле исто ќе си остане.
    Сеуште косата не ти е толку третирана па од прв или втор пат ќе си ја добиеш саканата нијанса на фризер оти после е потешко кога ќе шлапнеш неколку пати на своја рака фарба низ цела коса. Знам :D
    Можеш да си направиш ситни праменчиња со бланш низ цела коса, и после со посветлата фарба да се исфарбаш цела, преубаво ќе ти се прелева на сонцето, а ем нема да ја гориш цела коса. Моја сугестија, лично ја направив пред една година и се бендисав, природен изглед како сонцето само да ти ја направило така.

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Фала за советот ќе те послушам. :D

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    И јас би ти го препорачала истото. Се имам фарбано у секакви бои, светлите никако не искачаат како што треба. Јас со темно плава фарба се фарбав пред еден месец косата темно кафена ми искочи. Ма да јас сакав да ја затемнам, плус знаев дека секогаш потемно излегува така да не ми беше проблем тоа. Само сакам да ти кажам џабе ќе си ја уништиш косата дома и нема да го добиеш тоа што го сакаш.

На KejtV и SAMIRA им се допаѓа ова.
  16. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Фала уште еднаш,ќе ве послушам сигурно. :)

17. blondie100

blondie100 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    458
    Предлог за ваква боја на фарба ?

Прикачени фајлови:

18. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Кажете ми дали по скопските парфимерии некаде има фарби на Coleston?

19. blondie100

blondie100 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    458
    Има ли некој што знае оти сега брзо ми ја треба фарбата :( ?

20. Dolores93

Dolores93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    7
    Дечки мене ми расте коренот темно кафеав , а бидејќи мајка ми се фарба плава , кога она се фарбаше на рандом праменчиња си ставав и јас и сега надоле имам така светло кафеави убави прамења. Сакам и коренов да ми фати светло кафеав па сакав да ве прашам каква боја да купам , дали плава или светло кафеава ? Ја имам онаа четката од лореал што е за праменчиња само да се фарбаат па планирав така