Сакам да се фарбам кафена, црвенава многу тешка ми е за одржување? Да ми препорачате некоја добра кафена фарба?
И јас го имав истиот проблем. Многу тешко се отстранува црвената и секогаш имав црвен отсјај. Пробај со поквалитетни фарби, можеби ќе ти успее.
За жал од никоја. Секогаш ми стоеше црвениот сјај. Јас не пробав со скапа фарба, не сакав за џабе да дадам пари. Ги пробав најпрво и Pantene и Garnier ама ништо. Ја оставив така, за да не ја оштетувам многу. Сега ја избланширав и сум плава, така само се спасив од сјајот
Подобро лди на деколорирање па фарбај посакувана нијанса. И јас ја направив таа грешка, фарбав темна кафеава за да покрие, и од доле имаше црвен отсјај. Не е до фарбата до подлогата е, тоа и фризер ми потврди
Се офарбав со Аура и се е супер арно ама, еве веќе неколку дена поминаа, во меѓувреме 2 пати ја измив косата ама сеуште има непријатен мирис на фарба и плус е многу интензивен....како да го отстранам мирисов?
Порано користев фарби од Аура и знам дека имаат јак мирис.Пробај кога ќе се шампонираш да го задржиш шампонот подолго време на косата или ако имаш маска со убав мирис држи ја неа подолго и во меѓувреме миј ја косата следните 2-3дена секојдневно.За неколку дена ќе исчезне мирисот
Zenski eve posle nedela so balayage veke pocna da mi pagja bojata.Od Nude boja zolta :/ Najdobar frizer za balayage no da koristi Olaplex mislam vo blans za da ne ja gori, moram da napravam povtorno?
Имам темно кафеава коса и имам бели влакна од страните и од напред. На 25 год што би ми препорачале. Ако почнам да се фарбам ќе треба на секои две недели... а балајаж да пробам ама тоа е за долниот дел на косата повеќе кај коренот од страните колку ќе фати... предлози нешто друго нз стварно
Зошто да се фарбаш на две недели? Ќе купуваш поквалитетни фарби и зависно кога ќе почнат да ти се гледаат белите влакна , ќе се фарбаш пак. За темна коса е лесно барем
aj sega pomagajte celo vreme se farbav temno kafeava i mi skisna, sakam posvetla ega nesto ko temno plava ilisvetlo kafeava no so priroden sjaj, sivkast sjaj sakam e vcera staviv prvo blans i mi stana zolta pretezno (doduse se isarav nekade bese i portokalova,sama se farbav ) potoa staviv svetlo kafeava farba i dobiv nekoja kafeava nijansa (mi se dopaga osnovata) no mnogu svetam so zolto-portokalov sjaj ..kako sega da neutraliziram toj zolto- portokalov sjaj i dobijam siv sjaj barav siva farba da probam so takva no ne najdov a ziveam vo malo mesto dosega se farbav se so afrodita farbi eftini se i ic ne smrdat tuku ubavo mirisaat ako znaete kazuvajte kako da neutraliziram sjajot , svetam ko lampion realno
Давајте совет....имам природно кафеава коса која ми беше бланширана со години. Решив да си ја вратам природната боја, арно ама фризерот толку многу ми ја утна нијансата што станав црна. Ова беше пред 6 месеци. Сега сум шаренка, долниот дел ми е црн, делот горе кој ми беше бланширан е кафеав. Нема што не пробав за да го осветлам долниот дел.Некој совет, или да пробам со бланш долниот дел? Нормално би одела на фризер но не живеам во МК и ситуацијата тука ми е малце ризична.
По брза постапа е ишишај го тој дел или шишај го постепено црниот дел, а инаку фарба само да пробаш посветла од коренот ама само доле или не знам..
Не оди пак,ќе ја оштетиш косата. Направи прелив. Evolution 7.21 пола фарба и 3% хидроген. На водена измиена коса 10 мин. Ќе го неутрализира жолтилото.
дали некој знае за што конкретно се употребува Ехотон? Дали заменува фарба, конкретно темно црвена, значи не ми е потребно да има сребрен сјај туку сосем друго. И не знам како се употребува првично го купивме за да покрие седи влакна и да замени темно виолетова фарба..... сега сегде кај што читам луѓето го употребуваат за руса со сребрен сјај....