Фадиам 106 Фарбите се по 110 мл, значи освен ако имаш долга коса како на сликата, ќе ти треба цела, инаку половина. + Доколку сакаш негорење на косата, мора да се оди со 6ка хидроген или евентуално 9ка(ако се мора, зависи колку ти е темна косата моментално), ама 12ка никако. Спојлер: СЛИКА Ако одиш напред назад ќе видеш како излегува сјајот зависно од сонцето. https://www.facebook.com/2581940531...58194053128/10152999903813129/?type=3&theater
Темно црвена ми стои , но ме прави повозрасна Плавуша пак ме прави постара Имам овално лице, и образчиња. Дали да вадам прамени? Светол те, темно кафеави очи, црни веѓи. Преглод за промена на фриз. Боја? Каква да се исфарбам или прамени да извадам?
Дали е нормално кога се фарбам(плава) да ме чеша тилот ненормално, едвај издржувам. А после тоа неколку дена ме да ме пече тилот баш како на изгорено? Фала богу косата не ми е оштетена но тилот и те како ми е изгорен. Да сменам фарба или е нормална реакција?
Некои фарби (за плавите зборам) содржат бланш - плус ако ставаш и 12% хидроген кој е јак , нормално е да те гори така , и јас го имав истиот проблем сакајќи да имам плава коса без портокалови прамени ја испогорев и кожата и косата. Незнам каков хидроген користиш ама барем пробај стави послаб па види како ќе е..
Со 9 ка хидроген, претпоставувам и тој од ревлон. Се имам фарбано со плава Лореал и памтам не ме печеше како со ревлон..
@chocolade за нормално, не е нормално. На повеќето декларации од производите пишува ако се појави реакција од чешење, печење, да се одмие со големо количесто вода. Ако си така многу задоволна од фарбата, проби со друг бренд на хидроген. Ако прави проблем, секако ќе треба да ја смениш фарбата.
Девојчиња, за плава со 6% хидроген најубаво излегува. Јас имам темно кафена коса со црвен пигмент и додека да станам плава се изнамачив. Порано се фарбав со лореал и Гарниер со 9 или 12% хидроген, и косата си ја уништив и главата. После тоа неколку години одмарав, па се шатирав, и веќе една година се фарбам цела плава со Кеуне 1517 i 6% хидроген. И косата здрава и јас среќна и плава.
Која е најдобра црна фарба? Јас од Палет користев ама ми ја изгоре сега изгледа како секој ден да е мрсна а не е
Закажав на фризер за да се исфарбам црна,многу сакам ама се плашам да не не ми стои имам сини очи и тен среден накај светол хелп
Може да ги фарбаш, јас моите со кана ги фарбам. А зошто не пробаш прво со оваа на Гарниер? Па да видиш како ќе ти стои. Без амонијак е и рамномерно паѓа од косата. Отстранување на црна боја од коса е pain in the ass.
Имам кафеава коса, средна нијанса ни светла ни темна, а на врвовите ми е бланширана (балајаж). Е сега долго време се размислувам да се фарбам црна ама некако преголем ризик ми е зашто не знам како ќе ми стои на мојот тен и кафеави очи и си реков да пробам со темно кафеава прво, па дали може да ми препорачате фарба за коса и нијанса (темно кафеава накај црна), по можност да не ја оштетува многу косата, а која би го покрила бланшираното.
Ми треба ваше мислење во врска со фарбава на Алфапарф и дали некој ја има користено. Во прашање е оваа фарба, бојата магента Моментално косата ја фарбам со Еволушн 5.22 , но сакам да постигнам поинтензивен ефект ако е тоа можно, бидејќи не ми е целата коса бланширана, само некои прамени. Моментално вака ми изгледа косата, а сакам да ми оди повеќе накај розево/виолетово . Дали вреди да ја пробам рЕволушн? Се извинувам за долгиот пост.
Nemam iskustvo so farbi bi sakala da napravam nekoja promena.Inaku sum temno kostenliva,bel ten momentalno isuncan. Vlaknoto mi e dosta tenko ne bi sakala nekoja radikalna promena ama ete nesto kolku da smenam. Dolzina na kosa do pola grb. Sto bi mi preporacale da ne ja ostetam mnogu?