Takva i sakam ama ne skroz crna zatoa sto sum mnogu bela vo lik. Se farbam gotovo reshena sum i da ne mi se svigja da sum zhiva i zdrava nema da se farbam ke padne valjda
Кое бројче од Еволушн фарбите е многу темна кафена? 4? Имам природно кафена и сакам да ја затемнам малце ама да не испадне скроз црна
девојки.. пред еден месец од црна сакав да станам плавуша ... со фризерката ставивме послаб хидроген во бланшот затоа што имам виткана коса.. но излегов портокаловаааа.. но не е толкустрашно иде на кај кафеаво хихихи. сакам да прашам шосле колку време можам да ставам фарба на бланшот ? тогаш ја шрашав фризерката ми рече за да пробаме да ја осветлиме уште повејќе дојди по 6 месеци ... искуство ваше ?
За бланширање може да одиш таму после 6месеци.Два пати годишно бланширање е таман.Би те советувала да се исфарбаш за месец дена, сигурно нема половина година да одиш со црн корен.
После неколку дена од бланширање стави си фарба. Јас ставав одма ама не фаќа баш нај нај измалтретирана е дента косата. Ама после неколку дена си фаќа убаво.
@koritsaki Вака, косата ми е бланширана и фарбана плава. Пред околу година дена со ехотон едвај постигнав сива нијанса, ама нерамномерна, ми беше шарена, сиво со плаво. Многу убаво ми стои сива боја на коса, ми го менува целосно ликот.Би направила сè за да ја добијам таа нијанса. Предлог фарба и хидроген со што би можела да го постигнам тоа?И која бројка на хидроген?Дали брзо ќе ми паѓа сивата боја?
Пред колку време ти е бланширана косата? За да добиеш сива боја без претходно бланширана коса е невозможно. Барем кај мене е така. Јас ја користам Keune 1517 со 6% хидроген , и 2 недели ми е одлична косата, е сега кај коренот секогаш ми е потемна и пожолта него ли на делот каде што имало бланш. Колку послаб хидроген ставиш толку бојата е по трмна (по сива во врска со нијансава на Кене) Друга фарба што ја имам користено и е исто сива на Еволушн 11.11 Јас практикувам барем трипати годишно да ме бланшираат (вадам прамени) а останатите месеци фарбам само корен. Така само ја добивам посакуваната нијанса. И гледам на 18-20 дена да го фарбам коренот. Ехотонот мене не ми помогна воопшто
Здраво утре ќе одам да се шатирам или нијансирам косата ќе се договорам со фризерката што ќе правам, туку прашањето ми е дали косата треба да е мирна или не? Една другарка ми вика не требало да е мирна а малку ми е мрсна па ми е срам така да одам
Мислиш на миена? Јас колку што имам слушано најдобро е фарбање на мрсна коса и не се замарај затоа идеш таму за они да те мијат. Ако ја миеш дома и плус таму ќе ти се разлета
Во Рамстор на акција е линијата Color Sensation, 170 денари и носи околу 50 поени. Можеш и во ДМ да следиш дали ќе ги намалат, јас мојата (Color Naturals) ја купувам од таму 135 денари, кога е на попуст.
Имам средна должина на коса и сакам да се бланширам некој да ми каже која цена од прилика е бланширање? Ви благодарам