Ставај кокосово масло пред секое миење,проверено помага. П.С.Да ѕирнам после дома што маска купив од кај мојот фризер ќе ти пишам,многу е добра за малтретирана коса.Јас во рок од еден месец два пати се бланширав и два пати се фарбав ама од маската не делува ич изгорена.
Ehoton се вика, јас од ДМ го купувам. Еве и како изгледа Се става после миење одма на мокра коса, одприлика јас ставам, ако сакам посивкаста боја да добијам тогаш повеќе ставам, ако сакам да ја освежам само малку тогаш помаку се става. Имам балајаж правено па затоа на краевите повеќе ставам ама можеш и на цела коса. А што се однесува за нега, пробај со кокосово масло, ептен помага.
Ne sum farbana od pred nova godina.Bremena sum 8nedeli.Mi kazuvaat deka e stetno.Se farbavte li vo bremenosta?Ili postoi nekojq posebna farba bez amonijak?
Па да, нормално е кога хемикалии и ставаш, ама не ја суши до толку. Мислам јас на почеток не ја третирав со ништо посебно и не ми беше она оштетена од типот метла, само суви врвовите. Сега и ставам кокосово масло еднаш месечно и многу помага.
ве молам некој да ми каже како до ваква нијанса иначе сум црна фарбана умирамм за нијансава плис за совет
Тоа што си фарбана црна ке ти е пречка за да добиеш ваква боја ... Ако ја бланшираш ке ти се направи косата тутун и џабе ке ти е ... Остај природната да ти порасни па потоа фарбај се ваква
По втор пат земам виолетова фарба, само овојпат од Garnier - Deep Amethyst и многу се изненадив што ми фати на црвенава, ми испадна темно виолетова со некој црвен сјај ама воопшто не ми пречи. Ептен ме фати мерак за бојава и мислам дека од сега ќе си ја терам виолетова, како што ќе се осветлува од миење мислам дека ќе ја добијам совршената нијанса. Е, ама после за вадење тешко ќе биде... ќе треба да ја оставам да ми порасне, а кој ќе се шета со подраснат корен.
Девојки, имам темно кафеава коса (накај црна) природна, не сум фарбана , и сакам да пробам нешто вакво : Ако може да ми дадете предлог добра фарба што нема да ми ја оштети косата многу, и дали мислите дека ке фати убаво на темна коса или да не си ја горам џабе . Немам многу искуство со фарбање.
Ваква боја со која фарба може да се добие? Инаку имам плава коса бела накај сиво фарбана со гарниер 111
Zenski,jas obicno koga se farbam ja farbam cela kosa,e sea frizerkata mi sovetuva ne bilo taka pravilno,trebalo samo izrastokot..nemali da deli nadolu kiosata,ne li stoi sareno taka?
Значи по некои 100 пат пишувам за да добијам одговор , и ке пишам пак можеби некој ке се сожали ! Која фарба е подобра , поквалитетна, која не суши од овие : 1. Гарниер 2. Аура 3.Палете 4, Експлицит 5. Мис меџик 6. Сајос ....
Garnier e ubava francuska farba i voopsto ne ja susi ,Aura i Eksplicit se isto ok najmnogu Palete ja susi kosata jas ja koristam za mene Aura i sum prezadovolna .
@Afroditaaa ,jas od garnierot ic ne bev zadovolna,ama ete kuc veli deka e zadovolna,mozebi e do kosata..so palete vcera se farbav, i sto znam ne mi izgleda loso,ubavo mi pokri beli kaj sto imav a za trajnost ne znam,prv pat ja koristam.