Страв ми е од тоа портокаловото како што напиша членката над тебе, а колку те чинепе целото тоа деколорирање и бајалажот,јас тоа сакам да го правам ама прескапо да не ме фати
Е скапо е да ти кажам, ама кога праев таква лоша екскурзија тоа веше цената.. Прво ми правра деколорирање со фарбање кафеава Следен пат повтпрно фарбање И третиот пат прамени за балејаж Точна сума не знам, ич не памтам али околу 150евра се на се Едит. Нема зошто да се плашиш од портокалово ако правиш таму кај што знаат што прават. Е сега отпосле јас посакав доле да е скроз плава со прелевање горе кон кафеното, па ми викаа зошто не сме го правеле тоа кога било деколорирањето, ама јбг се зезнав. Така да зависи што точно сакаш може и со првото идење да си готова
Јас се фарбав со Кене црна ама некако скапа ми сега во моментот, а и некако многу остра ми беше косата од неа, дајте предлог со каква поефтина, квалитетна, црна фарба да ја заменам.
Пробај со Аура, јас сум презадоволна од фарбата. После Гарниер, Кене, Еволушн, Сајос, Субрина и Палете, Аура топло ја препорачувам. А и не е скапа, околу 150 денари е, а често е и на попуст.
Зедов Гарниер, ама секако Аура немаше ни да најдам кај нас во град. Ќе ја пробам оваа, од Гарниер општо сум задоволна од линиите за нега на коса, па ќе видиме. Фала ти, ќе ја имам предвид за нареден пат.
И Гарниер не се лоши, единствено нешто што не ми се допаѓа е што брзо избледува бојата. Аура е прва фарба што не ми ја пресуши косата а и бојата е трајна подолго време. Ако има ДМ кај тебе, ќе ја најдеш сигурно, а и во Зегин и Еурофарм ја наоѓам.
јас со кене сњ фарбав и бев задоволна, фризерката ми мешаше две најсветли нијанси на бела за да добијам убава плава. џабе јас имам црвен пигмент и ништо реално не ми држи убаво, после две миењс се појавува жуто. бањај се и со силвер шампон за да одржуваш боја
сегде имаш. јас последно од дм на балеа има.ги наоѓам поефтини овој е 90денари инаку имаш на многу фирми
Женски имам црвенкаст пигмент на косата тоа знам бидејќи се фарбав плава па излегов никаква и во консултација со фризер, дознав дека имам црвенкаст пигмент. Е сега мислам бидејќи имам бел тен, сини очи би ми одговарала бакарно црвена боја на коса..Предлог фарба? Бидејќи имам триста алергии па страв ми е да си играм..
Имам костенлива коса и сакам да ја сменам накај црвено. Ми треба некоја нијанса измеѓу кафена и црвена ама да не е дреч. Нешто отрпилика вака или малку потемно. Предлог фарба?
Девојки, ај сега едно глупаво прашање Што е разликата меѓу 9% и 12% хидроген? Мислам, во однос на бојата која се добива...?! Јас се фарбам со 9% (плава сум), со тоа што коренот обавезно секогаш ми е жолт (а се фарбам со кене и еволушн, демек подобри се нели), па се прашувам дали да пробам со 12%?
I mene mi treba dobro frizersko studio bev plava po greska od frizerkata me napravi temno kafeava pa bi sakala na sigurno mesto da otidam(srekja ne ja zadaviv )