Farbanje samo na frizer. Doma nema sansi da se postigne ubava nijansa. Prvo sto oni tamu mesaat boi za da dobies toa sto sakas, a drugo sto koristat daleku podobri farbi. Plus si izleguvas od tamu sredena, gospodski
Нема врска . На свекрва ми еднаш пепел и ја направи фризерка косата ( свекрва ми се фарба плава веќе 18 години така да не ја бланширала , едноставно ја оставила фарбата , фатила да средува друга муштеривка , свеки реагирала , ама оваа и рекла нема ништо да биде поубаво ќе фати бојата ) . Мораше повеќекратно да се шиша за да излезе изгореното . Золва ми , скоро се фарбаше кај друга фризерка ( онаму каде се фарба редовно не можела да ја прими фризерката ) и вели : " По фарбањето , не ми стави никаков шампон , само со вода ме помина , сета боја на делот на челото и вратот ми ја остави " ... Јас мислам дека зависи каде се фарбаш . Еве кај нас во Тетово има неколку добри фризерки , околу 5 повеќе не би рекла дека се .. Зборувам за шишање и фарбање .
Пред 3 недели се фарбав прв пат на фризер со Subrina. Се фарбав од кафеава- портокалова. На почеток беше ептен јака, но ептен ми избледе, воопшто не е портокалова.Планирам да се фарбам за недела, можеби две со Syoss. Какви искуства имате со фарбава?
Косата ми е светло кафена, чоколада боја, сакам плави прамени ама да не биде како шатирана. На поголемо растојание и да не се точно од корен, да добијам ефект на преливање на некои места. Дали е можно со плава фарба или сепак мора бланш. И дали ако ја правам со бланш потоа треба прамените со фарба да ги обојам? Ве прашувам бидејќи незнам каква нијанса би биле прамените после бланш, а не сакам да одам на фризер за малку прамени.
Мислам дека ќе мораш со бланш . Јас имав слична боја на коса како тебе , можеби нијанса посветла . Сакав да се фарбам плава , и се фарбав ( секако сама на своја рака , и така имам слаба коса ако ја бланширав , ќе останев и без оваа ) меѓутоа коренот ми излезе морков боја а по должина иста ми остана по боја косата . Сега сум црна
Dali ima nekoj iskustvo so k'na.. jas sakam da ja isfarbam crna, ja prasav frizerkata mi rece deka ne e preporacliva i deka ako sakam nekogas da ja osvetlam ke se skine.. sto mislite vie.. iskustvo?
Девојки моментално имам средно~потемна кафена коса.Сакам да добиам виолетова без бланширање.Можно ли е ?
Не , можеби само на сонце нешто ке се покажува . Прво осветлија со посветла фарба , па потоа стави виолетова фарба Нема никакви шанси после да ја остраниш кна од косата . До сега не познавам некој што после кната ја осветлила косата. Мој совет земи си фарба и со помал процент хидроген
јас и не сакам да ја фарбам косата веке посветла бидејки пробав но не ми стои и затоа сакав да променам... иначе и кога се фарбам со црна секогаш хидрогенот е со помал процент фала за мислење..
Јас за прв пат се шатирав летото. Природна боја ми е темно кафеава и се шатирав плаво омбре. Сега бидејќи ја скратив косата ми падна бојата. Сакам да ја шатирам плава пак ама не омбре, сакам повеќе плава да ми е ама незнам која нијанса на плаво да ја одберам, кажете ми како би било поубаво, дали целата да се направам плава или не цела, незнам како ќе испадне и некоја слика дадете ми за предлог.
Користам Сајос,оние што осветлуваат за 7 нијанси Од нив не се оштетува косата и од кафеава излегува директно плава