Imam prirodno kafena kosa.dolu na kraevite duri i mi e uste posvetla.e sega se mislam da ja farbam sakam nesto posvetla nijansa nakaj plavo ama da ne bide napadno,nesto kako prirodno da deluva sakam nesto vakvo samo kako i dali mozam da ja dobijam ovaa boja?
Искрено мислам дека кај нас ова тешко ќе се изведе. Не можам да разберам зошто фризерките тука ќе научат 2-3 работи и само на нив се држат, а ич не следат трендови и како да го постигнат тоа.. И јас имав некои обиди за ваква фризура (омбре, балајаж и слични техники) и ниеднаш не ми беше нешто ептен по кеиф! Е сега можеби ако одиш на поскап фризер да те направат боље, ама ептен ако знаеш дека сигурно вака ќе ти ја направи па да не ги жалиш парите. Јас си го истерав меракот неколку пати за ваква фризура и веќе не планирам да ја оштетувам до толку
Женски имаф плава накај сива коса сега ја смениф сакам баш плава (бела) ама во фарбата туриф бланш 1 лажиче ми осветле ама и од бланшот има малку жолт сјај дали можи да ја исфарвам за 2 дена оти баш не ми се чека
Ако имаш силвер шампон со него ја измиј ке ти ги неутрализира жолтите тонови мислам дека нема да ти е жолта.ЈАс моментално користам од Kyana https://www.facebook.com/kyanamacedonia/?ref=aymt_homepage_panel
Девојки многу сум насекирана. Не знам дали само мене ми се дешава наеднаш да ми текне дека косата не ми е убава црна и сакам да бидам плава па после од плава ме фаќа криза за црна.Сега еве ме пак со иста песна сум црна иако сите ми викаат дека преубаво ми стои јас некако се нервирам а па од друга страна знам дека ако ја осветлам пепел ке ми стане и некој ден си сум убава друг ден некако сум многу бледа. Оф што да правам
Само тоа ме спречува кога ке ми текне деека ке шетам со спржена коса и си викам не ја чепкам убава е ваква
Девојки ако имате искуство со фарби да ми препорачате некоја токму ваква нијанса, само по можност на Гарниер, Палете, Сајос или било која, битно поприкладна цена да е, овие на Лореал се со доста високи цени, а со оглед на тоа што имам долга коса и две не би биле доволни..
Би ти препорачала да ги ѕирнеш 5.35 и 4.30 , ми изгледа слично , и имаат често попуст без попуст фарбиве се 185 денари а со попуст околу 145 може да се најдат. Исто ти ги препорачувам зашто се `благи` за косата , не ја горат и мириса убаво фарбата , не е како останатите фарби. На Палете немој да зимаш зашто ја горат косата.
Феминки а што викате во фарбата да се измеша хидрогенот што е во фарбата со некој друг плус купен хидроген или бланш
Секако дека можеш да помешаш друг хидроген со тој што го има со фарбата во кутијата. Каква коса имаш и каква боја сакаш да постигнеш?
Имам темно кафеава боја на коса како на сликата,а сакам да ја осветлам повеќе накај плава како на втората слика
јас пробав една темно црвена нијанса и задоволна сум ама тогаш на попуст беше 200 денари , редовно се по 400 денари , па така си се вратив на Гарниер , Палете , Арома ...
Наместо овие Гарние, Палет или Арома ви препорачувам на сите Evolution фарба... околу 50-60 денари се поскапи од овие, можеби и помалце, а се далеку поквалитетни.