Здраво, сакам да прашам: како да ја исфарбам косава повторно кафена? (бринета). Природна ми е таква, но ја бланширав 3 пати за да добијам плава и потоа ја исфарбав портокалова и сега ми е шарена. Дали може да ми препорачате која нијанса фарба да купам за да покрие?
Која и да било нијанса да ставиш потемна ќе покрие само немој да очекуваш дека тоа ќе биде од прво фарбање , јас бев плава и се исфарбав црна и 6-7 месеца ми требаше да ја добијам саканата боја.
Плава плава плава плава црна кафена црна кафена кафена црна плава.... Добро, има црвенокоси на форумов ? И мене ми треба некој совет, ама како што гледам нема со кој да се посоветувам
Некoјa oд феминките имaше пишувaнo зa еднa фaрбa сo кoјa се прaвелa плaвa, се сеќaвaм се купувaл хидрoгенoт ... имaше и фoтoгрaфии нo oд мoб. Не мoжaм дa бaрaм.. Мнoгу беше убaвa кoсaтa,плaвa нaкaј белo.. некoјa дa кaже? @koritsaki. Милa, мислaм ти пишувaше зa фaрбaтa, дoкoлку сум грешкa, се извинувaм
@SunnyGirl2 Дa јaс тaкa се фaрбaв , пoгoре имaм стaвaнo и сликa се фaрбaв сo кене 1517 плус хидрoген 9кa или 6кa Истo и сo Гaрниер кoлoр сензејшн 111 се имaм фaрбaнo дoбрa беше и тaa
Гледав пред некој ден видео за фарбање со креп хартија. Се става во сад малку сол и топла вода, а потоа парчиња хартија, се чека малку па се става косата. Има некој искуство?
Бројче јас имам природно темно кафена, па може да кажам и црна коса ама ради бели влакна се фарбам со години. Ставам црна фарба ама мене не ми се познава. Без разлика од која и да земам фирма, се покриваат седите влакна ама косата не ми изгледа како да сум ја фарбала црна. Со мајка ми користиме иста фарба и кај неа се гледа разлика ама претпоставувам дека тоа е затоа што неа речиси цела коса и е бела. Поентата ми е ако немаш седи влакна не ја гори косата затоа што црна фарба тешко се вади ако после тоа сакаш да ставиш друга боја, а разлика во бојата од твојата природна може и да немаш.
So limon najlesno e koga odis na odmor. Isceden limon stavas na kosa i izlagas na sonce.Den-dva-tri taka i kosata osvetluva nekolku nijansi. Bidejki limonot i solta (ako evodata solena) ja susat kosata,najubavo e pred kapenje da stavis maslinovo,da postoi pola saat i da ja izmies. Ova e isprobano.
Каков хидроген користите, млечен или не? Додека праев 9% хидроген на пракса прашав шо е разликата и зошто се прај зошто во секоја фарба има и ми вика тој во фарбите е млечен и дава сјај, а не млечниот е поквалитетен во поглед за бојата, дава поинтензивнс боја ама не дава сјај на косата и поќе ја оштетва. Јас пред некој ден се праев темно лилава ама не ми фати најубо па за две нед ќе се фарбам пак и се думам да земам немлечен хидроген.
Не паѓа фарбата. Мислев дека си плавуша па за да ти обеле косата (да не ти е жолта) најлесен начин е лимонот. Мислам дека на било која коса да се стави лимон + сонце, би се добила некоја посветла нијанса.
@anakonda88 срцкa , зoштo не пробаш сo декoлoрaтoр , бaш ти пишував пред некoе време зa негo? Сo лимoн имaм прoбувaнo и резултaтoт беше сувa кoсa и ништo не се oсветли Прoбaј или сo декoлoрaтoрoт или нa фризер другo чaре немa зa црнa кoсa oд гoлемo искуствo ти збoрaм
@anakonda88 од црната спас само на фризер, јас дома пробав еднаш со деколорант и ништо папагал бев, на фризер накај 2000 платив ама ја откачив барем, и таму со деколорант ми ја вадеа, без бланш.А со Олаплекс тој третман е бајаги поскап, демек уопште не се оштетувала косата мене и без тоа не ми се оштети многу.Ама после црната треба константно фарбање зашто паѓа бојата брзо од деколорантот и станува портокалова. @1209 јас најубава нијанса на црна (што маваше на тегет) имав од Гарниер тие зелените фарби, не ми текнува на бројчето ама мислам оваа фарба дека беше.Единствена мана беше што тој тегет сјај се губеше после неколку миења.
на фризер со деклорант ти ја вадеа црната фарба и ти стана портокалова???? па нели само фарбата ја остранува и се врака природното влакно??? И дали ти се оштети од декларантот??