Многу фарби сменив последниве месеци, а сликата ми е од крај на ноември, да размислам и да прашам една другарка ако се сети и ќе ти пишам
Predlog temno crvena boja na kosa, bez violetov otsjaj, no crvenata da ne e premnogu silna? Vo momentot sum ginger/portokalovo crvena
Девојки да не знаете дали ја има оваа фарба во Скопје? Се раствора само во вода, инаку е прашак, а амбалажата е мало шишенце. Може да ја видите на линковите... http://www.bigen-usa.com/pp-how_to_use http://bigen-usa.com/permanent-powder.php
Косата ми беше фарбана црна. Цела година не бев фарбана црна, сакав да ја осветлам . Мојата боја на коренот ја исфарбав каафеава, а надоле по црното ставив еден ден бланш па и утре дента пак го повторив со бланш и плава фарба. Сакам нешто во стил на омбре . Сега да помине некој период пак сакам да го осветлам долниот дел. Е сега сакам совет пто да направам и која фарба и бланш да ја купам за да ми биде како на сликава?
Некоја убава медова нијанса?Ја постигнав јас со фарбање со плава фарба ама секое наредно фарбање некако гледам ќе пожолтува а јас не сакам да бидам плава.Некој предлог?
Косата ми беше светло кафеава и се нафарбав со темно кафеава к'на е сега....сакам да ја променам бојата во плава...што мислите ќе може ли или премногу ќе ми се оштети косата? И дали мора најпрвин да испадне к'ната па да ја сменам? Има ли некоја слично искуство?
Кната сама нема да можеш да ја извадиш , не си требала да ставаш кна обрати се на фризер најубаво , фарба да беше друго е хидроге плус бланш се знае а вака со кна...
Предобри се. Јас се фарбав до пред некое време со оваа фарба но веќе никаде неможам да ги најдам по маркетиве
Девојки, вие што користите keune колку пари ја зимате и колку ml има фарбата? Јас сум на palete цел живот пошо таа ми се покажала најдобра и најтрајна.. ама читав добри критики за keune па сакав да ја пробам. Иначе читав на претходните страници за еволушн, мајка ми ја користи и никогаш не сум ја платила поскапо од 200 денари, со хидроген 240, јас и ја земам секој месец.
Си ја пробала ли фарбата на syoss ама онаа без амонијак? Јас последен пат земав од неа и бојата веќе 2 месеци ми нема паднато, а прв пат ја користам инаку претходно ја зимав само garnier
Немам апсолутно ништо од syoss пробано.. Јас имам добиено боја каква што сакав, светло медова, и таа си ја одржував. Е сеа, сакам да ја осветлам уште малку пред лето.. На фризер речиси никогаш не сум задоволна, а куп пари раздавани.. па сакам сама дома да експериментирам.. а не знам од кај да почнам
Па искрено и не знам колку посветла нијанса би добила ако само се исфарбаш со посветла фарба сепак останува на тоа да прашаш барем за совет од искусна фризерка
На фризер само за шишање Не се консултирам за боја пошто никогаш не ми ја погодиле, се сама се снаоѓам околу косава и секогаш сум задоволна од себе. Во секој случај, фала на предлози Друго девојки што сакав да прашам, се фарбам исклучиво со 6% хидроген.. може кога би ставила појак би имало промена? Од друга страна не би ризикувала да ја оштетам косава..
Feminki imam kafena kosa t.e svetlo kafena dole na vrvovite mi e duri i posvetla.E sega bi sakala da ja dobijam ovaa nijansa Znam deka stanuva zbor za specijalna tehnika,a ne za obicno farbanje i shatiranje i so ogled na toa deka mi e svetlo kafena sigurno kjr treba i nejzino prethodno osvetluvanje pred da se dobie slicno nesto kako na slikava.Preporaka za nekoj dobar frizer sto bi mozel ova da go izvede?I od prilika da ne znaete kako se dvizat cenite konkretno za ova?