Уф па не се сеќавам на точниот назив ама беше гарниер со нешо како сено боја имаше на сликата природна ми е темно кафеава сега колку поминуваат деновите и кога ќе си се погледнам не знам ни јас шо боја ми е веќе косата
На некои луѓе амонијакот им предизвикува алергиски реакции и мора да има фарби без амонијак. Тие демек не ја горат толку косата ама па бојата побрзо паѓа и белите влакна потешко се покриваат.
Прочитав нешто дека сите фарби мора да имаат амонијак за да може да се добие боја, нешто како амонијакот правел да влакното ја прими бојата, као ако нема амонијак не може да се исфарба косата и затоа ми е чудно што на повеќето фарби пишува без амонијак. А и после ова не знам сто да мислам...
Сакам вака да се фарбам, ама не знам каква марка на фарба би била најдобра, ниту како се вика оваа нијанса. Help me pleeease
Драга што и да избереш нека биде со најмал процент на амонијак, во паника сум со целата ситуација за отровните фарби без амонијак што се задржувале на скалпот.... Сестра ми спомна нешо за фарби шо ги користел Пеце Кул Кат многу биле добри, мислам i.color се викаа. Ќе ја прашам и ќе ти кажам
Девојки,косата ја фарбам плава веќе 2 години и оштетена ми е.Сакав да ве прашам дали сеуште во дм ги има овој шампон балзам и млеково за коса,дали се добри за фарбана коса,прочитав многу добри коментари. И уште едно прашање, косата многу ми се електризира после пеглање,никако неможам да ја смирам. Помош? Тој спрејот анти-фриз од дм помага ли?
Ја прашав сестра ми, значи фарбите ги користел Пеце Кул Кат, добро сум запомнила и се викале i.color, ги имала и Леонтиќ, Бјути Бар, Сејменовски. Биле многу добри фарбите, а и не биле скапи. Нејзини другарки се фарбале и косата им била многу убава после фарбање. Имало и доста нијанси на бои. Е сеа единствено ме интересира колку амонијак имаат тие фарби. Ако имам нешо плус информација ќе ти кажам
Здраво да прашам,купив спреј балеа за осветлување на коса еднаш ставив малку ми осветли па дали пага бојава ме интересира ???
Имам читано по форумов дека ја осветлува косата бидејќи содржи внатре хидроген јас лично го немам пробано
Девојјки се немам фарбано скоро година и повеќе време, се фарбав црна, и сега коренот ми е потеран се гледа мојата боја темно кафена а надоле ми е кафено црвена значи не ми е црна, таков сјај има црвенкаст надоле а коренot кафен. како да добијам еднаква природна убава кафена боја? каква боја да ставам или мора на фризер да одам?
не паѓа....тоа е всушност хидроген не е боја...исто како да земиш хидроген и да намачкаш на определени делови на косата...влегува во влакното и така го осветлува...нема паѓање
За изеначување на бојата најдобро е да одиш на фризер. Тие се професионалци и знаат каков третман треба. Не експериментирај во домашни услови.
Природната боја на коса ми е смеѓа како може да дојдам до ваква боја без бланш?никогаш во живот не сум се фарбала постои начин вака да ми ја осветлат на фризер без да ми ја изгорат?тен имам баш како девојкава и светли очи а се мислев за црна или темно браон ама нз дали ќе ми стои што мислите?