1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    24.992
    До сега, сум била фарбана во секоја можна боја, освен плава, затоа што сметав дека нема да ми стои. Ама дека сакам да правам промени од досада буквално ставив посветла боја на косава, искрено не мислев дека ке има ефект, ама ми ја осветли некоја нијанса и за чудо се допаднав. Ама после тоа уште неколку пати се исфарбав дома сама, и ми се осветлува косава ептен минимално и затоа више дома не ја горам за малце, чекам да дојде фризерката од одмор да ме исфарба плава, и да завршам со експериментирање.. конечноо..

2. Wecky

Wecky Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Имам природно ептен ептен црна коса,досега не сум се фарбала воопшто,а имам желба да бидам плава или кремаста со плави прамени но велат дека тешко ќе ми фати боја мојата коса,бидејки навистина е ептен ептен црна..Вие што мислите :/ ?!

3. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Eпа се офарбав црвена и поубаво ми стои од плава :) Ми ги истакнува очите и на тенот поубаво ми стои, а и сите ми ја пофалија :) Фала за советите

4. cold.play

cold.play Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    И јас како и останатите, сакам промена. Не сум се фарбала до сега, имам темно кафеава коса. Сакам некоја посветла нијанса. Имам исто кафеави очи. Кажете некој предлог :) Јас на пример сакам вака нешто.. Дали вреди да се проба или пак не? Сепак ми е страв, прв пат е сепак :worried: Не знам дали ќе излезе тоа што го барам .. :worried:

Прикачени фајлови:

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Купив Сајос фарба за коса - црвена, се знае :) Ќе ја бланширам косата пак овој пат, решив да станам идеално црвена, не само со црвен отсјај, туку да трештам каде што ќе одам :lol:

Ќе ви пишам како излегло, и за Сајос фарбите ќе пишам мислење :)

6. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Пред еден месец се фарбав со Syoss 5-29
    Задоволна сум од бојата, само не ми излезе црвена колку што мислев оти претходно бев фарбана со друга боја. Ако претходно се избланширав сигурно ќе добиев одлична црвена боја, ама и вака е добро

7. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Имам природна кафеава боја и уште не сум размислувала за бојадисување :^)

8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Колку време треба да седам со бланшот? ме чеша :worried:

9. Sense

Sense Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    ќе те чеша кога веќе редовно се фарбаш па и бланш ставаш уште. Доста ти се 20 минути, види кога ќе почне да ти се осветлува бојата доста ти е за да можеш на тоа да ја ставиш црвената.

п.с ми кажа фризерката- најдобра (најинтензивна) црвена фарба е Палете Р15

Прикачени фајлови:

• palette_r15.jpg
      palette_r15.jpg
      Големина на фајлот:
      14,2 KB
      Прегледи:
      151
    На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Оффспиринг дај пиши како ти испадна бојата, и препорачај ми црвена боја, исто и јас ќе се фарбам сега, само ме страв како ќе испадне, да не не биде црвено како што сакам јас... Сакам не премногу светла, но сепак црвена боја, да не биде сампо мн нападна. Чекам твој одговор девојко! :)

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Не ја бојадисувам косата јас се шатирав и сега така ќе ја оставам и можно е дури за матура да се шатирам пак :D :D

12. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Аххх колку сакам да ја освежам некако мојава ми коса, колку сум си досадна само да знае некој, ама имам проблем, имам темен тен, она чоколаден, итоа фабрички, од роџење, нема чаре од него, црни очи и црна коса, и ај кажете што да направам.... Несакам некоја драстична промена, нешто што би ме освежило малку од малку некои праменчиња нешто, ама боја... да не бидам плава циганка.... Аххх тешко мене... Постојано си ја шишам косата, ми расте експрес, летово ја шишам до над рамења, до другото лето ми е педа до над задник... ама не е само шишање, сакам и боичево да го освежам.... мислења??? :D

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.910
    Допаѓања:
    81.182
    Значи не сум некој нарцис, ама стварно многу ми се допаѓа мојата природна боја на косата, така да не сакам да слушнам ни ''ф'' од фарбање.
    Само се шатирав сега пред скоро, колку да ми се осветли, да сменам малце и задоволна сум, ама не знам дали пак би се шатирала. :^)
    Ова беше чисто колку за проба.

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Искрено мислам дека на девојките со темен тен им е малку потешко да ја најдат вистинската боја за коса... Поспецифично е.
    Епа штом имаш темен тен јас не ти препорачувам некоја драстична промена или драстично осветлување на косата, можеш да се офарбаш во некоја чоколадна нијанса, значи темно кафеава ако веќе црната ти здосадила. Може и прамени да си извадиш само, за некоја нисанса посветли од твојата природна боја.
    Ама никако сама не прави експерименти, оди на фризер таму ќе те средат.

15. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Незнаеш ни колку е тешко, далеку од тоа дека не ми стои или нешто, супер ми е сите ми ја сакаат бојата на коса освен јас, здосадена ми е, несакам фарбање скрос не не, само нешто нијанса посветла од мојата коса некои праменчиња и обавезно на фризер, аууу како што сум со две леви раце кловн ќе се напраам ама ми е страв и на фризер да не ме зафркнат :sweat:

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Нешто блиску до твојата природна боја најдобро би ти стоело, мое мислење. :)

17. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Девојки имам едно прашање. Моментално сум фарбана со црвена боја меѓутоа сакам да добијам поинтензивно црвена боја. Дали е изводливо да се бланширам па да се фарбам? И каков бланш предлагате, колку процентен за да има помали оштетувања на косата?

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Јас се избланширав пред некој ден, т.е. пред 4 дена, и убаво ми фати. Бланш имаш по парфимериите провери си побарај црвен да не ти дадат по грешка обичен и измешај го со 9% хидроген. Деновиве планирам да шлапнам фарба, само уште малку да си ја поносам ептен црвенава боја.
    Еве како ми излезе.

На rossonerka, Feminkaa, Marilyn-Monroe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Се немам фарбано до сега но сакам да се изфарбам плава :) не за друго туку сакам да сменам нешто ама се мислам не сум баш сигурна не сакам да си ја оштетам косата па изгледа само ќе се шатирам :)

20. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    jas se isfarbav so plava intenzivno rusa boja so farbite na avon 12.01 i izleze skros ko na slikata