1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Ја купив оваа од новите фарби на Лореал,

ама скоро излегов од циклус и ќе почекам некој ден кога ќе сум ин д муд за шлапензи, ми се допадна повеќе друга нијанса ама маваше помалку накај црвено а ич не сакам црвени прамени во црна или кафена коса па на лето на сонце добиваат некоја одвратна нијанса која мава на портокалово :puke: и се одлучив за оваа, па ќе пишам за импресии кога ќе ја бојадисам косава се надевам вери сун :) .

Прикачени фајлови:

• HCo15_7.jpg
      HCo15_7.jpg
      Големина на фајлот:
      64,1 KB
      Прегледи:
      420
  2. Dejana.M

Dejana.M Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    411
    јас на мојата коса се нешто и правам...порано(не многу порано)ама се до оваа зима ја нијансирав,фарбав,се што ќе ми текнеше сега ја оставив да одмара па полека си ја враќам мојата боја на коса....

3. Giselle

Giselle Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Јас да си кажам впечетокот од фарбањето со Sublim Mouss: задоволна сум. Досега се бојадисував со стариот кастинг, од кој исто така бев задоволна, но прилично брзо му се миеше бојата. Овој нов мус се надевам да е траен. Единствено очекував повеќе сјај, ​​но сепак ми се допаѓа, седи природно, исто како на сликата се добива. И една боја ми е довлона, а мојата коса е долга до средината на крстот.

4. EdithPiaf

EdithPiaf Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    74
    косата ја немам исфрабано 2 години и конечно ми се врати во нормала . ја фарбав чоколадна и темно кафеава и кога ке падне фарбата бојата останувасхе нешто како мед боја , поради хидрогенот. едвај чекав да ми порасне и да го стрижам исфарбаниот дел . сега сакам да сменам и си мислам дали да ја исфарбам руса . не сакам да ја изгорам , а ги гледам80 % од тие што се руси им се изгорени косите и немаат никаков сјај . не сум имала руса од кога имав 4ри години . што да правам . ако ја исфарбам руса после може само корените да ги фарбам за да не ја горам цела. дали некој има прејдено од кафеава на руса да ми даде совет :?:

5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    4.555
    Ја имам во план да се фарбам деновиве тегет-црна а иначе се фарбам црна веќе 4 години па да смениме малку иначе се фарбам со Лонда и супер ми е не ми паѓа брзо еднаш во месецот ја фарбам

6. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481

Од кога сакам да се фарбам црвена, ама не сум се уште спремна да се збогувам со локните :( :tmi:
    Премногу монотоно. Не можам да правам ништо со косата, ништо.
    Иако ја сакам, што само да ја пикнам под вода главата и без шампон да е, ми прави локни, но што е многу, многу е.
    Втора опција ми е модар патлиџан боја. Ау. :x Чудна нијанса, ама прекрасна е по мене. :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Е, па, решив. :D Ќе се фарбам, чекав да поминат глупостите со матура, сега решив.

Се двоумам дали да одам на фризер, затоа што ми е прво фарбање, а косата ми е долга и густа, или да ме исфарба дома мајка ми ?? Секако ќе ми требаат две фарби, една не стигнува. Не сакам некоја апла промена на боја, само потемнување за 2-3 нијанси. :?:

8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас никако да си ја опоравам бојата, ма да му се невиди и фризерките |( Не сум воопшто задоволна, не знам веќе кај да одам да се фарбам на крај ќе земам боја ќе купам сама.

Инаку ако има некој искуство со деколорант нека пише нешто повеќе, по се изгледа тоа ми преостанува вака не иде :x

9. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993

Си купив ваква фарба, се исфарбав, и...само коренот и некаде докај ушите ми фати убаво, надолу е потемна, ке треба нареден пат некој појак хидроген. А инаку од некои 15 години, нон стоп како камелеон менувам бои. :D

10. Butter

Butter Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    И јас се фарбам со оваа фарба и мене ми е добро со неа, само што јас имам кратка коса, а пред да ја скратам користев по фарба ипол.. Мислам дека појак хидроген нема многу да ти помогне, само ќе ти се упропасти влакното повеќе...
    Anyway..best of luck :)

11. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
  12. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Дидиси, најверојатно е добра, штом е за професионалци.

Јас сум сега ваква офарбана, за оние што нејќат премногу горење на косата: Marion се вика “брендот“ од Битпазарска тезга, без амонијак и хидроген, ништо бре, се изненадив, само две кесички и четири капачиња топла вода и толку. А држи бојата упм. Има различни нијанси, сеа ќе ја опнам црвена или нешто потемно боја на модар патлиџан, ќе видам како ќе испадне.

13. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Имам темно кафена коса и ич не си ја сакам,цело време сакам посветла.
    Е сега,сакам со Лореалов зошто нели е нешто слично на колор шампон..така?
    Мојата е како нијансата 50-Pure Medium Brown а сакам да ја постигнам нијансата или 60Pure Light Brown или Pure Dark Blonde ..
    Што мислите ќе ми фати со Лореалов?
    И имам долга коса веќе ми ја видовте во не толку храбри феминки,не баш до половина малку пократка,па дали ќе ми фати со една фарба или ќе треба да давам 1000 ? :o :o

14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Овие се Марион, претпоставувам нешто слично ко колор шампон?
    http://en.marionkosmetyki.pl/offer/hair ... ashes.html

Ама тебе Ганшајн претходно ти беше фарбана или си шлапна на твојата природна коса, па така убаво ти фати и трае? :?:

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ги има овие фарби во продажба некаде?

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ги има во Космо, во Тедико и во сите поголеми парфимерии во земјава ;) - цена околу 240 денари :)

17. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Вчера во Космо видов намалени се на 189 ден, а и во еден маркет Алди во Бутел ги има по таа цена :)

18. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Луѓе, многу сакам да си ја бојадисам косата во боја на мед. Но многу се плашам од тие бели влакна. Не сакам да ги имам на 24 год. :(

19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    Два пати се фарбам со оваа фарба ама воопшто не сум задоволна,незнам дали има врска бременоста со тоа што не фаќа бојата ама исто како да не сум се фарбала,добрата страна е што не ја оштетува косата како палете и ми е мека и сјајна ама не и фарбана ;(

20. Emma.Sun

Emma.Sun Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    62
    СО ДЕКОЛОНАТ ПАГА ЦРНАТА БОЈА???
    Каде може да се купи тоа и колку пари е?
    Како изгледа тоа чудоо.. ако можете слика да прикачите..
    Имам црна коса фарбана.. и премногу ми е изгорена бојата не паѓа никако.. па прочитав дека со деколонат паѓала али дали сигурно незнам некој ако имал такво искуство нека каже !
    Инаку сакам да ја осветам само косата светло кафеава ..