Имам светол нежен тен, светли веѓи и крупни сино-зелени очи природна боја на коса ми е смеѓа ама сакам плава да се фарбам, а ми викаат немој не било убаво светла девојка со плави очи со плава коса многу бледа ке ме праело, што мислите?
@Kitty23, ако на светла девојка плава коса не стои, не знам тогаш на која стои. Ако ти е мерак да се офарбаш плава, верувам дека ќе бидеш преубава
Имам светло кафена коса,и малку црни-кафени веѓи Многу сум бела,не знам дали ќе ме личи црна да се исфарбам многу мерак ми е во последно време,и дали после тоа пак ќе можам кафена?
@Meliha. , искрено вака, мислам дека ќе се каеш. Ако имаш изразено светло лице, со црна коса инстантно ќе добиеш готик имиџ, сакала ти или не. Знај дека црната коса ќе делува како контраст на белото лице и постојано ќе делуваш бледо и нездраво. Исто, црната фарба ужасно тешко се вади, односно, реално- не се вади без опасно да си ја изгориш косата. Ако сепак ептен ти е голема желбата да се видиш како црнокоса, пробај прво со колор-шампон. Ако не си задоволна од одразот во огледалото, бојата преку миење секако постепено ќе падне а ако си се бендисуваш, наредното фарбање нека ти биде со класична фарба
Не знам , јас сум од Тетово . Ги земав од Веро маркет околу 250-280 ден беше . Поскапи се но навистина е квалитетна фарба . Ако има Веро во Прилеп , најдобро е таму да си прашаш на каса
Нема Веро кај нас ама ќе проверам во други маркети. Се има фарбано некој со црвените фарби дали се трајни или ?
Јас имам пробано плава фарба од овие , но бидејќи мојата коса е смеѓа , не ми фати многу , ми ја осветли малку и имам бебешки влакна , тие беа сосем плави . Бојата ми стоеше така можеби 2 месеци . Потоа се исфарбав црна . Трајна е , само дека јас зедов неколку нијанси посветла и не ми фати убаво ( а имам доста ретка и слаба коса , па не се исфарбав одма , за да не ја дооштетам ) . @IvanovaAnce ако ти е црна скроз косата , ќе мораш со бланширање прво . Мислам дека имаше ваква нијаса од фарбите Олиа на Гарниер ( споменати се поназад ) , јас ги најдов во Веро .. не знам каде живееш но види во најблискиот Веро маркет разгледај си . 250-280 им беше цената мислам . Башка и погоре членка има спомнато дека се има фарбано со нив и здрава ја оставаат косата , а и имаат арганово масло . П . С . Колку ги испофалив фарбиве , време е да ме земат за рекламно лице
Девојки да не знае некој каде има ваква црвена фарба? Имам црна коса без бланш сакам да ми фати бојата :/
Bojava e mnogu teska za dobivanje zosto ne e ni kafeava ne e ni plava,bas e takva bebeska. Najubavo na frizer da otides verojatno oni bi znaele koja farba najdobro ke fati bidejki si crna