1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Emma.Sun

Emma.Sun Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    62
    Во Скопје каде се продава ДЕКОЛОРАНТ ?!
    И колку е ?

2. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Бев фарбана кафеаво, темно, ама падна фарбата од корените, богами од пола коса, само на дрвовите имав и на средината малку од таа боја.

3. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Значи не знам веќе за која фарба да се одлучам...имам природна костенлива боја на коса, се канам веќе 3 години да ја затемнам...сега ги загледав новите бои на Л'ореал Sublime mousse и читам reviews да видам искуства од луѓево и не можам крајот да го најдам... за истата боја 10 различни мислења од "тотално разочарување" до "повеќе од совршено" и ајде сега... :tmi: Има ли некоја цурка добро искуство со L'oreal Casting или овие Sublime Mousse да ми препорача од темните бои Pure Darkest Brown или црната и да има сјај на здрава коса... ??

4. Evelyn

Evelyn Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Najdobri po mene se Lorvenn color balsam zosto nemaat amonjak i hidrogen vo niv, pa ne ja ostetuvaat kosata, a boite se prekrasni. No, da bidam iskrena i jas se macam da gi pronajdam zosto u Cosmo vece prestanaa da gi distribuiraat ;(

5. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Како ја одржавате фарбаната коса? Јас ја фарбам мојата и еве многу ми е испукана на врвовите и неможам никако да ја одржам права, а користам скапа козметика за коса...

6. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.887
    Лелеее девојки се исфарбав светло лешник :/ а ми излезе како портокалева сеа сум како морковчееее :( :( Ставив ваква [​IMG]
    и незнам сеа што да и правам да и ставам одма друга боја ќе ми се оштети многу :(
    па уште ме заебаваат еден другар на чат ми праќа слики од морков еееееее значиииииииии ми иде да си ја искубам косата :(

7. lady-17

lady-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    6
    Исфарби ја потемно и на мене имаше ми се случено така :)

8. sweetgirl92

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.887
    Да ама треба да почекам малце.. Само нез колку време треба да помине до следното фарбање. За колку време ја исфарба ти со потемна ? :(

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Почекај ако можеш две недели па префарбај ја потемна, Не те советувам порано. А каква нијанса доби, до толку ли ти е лоша :worried:

10. sweetgirl92

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.887
    Па нез како да ти кажам ама има нијанса на портокалова тоа посебно се забележува горе во коренот надоле и не е толку лоша... Ама сепак никој не ме бендиса сите ме заебаваат и ми викаат дека личам на морковче па дури и дечкоми ми рече дека боља ми била мојата а ова ми беше и прво фарбање и сеа се разочарав :( . Сепак ќе се потрудам да ја оставам вака што можам подолго :/

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Koja боја ја употреби за таква нијанса, обично такви нијанси знаат да излезат од плави нијанси..??

12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    еееј јас сакам морковче да ми излезе, ама незнам како, а и страв ми е да не не излезе како што сакам. Јас црвена ја фарбам во последно време со Гарниер, и сега каква да ставам за да ми излезе морковче? :) Или на пример, што ќе се случи ако сега на мојава коса црвено фарбана и ставам плава фарба? без бланш, без ништо, само плава фарба, можеби ќе осветли и ќе ми стане некое темно морковче? :?: :?:

13. sweetgirl92

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.887
    Ја ставив баш истата оваа боја дури ја порачав од странство :( Clariol 103b [​IMG] иначе офи нез која боја да ја ставиш да излезе така пробај со ваква како мојата можеби ке ти успеее :P

14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    E ваква боја сакам :(

15. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Дали некоја феминка ги има користено боите на L'oreal Casting темните нијанси?? Помош!! Имам природна кафеава боја костенлива, сакам да ја затмнема нијанса две, ме интересира дали се сјајни и дали сте задоволни... позз

16. Annepinky

Annepinky Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    JAS IMAV kostenilvaa boja na kosa se isfarbav crnaa segaa sakam da si ja vratam bojataa i da ja osvetlam kosata poke a da ne ja ostetam kako pomos?? ://

17. AmandaS

AmandaS Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    141
    со која фарба да се исфарбам и која нијанса за ваква боја да добијам ? :$

18. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    Со бланш :D

На yawn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Кој има употребувано некоја од плавите нијанси на Syoss фарбите?Како поминал? :D

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Колку пари се Syoss фарбите? Има убави црвени?