Се повеќе читам само исплакнувале а шампон тек после 72 часа и така подолго траела фарбата..па мислев само јас да не грешам
Kupiv Garnier farba I se fsrbav I mnogu me ceshashe I peceshe ,prv Pat mi se slucuva ova ,Dali vi se Ima sluceno ?
Pred okolu 2-3 meseci ja ofarbav kosata crna no bojata pochna da pagja i oblede, sega sakam cela da ja osvetlam nekoja leshnik boja ama da ne odi na portokalovo, a potoa da napravam ombre vrvovite plavi pa devojki preporachajte mi dobar frizer koj pravi dobro ombre
Женски здраво дали има некоја искуство со фарбање темно кафена од бланширана коса да не бидам шарена горе темна доле светла од бланшот ? Од јорен до пола ми е жолта златеникава а надоле сива бела дури од бланш и не ми оди некако па дали ке успеам да ја затемнам ? Ова сивото од бланшот ?
Малку тешко ќе ти затемни на почеток косата јас се фарбав баш сива платинеста и ја сменив во црна. Ми требаше сигурно 5-6 пати да се исфарбам па да затемни како што треба. Но сепак не е страшно
Планирам да ја пробам фарбава. Колку што знам, ја има само во Jumbo кај нас, бојата паѓала многу лесно, по 2 миења или така нешто (без користење на колор шампон). Има некој искуство од фарбава?
Да овие фарби не траат долго , само да знаеш зависи и од твојата моментална основа , како и колку ќе фати..
Ја има некој пробано новата фарба во ДМ? https://www.dm-drogeriemarkt.mk/mk_homepage/ubavina/reelle-mk-kanal/
И јас тоа прашував пред некое време, ама не добив одговор. Сакав да земам за да извадам прамени, ама на крај баталив. Не ми се ризикува на непробано. Колор шампоните од оваа линија се многу убави и чинат само 39 денари. Покриваат и седи влакна, испробано на мајка ми. За фарбиве навистина не знам, а многу ме интересира.
Како да го ублажам Жолтилово на косава? Зависи густината, должината на косата и колку фолии ќе те фати. Некаде од 1500 2000 ден. ( зависи каде кој фризер) па нагоре.