Јас сакам да сменам малце во план сум да си земам темно црвена фарба онака баш бордо . Па препорачајте ми некоја фарба само Pallete да не биди.
Дечки како да добијам ваква кафеава светла боја? Имам темно кафеава. И која фарба, дали на кеан се добри?
девојки, сакам боја како на сликата во коренот што е, мене косата ми е фарбана во слична боја но на сонце ми се сјае како портокалово и не ми се допаѓа, каква фарба да земам и да не ми паѓа на порокалово?
се имам шатирано и фарбано со колор шампони сакам да се офарбам црвена но за 5 месеци да ми порасне косава до гради барем
Predlog za vakva boja na kosa,koja farba,brojce..sakam da smenam imam sredno plava boja na kosata momentalno ama mi se zdosadi vekje...
https://www.facebook.com/kosmos.sho...881799942929/1835262436704863/?type=3&theater http://frizerskaoprema.mk/boja-za-kosа/професионална-боја-за-коса-fadiam/
Како да ја осветлам косата на природна база, без фарби и хидрогени ? Некој шампон за осветлување, нешто.. ?
Здраво девојки. Може да ми каже некоја од вас со која фарба може да се добие убава сивкаста боја? Моментално ми е бела, малку и жолтеникава. Сакам посивкаста да ми биде. Фала.
здраво знам дека прашањево е за во друга тема но ве молам некој нека ми препорача добар шампон за многу многу јак волумен и сакам косата да ми биде онака разлетана ве молам
Има вакви нијанси во Александа козметик во Капиштец, они се специјализирани за професионален фризерај... имаш и преливи и фарби
Фала ти, ќе видам ако идам денојве натака, зависи како ќе испадни планот. Ако не се помирив да ставам црвена. Пак. Знам дека ќе се зафркнам ама уба боја е
Што фарба користиш? Јас ги користев Keune 1517 , Evoluiton 11.11 за сивкаста боја , со нив ќе ставиш 6% хидроген Исто и Гарниер 111 ми беше убава @Jason123 ако сакаш да ја осветлуваш многу од црна или темно кафена , тешко на природна база со лимон имам пробано но мене ми ја исуши косата и немав никаков резултат
Ај да си прашам и јас Шатирана сум со посветли прамени(бедова боја, имам и жолти малку од баншот) но коренот ми е пораснат 2-3 прста. Светло кафена ми е природната. Сега сакам да се фарбам плава(прв пат) и незнам со која псотапка можам да ја добијам таа нијанса? Во Диор ми рекоа дека требале да ми прават дебланжирање(ако така се вика) кое што кошта 2000 денари а ја гори многу косата. Прашањето ми е дали само со плава фарба (сакам Лореал без амноиак) може да ми се осветли косата? И да ми препорачате некој добар фризер што нема да ме утне и нема да ми ја изгори многу косата..
Ах, без амонијак многу тешко да фати. Дури и фарба со амонијак би двоело но барем ќе фати, каде каде. Обично еволушн 11.11 би завршило работа или кене 15,17 кај плавите како најкористени, и плус прелив можеш да си направиш за поубаво, а бланш или прамени гледај да има поминато барем пола година од претходните, тогаш обнови си ги. И инсистирај на олаплекс, да си ја заштитиш косата да не ти се гори.