природната боја ми е светло кафеава, имам прамени од порано,значи шатирана,и од каде излегова овие црвени нијанси не знам.Сакам да ја направам Balayage.
Аура 1.10,на Бјути колор,професионалната Субрина,на овие две бр не ги памтам,но досега тие ми се покажаа ок.
Имам природна кафеава коса и сакам да се фарбам вака. Прашањето ми е, дали има можност да го избегнам бланшот? Што би ми препорачале?
Девојки, вчера си купив фарба од Субрина, neon violet, ама прв пат користам Субрина, дали има некоја што ги користела и како е задоволна? Плус, доста е специфична бојава, а јас сум црвена фарбана, иако подолго време ја немам фарбано, па веќе ми е пораснат коренот, а и избледена ми е црвената, накај џинџер ми оди. Мислите дека ќе ми фати? Еве ја фарбата:
@blueeparadise, можам да ти одговорам општо за Субрина фарбите. Мене ми ги препорача фризерката и вака најискрено, првиот пат (пред повеќе од четири години) ја купив со тежок сомнеж и големо шубе- кај ептен евтина, па уште и „бапски“ бренд Од тогаш не паметам колку пати сум ја прекупила а ја користам „најагресивната“ 80/8 ice blond која доаѓа со 12 % хидроген и презадоволна сум! Ниту ми паѓа косата после фарбањето, ниту ми се иритира сталпот, ниту пак забележувам дека нешто особено ми ја оштетува косата (нели, сепак е фарба и одредено оштетување е очекувано). Ја натерав и мајка ми да почне да користи нивни фарби, еве ја се фали дека ниедна фарба до сега така добро не и ги покривала седите влакна. Другарка исто е презадоволна.
@Nausicaa Ти благодарам многу, ме охрабри сега навистина, зошто и јас ги имав слушано истите муабети дека е бапски бренд и неквалитетна фарба. Бојава ми е преубава, доста е специфична, јас користев прво Палете, па се префрлив на Гарниер, ама немаа ваква боја. Вечер ќе се исфарбам, па ќе пишам овде како сум задоволна. Инаку, имам уште едно прашање. Го гледав упатството на употреба, и пишува дека фарбата треба да се истури во шишенцето кај што е развивачот на бојата, па потоа од шишенцето да нанесуваш на косата што ми е малку чудно, а верувам и ќе биде доста неуредно. Јас планирам како со сите фарби да направам, да ги истурам развивачот и бојата во сад, да ги измешам со четката и така да си ја нанесам на косата. Ти како ја нанесуваш?
^ Со фарбата јас која ја користам нема таква опција па се истурам во еден сад, мешам и од таму со четка шлапам на коса. Имам порано нанесувано и со такво шишенце ама тоа е веројатно попрактично ако некој друг те фарба, вака сама немаш доволно увид колку и како си ставила. Мислам дека нема да ти направи никаква разлика ако се исфарбаш и овој пат како што си се фарбала до сега, со садче и четка А избраната боја ти е ТОП!!!
Devojki dali nekoj ja ima farbano ili nijansirano kosata kaj Alek Pallada? Cenite mu se mn visoki pa bi sakala da slusnam mislenje,da znam dali vredi da dam iskreno
@blondie100 Јас ја земав за 222 денари. Инаку, заборавив да кажам како ми испадна. Ја оставив да ми седи околу 40 минути, демек за повеќе да фати, ама не ми испадна таква. Добив некоја темно црвена, вино боја, ама тоа е најверојатно зошто не ми е падната црвената убаво. Ако ти имаш светла боја на коса, одлично ќе ти фати.
Сакам да ве прашам за совет. Имам кафеава коса, долу ми е посветла од кога ја правев balayage и има како жолтеникаво плава нијанса. Е сега сакам да ја направам тука сива ама да пробам со колор шампон или некој прашак без хидроген. Дали мислите дека би успеало и предложете ми некој квалитетни колор шампони или ако има некој бои во туби нешто.