Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Emma.Sun

Emma.Sun Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    62
    Во Скопје каде се продава ДЕКОЛОРАНТ ?!
    И колку е ?

2. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Бев фарбана кафеаво, темно, ама падна фарбата од корените, богами од пола коса, само на дрвовите имав и на средината малку од таа боја.

3. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Значи не знам веќе за која фарба да се одлучам...имам природна костенлива боја на коса, се канам веќе 3 години да ја затемнам...сега ги загледав новите бои на Л'ореал Sublime mousse и читам reviews да видам искуства од луѓево и не можам крајот да го најдам... за истата боја 10 различни мислења од "тотално разочарување" до "повеќе од совршено" и ајде сега... :tmi: Има ли некоја цурка добро искуство со L'oreal Casting или овие Sublime Mousse да ми препорача од темните бои Pure Darkest Brown или црната и да има сјај на здрава коса... ??

4. Evelyn

Evelyn Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Najdobri po mene se Lorvenn color balsam zosto nemaat amonjak i hidrogen vo niv, pa ne ja ostetuvaat kosata, a boite se prekrasni. No, da bidam iskrena i jas se macam da gi pronajdam zosto u Cosmo vece prestanaa da gi distribuiraat ;(

5. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    179
    Како ја одржавате фарбаната коса? Јас ја фарбам мојата и еве многу ми е испукана на врвовите и неможам никако да ја одржам права, а користам скапа козметика за коса...

6. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.929
    Лелеее девојки се исфарбав светло лешник :/ а ми излезе како портокалева сеа сум како морковчееее :( :( Ставив ваква [​IMG]
    и незнам сеа што да и правам да и ставам одма друга боја ќе ми се оштети многу :(
    па уште ме заебаваат еден другар на чат ми праќа слики од морков еееееее значиииииииии ми иде да си ја искубам косата :(

7. lady-17

lady-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    6
    Исфарби ја потемно и на мене имаше ми се случено така :)

8. sweetgirl92

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.929
    Да ама треба да почекам малце.. Само нез колку време треба да помине до следното фарбање. За колку време ја исфарба ти со потемна ? :(

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Почекај ако можеш две недели па префарбај ја потемна, Не те советувам порано. А каква нијанса доби, до толку ли ти е лоша :worried:

10. sweetgirl92

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.929
    Па нез како да ти кажам ама има нијанса на портокалова тоа посебно се забележува горе во коренот надоле и не е толку лоша... Ама сепак никој не ме бендиса сите ме заебаваат и ми викаат дека личам на морковче па дури и дечкоми ми рече дека боља ми била мојата а ова ми беше и прво фарбање и сеа се разочарав :( . Сепак ќе се потрудам да ја оставам вака што можам подолго :/

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Koja боја ја употреби за таква нијанса, обично такви нијанси знаат да излезат од плави нијанси..??

12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    еееј јас сакам морковче да ми излезе, ама незнам како, а и страв ми е да не не излезе како што сакам. Јас црвена ја фарбам во последно време со Гарниер, и сега каква да ставам за да ми излезе морковче? :) Или на пример, што ќе се случи ако сега на мојава коса црвено фарбана и ставам плава фарба? без бланш, без ништо, само плава фарба, можеби ќе осветли и ќе ми стане некое темно морковче? :?: :?:

13. sweetgirl92

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.929
    Ја ставив баш истата оваа боја дури ја порачав од странство :( Clariol 103b [​IMG] иначе офи нез која боја да ја ставиш да излезе така пробај со ваква како мојата можеби ке ти успеее :P

14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    E ваква боја сакам :(

15. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Дали некоја феминка ги има користено боите на L'oreal Casting темните нијанси?? Помош!! Имам природна кафеава боја костенлива, сакам да ја затмнема нијанса две, ме интересира дали се сјајни и дали сте задоволни... позз

16. Annepinky

Annepinky Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    JAS IMAV kostenilvaa boja na kosa se isfarbav crnaa segaa sakam da si ja vratam bojataa i da ja osvetlam kosata poke a da ne ja ostetam kako pomos?? ://

17. AmandaS

AmandaS Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    141
    со која фарба да се исфарбам и која нијанса за ваква боја да добијам ? :$

18. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    Со бланш :D

На yawn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Кој има употребувано некоја од плавите нијанси на Syoss фарбите?Како поминал? :D

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Колку пари се Syoss фарбите? Има убави црвени?