Штом редиш темна боја на бланш, ќе ти фати. Јас портокалова се направив еднаш, со бланш и како тиква изгледав, купив од палете темно кафеава и уште не ми е падната а од летото се исфарбав.
Дали некоја од вас има правено balayage на косата? Ме интересира како излгеда косата после месец, два. Јас нема да ја правам од корен и планирам еднаш, па ако ми се свиѓа за 2-3 месеци повторно. Е сега, мора бланш да се стави и не знам дали после некое време кога ќе се одмие фарбата ќе имам коса жолта како слама? Инаку мојата боја е приближно ваква Спојлер
Па секако нема дома да ја правам. Ме интересираше каква ќе ми биде косата од бланшот после месец-два.
Ваква некако ќе изгледа, побарај со Олаплекс да ти ја направат, малку е скапо ама подобро ќе изгледа.
Кај што планирам јас да одам користат KEUNE, а ни тоа не е евтино. Пример за моја должина на коса ќе ми земат околу 2000-2500. Олаплекс не сум сретнала. Ти каде ја правеше и колку пари ти зедоа. Ако не тука, пиши ми во ЛП. Ова колку време после правење е?
Девојки , некоја да не има искуство со балајаж стилот во Тетово ? Која фризерница и цена ? И да не ми ја " утнат " на прво фарбање , не би сакала да се шетам шарена ко коза Фала унапред .
Здраво. Ми падна во око бојата на карминот од кој имаш ставено на втората слика, ќе може да ми кажеш каков е ? Се извинувам за оф топикот.
Ајде девојки мала помош Кажете ми која фарба е подобра,Кене или Еволушн за посветла коса? Пред два месеци фризерот два пати ме бланшираше и ме фарбаше со Ревлон зошто од темно кафена сакав светло сива боја.Меѓутоа после две додатни фарбања пак ми ја затемни и сега ми е жолто бакарна на дневна светлина а дома кога се гледам е лешник (едноставно катастрофа) Не добив ни блиску посакувана нијанса и светла коса.Сега сакам дома да пробам малку да ја подосветлам ама незнам ни која фарба да ја земам нит па што бројче да ставам.Фризерот ми рече дека мешал 7 ца со 9 ка (наводно на сиво мавале нијансите)
Јас ја користев Еволушн 11.11 за сива боја на косата , ја мешав бојата со 6 ка хидроген понекогаш 9 ка ако сакав по-светла сива. Ја имав користено и на Кене 1517 ама повеќе накај беж оди , другава е баш сива
Само да ми осветли бар малку па од сива веќе се откажав Имам многу бели и оваа од фризеров ништо не ми покрила,шетам со бели влакна Фала ти најмногу за помошта
Повели, 601 е бројчето. Имам цел пост некоја страна назад со слики мене како ми личеше балјажот по неколку месеци
Некоја која се фарба црна да препорача фарБа која е одлична и на боја и на сјај? Јас сум природно црна-темно кафена, еднаш се исфарбав црна па ја пораснав цела од тогаш (пред години) и ем сакам природна ем црна црна со таков прекрасен сјај што само фарба го дава Некој предлог ако имате од искуство, споделувајте, со најмала можност за оштетување на коса. Фала ви однапред
Јас не би ти советувала најискрено да ја правиш со Олаплекс, неколку мои другарки пробаа и онаа сива боја што ја има по сите видеа, ќе ја имаш две недели максимум, со миење ептен брзо паѓа и косата одма пожолтува. Ќе ти бидат само џабе фрлени пари, а доста е скапо. Инаку на тема балајаж, јас се правев во август, имав некоја сива нијанса на почеток ама нормално после некој месец почнува да пожолтува, само што јас си купив прелив од ДМ, шишенце околу 80 денари е мислам и ми трае еве 3,4 месеци. Еднаш месечно и ставам, не ја гори косата, и бојата ми ја одржува, не ми е пожолтена уште.
Епа јас затоа и се премислувам. Сакам да ја направам, ама тоа што косата ќе пожолтува и ќе мора да ставам преливи, капки и маски ми е непотребно малтретирање. Како и да е, благодарам на советот.
@CirezD Фарба што не е воопшто јака според мене е на Гарниер колор сензејшн 1.0 , претпоставувам сакаш да е обична црна , не црна теѓет?
Можеш да ми кажеш каков е тој прелив? како изгледа и како се вика? И дали би можел да се користи за целосно офарбана коса. Уште некој паталец, ако знае да ми каже, што е најпаметно и најдобро, ефикасно да се користи во домашни услови за освежување и одржување на фарбана плава коса? пример вакво и вакво средство, или ваква маска...Косава ми стана метла. Ја ишишав, ама треба уште. А нејќу толку кратка. Инаку да, и олаплекс и фиберплекс е користено во фарбањето. Сепак плава фарба, фен и пегла, убитачно е. фала ви однапред