Ја купив оваа од новите фарби на Лореал, ама скоро излегов од циклус и ќе почекам некој ден кога ќе сум ин д муд за шлапензи, ми се допадна повеќе друга нијанса ама маваше помалку накај црвено а ич не сакам црвени прамени во црна или кафена коса па на лето на сонце добиваат некоја одвратна нијанса која мава на портокалово и се одлучив за оваа, па ќе пишам за импресии кога ќе ја бојадисам косава се надевам вери сун .
јас на мојата коса се нешто и правам...порано(не многу порано)ама се до оваа зима ја нијансирав,фарбав,се што ќе ми текнеше сега ја оставив да одмара па полека си ја враќам мојата боја на коса....
Јас да си кажам впечетокот од фарбањето со Sublim Mouss: задоволна сум. Досега се бојадисував со стариот кастинг, од кој исто така бев задоволна, но прилично брзо му се миеше бојата. Овој нов мус се надевам да е траен. Единствено очекував повеќе сјај, но сепак ми се допаѓа, седи природно, исто како на сликата се добива. И една боја ми е довлона, а мојата коса е долга до средината на крстот.
косата ја немам исфрабано 2 години и конечно ми се врати во нормала . ја фарбав чоколадна и темно кафеава и кога ке падне фарбата бојата останувасхе нешто како мед боја , поради хидрогенот. едвај чекав да ми порасне и да го стрижам исфарбаниот дел . сега сакам да сменам и си мислам дали да ја исфарбам руса . не сакам да ја изгорам , а ги гледам80 % од тие што се руси им се изгорени косите и немаат никаков сјај . не сум имала руса од кога имав 4ри години . што да правам . ако ја исфарбам руса после може само корените да ги фарбам за да не ја горам цела. дали некој има прејдено од кафеава на руса да ми даде совет
Ја имам во план да се фарбам деновиве тегет-црна а иначе се фарбам црна веќе 4 години па да смениме малку иначе се фарбам со Лонда и супер ми е не ми паѓа брзо еднаш во месецот ја фарбам
Од кога сакам да се фарбам црвена, ама не сум се уште спремна да се збогувам со локните Премногу монотоно. Не можам да правам ништо со косата, ништо. Иако ја сакам, што само да ја пикнам под вода главата и без шампон да е, ми прави локни, но што е многу, многу е. Втора опција ми е модар патлиџан боја. Ау. Чудна нијанса, ама прекрасна е по мене. Спојлер
Е, па, решив. Ќе се фарбам, чекав да поминат глупостите со матура, сега решив. Се двоумам дали да одам на фризер, затоа што ми е прво фарбање, а косата ми е долга и густа, или да ме исфарба дома мајка ми ?? Секако ќе ми требаат две фарби, една не стигнува. Не сакам некоја апла промена на боја, само потемнување за 2-3 нијанси.
Јас никако да си ја опоравам бојата, ма да му се невиди и фризерките Не сум воопшто задоволна, не знам веќе кај да одам да се фарбам на крај ќе земам боја ќе купам сама. Инаку ако има некој искуство со деколорант нека пише нешто повеќе, по се изгледа тоа ми преостанува вака не иде
Си купив ваква фарба, се исфарбав, и...само коренот и некаде докај ушите ми фати убаво, надолу е потемна, ке треба нареден пат некој појак хидроген. А инаку од некои 15 години, нон стоп како камелеон менувам бои.
И јас се фарбам со оваа фарба и мене ми е добро со неа, само што јас имам кратка коса, а пред да ја скратам користев по фарба ипол.. Мислам дека појак хидроген нема многу да ти помогне, само ќе ти се упропасти влакното повеќе... Anyway..best of luck
Дидиси, најверојатно е добра, штом е за професионалци. Јас сум сега ваква офарбана, за оние што нејќат премногу горење на косата: Marion се вика “брендот“ од Битпазарска тезга, без амонијак и хидроген, ништо бре, се изненадив, само две кесички и четири капачиња топла вода и толку. А држи бојата упм. Има различни нијанси, сеа ќе ја опнам црвена или нешто потемно боја на модар патлиџан, ќе видам како ќе испадне.
Имам темно кафена коса и ич не си ја сакам,цело време сакам посветла. Е сега,сакам со Лореалов зошто нели е нешто слично на колор шампон..така? Мојата е како нијансата 50-Pure Medium Brown а сакам да ја постигнам нијансата или 60Pure Light Brown или Pure Dark Blonde .. Што мислите ќе ми фати со Лореалов? И имам долга коса веќе ми ја видовте во не толку храбри феминки,не баш до половина малку пократка,па дали ќе ми фати со една фарба или ќе треба да давам 1000 ?
Овие се Марион, претпоставувам нешто слично ко колор шампон? http://en.marionkosmetyki.pl/offer/hair ... ashes.html Ама тебе Ганшајн претходно ти беше фарбана или си шлапна на твојата природна коса, па така убаво ти фати и трае?
Луѓе, многу сакам да си ја бојадисам косата во боја на мед. Но многу се плашам од тие бели влакна. Не сакам да ги имам на 24 год.
Два пати се фарбам со оваа фарба ама воопшто не сум задоволна,незнам дали има врска бременоста со тоа што не фаќа бојата ама исто како да не сум се фарбала,добрата страна е што не ја оштетува косата како палете и ми е мека и сјајна ама не и фарбана
СО ДЕКОЛОНАТ ПАГА ЦРНАТА БОЈА??? Каде може да се купи тоа и колку пари е? Како изгледа тоа чудоо.. ако можете слика да прикачите.. Имам црна коса фарбана.. и премногу ми е изгорена бојата не паѓа никако.. па прочитав дека со деколонат паѓала али дали сигурно незнам некој ако имал такво искуство нека каже ! Инаку сакам да ја осветам само косата светло кафеава ..