Здраво, Да сподели некој искуство со Дадар фризерско студио во врска со нијансирање на косата? Гледам има купон на Групер
Да не вртам наназад да барам мн се страни за читање , користам сајос фарба за коса плава но во нивната фирма нема виолетова боја,а јас сакам да си направам прамени 3-4 виолетови ,каде се најдува ваква боја ?
Imash kolor shampon vakov vo dm nakaj 60 denari e,isto taka ima i vo vero farba malku potemna od ovaa boja 70 denari e
Дали спрејот на ДМ за осветлување на плава коса функционира и за потемна коса? Ако некој има искуство нека сподели каква боја се добива
Имав кафеава ми се осветли многу но после како ми растеше се потемна ми беше и не ми се допаѓаше како изгледа па се офарбав црна
http://sml.rs/upload/media/2014/09/09/4932/Aura Explicit 4.7 Chocolate.jpg Се исфарбав со фарбата погоре, и добив нешто вакво http://yourhaircolors.com/wp-content/uploads/2015/07/emma-stone-red-hair-color.jpg (на природна светлина) ова http://omgcolors.com/wp-content/uploads/2016/08/Emma-Stone-copper-hair-color-2017.jpg така во потемно светло. Природна бојата ми беше темно кафена, а да напоменам и дека прв пат се фарбав.Бев кај фризерка (секако, не се фарбав сама), ама ме чуди зошто таква ми излезе.Има црвенкаст сјај, па малце ми пречи тоа. Прашањето ми е, дали да и’ ставам к’на ?
Имам коса како златна боја, сакам да добијам плава значи ептен накај жолто. Со фарба тоа нема да го постигнам, односно некако тешко ми оди. Ми рекоа дека може малце бланш да се стави во фарбата кога ја правам смесата. Што мислите, дали е добро тоа? да не ја изгори косата уште повеќе или да добијам некоја грда боја :/ Е сега каде се купува тоа и колку од прилика да ставам?
Mene mi beshe portokalova kosata so zlaten sjaj sega mi bela,toa go postignav so blansh i farba znachi ako sakash da dobiesh poslvetla nijansa mora da javizgorish kosata, a za blanshot zavisi kolku ti e dolga kosata za kratka kosa kje stavish 20g blansh 49den e,a za podolga kosa kje stavish 50g blansh 99den e.pozz
Девојки да ве прашам како се нанесува прелив за коса? На ист принцип како фарба со четка или поинаку? Во мојов случај не сум цела фарбана туку имам балајаж ама веќе овој прелив почна да ми паѓа па сакам повторно да ставам, ама не ми се даваат пари за фризер, веќе се утепав од давање да ми ја направат како што треба па сакав да пробам сама дома? И кој прелив да го купам и кај ги има?
Девојки имам темно кафена коса и сакам да ја осветлам за некоја нијанса која боја би ми ја препорачале?
Дали знајте некоја фирма освен Арома шо има ваква боја за коса? Зошто јас само од Арома најдов ама извајв алергиска реакција .... уште ко ме мачкаше очи ми солзеа после то ми се раскина глата од чешање и мозолки сега по две нед се смирив било како, сега сакам пак да мачкам ама со друга фарба.... барем слична да е на ова, ете не мора да е ваква зошто бев во Веро и само од та фирма видов од ни една друга, да не сум пропуштила ми е, да ми се лизнало пред очи. Ете и овие бои:
Фарби за коса професионални само или Life color или Fadiam,пробај на фб мислам дека имаше каталог од фарби на Kosmos by Premium Cosmetics ке најдеш ,мислам дека испраќат по карго ама боите им се закон
@theowndemon, не знам дали ги има по другите маркети ама во Дм можеш да најдеш колор шампон во нијанса слива. Е сега точно дека со секое миење бојата полека ќе паѓа ама па другарка стави од црвениот и еве, скоро три месеца подоцна, уште и се познава црвената боја, само што сега изгледа како да има ставено црвен прелив. Цената на едно пакување е 30 ден Едит Исто, поразговарај со девојките од подобрите фризерници, можеби ќе се нафатат да ти порачаат слична нијанса нареден пат кога ќе порачуваат за нивните салони.
Средно на почеток пробвав со многу колор шампони ама не ми фаќаат ептен темна коса имам природно, а и долго време се фарбам прв пат имам било каква реакција на фарба. Мислам дека ова со фризерниците е добра идеа, кога ми текнува мислам дека знам точно кој да прашам па ќе се обидам така ♥
да да, и си викам ако не најдам ваква фарба после 4 години пак ќе се манам црвена па да неможам да ја доизвам.